FCV-Venlo JO15-1 - ZSV JO15-1  4-1 (1-1)

Net voor de winterstop kenden de jongens weinig medelijden met Mifano. Op het eigen sportpark werd de rode lantaarndrager met 9-0 weer terug naar Mierlo gestuurd. Vandaag kwam ZSV uit Deurne op bezoek op sportpark Arenborg. De heenwedstrijd was voor FCV in een domper geëindigd. In de laatste 10 minuten werd een zeker lijkende voorsprong van 5-2 weg gegeven tegen 10 (!) man van ZSV. Vandaag de kans voor de jongens om zich te revancheren. De trainers hielden de jongens voor dat bij een overwinning de tweede plaats weer in zicht komt.

FCV begon sterk en zette ZSV direct onder druk. Na 10 minuten wist Julek de 1-0 binnen te schieten uit een corner van Bas. Even later bereikte Juul op rechts Jip die met zijn voorzet op maat A'quille een vrije schietkans gaf. Het schot van A'quille stuiterde via onderkant  lat weer het veld in. Bas wist met indraaiende corner op de binnenkant nog van de paal nogmaals het houtwerk te vinden. Voor rust brak ZSV voor de eerste keer door de Vense defensie, waardoor de spits vrij op Juul af kon lopen. Beheerst werd dit buitenkansje afgemaakt. Juul verving Päörtjesvors Jeremy uitstekend en kwam de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar.

Na rust stelde FCV orde op zaken. Quin stuurde met een wereldpass Julek weg op rechts die op zijn beurt A'quille voor de goal kon aanspelen. Met links verschalkte hij de ZSV-keeper in de rechterhoek; 2-1. Even later kreeg FCV een vrije trap na een overtreding op Quin en Bas knalde deze laag en hard binnen. De eindstand werd door Luuk op 4-1 bepaald. Menno wist op rechts door te stomen en zijn afgeslagen voorzet werd door Luuk met een droge schuiver binnen gewerkt.

Dankzij het gelijkspel van Achates staat FCV weer op de tweede plaats, vanwege een veel beter doelsaldo dan Achates en Montagnards. Deze spannende strijd ligt even stil de komende weken. Op 9 maart pakken we de draad weer op met de uitwedstrijd tegen IVO. Fijne vakantie en een schoëne Vastelaovend!