Montagnards JO15-1 - FCV-Venlo JO15-1  1-3  (0-0)

Na een paar voetballoze weken mochten de jongens eindelijk weer aan de bak tegen Montagnards in  Bergen. In de wedstrijdbespreking evalueerde trainer Gino kort de afgelopen trainingsweek (van bagger tot goed) en gaf de mannen alle vertrouwen mee voor de wedstrijd. Montagnards staat net onder FCV op plek 3 met evenveel punten, maar met een veel slechter doelsaldo. De tweede plaats stond dus op het spel vandaag!

Iets na 13 uur, nadat Jeremy dankzij de vader van Menno nog net op tijd een keepershirt aan kon doen, trapte FCV af voor de eerste helft. Ondanks dat iedereen tot in de noppen gemotiveerd moest zijn voor deze topper, was dit de minst goede eerste helft die de trainers, leiders en ouders mochten aanschouwen dit seizoen. Bijna alle duels werden verloren en Montagnards was FCV fysiek de baas. Gelukkig wist de tegenstander bijna geen kansen te creëren, want de achterste linie van FCV en keeper Jeremy gaven gelukkig wel thuis. Een misverstand tussen Tous en Jeremy zorgden nog voor de grootste kans voor Montagnards, maar Jeremy greep in tweede instantie goed in.

Na een stevige bespreking in de rust met overigens heerlijke thee uit de kantine van Montagnards (zo goed krijg je hem zelden tijdens de rust van jeugdwedstrijden) tapten de jongens in de tweede helft uit een ander vaatje. Tous werd doorgeschoven naar het middenveld en ook met Juul erbij werd er ineens gevoetbald door FCV. Na 10 minuten wist Tous Aquille te vinden op links die met een voorzet Julek bereikte. Julek speelde de bal vrij voor zijn linkerbeen en schoot met dat chocoladebeen de bal beheerst in de linkerbenedenhoek; 0-1. Daarna volgden er meer kansen. Na wederom een voorzet van links kwam Jip in vrije schietpositie en vanaf een meter of 10 schoot hij de bal richting rechterbovenhoek. De keeper van Montagnards wist de bal met zijn vingertoppen nog net tegen de lat te werken, waardoor er niet meer dan een corner aan over werd gehouden. Het moment van de wedstrijd moest toen nog komen. Na een mislukte uittrap van de keeper kwam de bal terecht bij Aquille. Die wipte de bal even op en knalde een 'moonshot' op doel. De bal viel letterlijk uit de hemel, schampte de lat en viel tot ieders' verbazing in het doel! Een uniek doelpunt dat de hele wereld over was gegaan als het was vastgelegd. Heel lang kon FCV echter niet genieten van deze comfortabele voorsprong. Dankzij een vrije trap van rechts kon de spits van Montagnards de bal bij de tweede paal via het hoofd voor het doel brengen en bij de eerste paal werd de bal vervolgens binnen getikt; 1-2. Het leek nog even spannend te worden, maar met Solomon in het veld werden we nog op een surprise getrakteerd. Via links werd er strak voorgezet en 'Solo' knikte met het hoofd de bal feilloos in de linkerhoek. Dit doelpunt kostte leider Erik een broodje en een drankje voor Solomon :-)

Met een 1-3 overwinning en de tweede plek stevig in handen was de conclusie duidelijk. De trainingsweek was identiek aan de wedstrijd: van bagger (1-ste helft) tot goed (2-de helft). Volgende week weer een uitwedstrijd, tegen Venray.

Blowjob