FCV-Venlo JO15-1 - SV United JO15-1  9-0  (5-0)

Met de krappe, maar zeer verdiende overwinning tegen Bruheze groeide het vertrouwen weer bij de jongens van FCV. Ook bij de trainers kwam het gogme* weer terug. Er werden vandaag zelfs nieuwe tactische trucs uitgeprobeerd, omdat Rens was geblesseerd. Een automoblist had de toch altijd aanwezige Rens over het hoofd gezien en aangereden. Resultaat; zware kneuzingen en Rens moest zich zelfs in een rolstoel verplaatsen op Sportpark Arenborg. Veel beterschap Rens! De trainers hadden bedacht dat met Quin op linksback en Gio achter Tous er op het middenveld in een ruit moest worden gevoetbald.

Van meet af aan bleek deze tactische zet perfect uit te pakken. Waren wij nu zo goed of was United zo ......? Een combinatie van beiden zal het wel zijn geweest. Al na 2 minuten was het Quin die een geode voorzet bij Julek afleverde en die wist daar wel raad mee; 1-0. Een paar minuten later begon de 'Luukshow'. De bescheiden Luuk was ontkentend vandaag. Of was het omdat zijn opa voor ieder doelpunt 10 euro had beloofd? Julek zette druk op de verdediging en de daaruit volgende terugspeelbal werd door de keeper precies in de voeten van Luuk geschoten. Die bedacht zich geen moment en schoof de bal vanaf 16 meter direct in het lege doel; 2-0. Na een vrije trap ging Juul goed door en via een carambole (zie voor uitleg verslag vorige week) belandde de bal voor de voeten van Luuk die de bal in tweede instantie in de verre hoek schoot. Nog voor er 20 minuten waren verstreken, maakte Luuk zijn zuivere hattrick (3 keer achter elkaar scoren in 1 helft) compleet. Na een doelpoging van Julek was Luuk alert en tikte de 4-0 binnen. Opa kreeg het al warm langs de zijlijn. Daarna volgde er ook nog een assist van Luuk op Bas die snoeihard de 5-0 ruststand binnen knalde.

In de tweede helft draaide FCV wat stroef in het begin. Overigens kwamen er genoeg kansen. Julek pikte een uittrap van de keeper op en schoot net naast. Quin stoomde even later door de verdediging van United, maar schoot net over. Alleen Luuk kon de ban breken. Solomon ging goed door op rechts en leverde een mooie voorzet af die door Luuk met een schitterende volley via de binnenkant van de paal in het doel werd geschoten; 6-0. Toen ging het weer hard. Tous soleerde door de verdediging en schoof beheerst de bal in de linkerhoek. Even later was het Tous die Julek in stelling bracht met een mooie voorzet en zo de teller op 8 bracht. Tussendoor miste Luuk zelfs een kans na een strakke voorzet van Jip. Dat maakte hij even later weer goed met het slotakkoord van vandaag. Een voorzet van Bas werd door de 'man of the match' in de rechterkruising neergelegd. En zo stond er 9-0 op het scorebord na het laatste fluitsignaal. Opa zal nu iedere wedstrijd dezelfde belofte moeten doen. Hopelijk trekt zijn AOW het nog tot het einde van seizoen en anders springen de trainers wel bij.

Een kleine domper was het uitvallen van Wisam na 10 minuten met een geblesseerde enkel. Ook voor jou veel beterschap Wisam! Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen IVO in Velden.

* Een uit het Joods afkomstige term, waarmee binnen het voetbal spelinzicht en voetbalslimheid wordt aangeduid. Als Ajaxfans is dit op het lijf van onze trainers geschreven.

Blowjob