IVO JO15-1 - FCV-Venlo JO15-1  1-4 (0-3)

De inhaalwedstrijd tegen IVO stond vandaag op het programma. De derby die al 2 keer was afgelast, ging vandaag eindelijk door.......... in de regen. De trainers stonden voor een ingewikkelde puzzel. Rens is uit de rolstoel en loopt zelfs zonder hulpmiddelen, maar mag nog niet voetballen. Pechvogel Wisam heeft na nader onderzoek zijn enkel gebroken en loopt met zijn been in het gips op krukken. Aquille had dit weekend andere verplichtingen, waardoor er precies 11 spelers overbleven die vakkundig over het veld door de technische staf werden verdeeld. Gelukkig waren Derk en Ilias van JO15-2 beschikbaar om als reserves mee naar Velden af te reizen. De vorige week succesvol geïntroduceerde 3-mans verdediging met daarvoor een ruit op het middenveld, werd vandaag opnieuw geprobeerd. Deze keer met Juul als laatste man. De puzzel paste precies!

Vanaf het eerste fluitsignaal werd IVO onder druk gezet door FCV. Meteen had IVO het lastig met de aanvalsdrift van FCV. Na een paar minuten speelde Luuk Bas in, die vervolgens Julek in stelling bracht om de 0-1 binnen te schieten. Even later kwam Julek na een combinatie tussen Jip en Luuk weer in kansrijke positie, maar hij moest nog even wachten op nummer 2. Na een schot van Bas was Julek er als de kippen bij om de terugkomende bal op te pikken om de keeper alsnog te laten vissen; 0-2. Julek onderschepte even later een uittrap van de keeper en scoorde opnieuw. Met deze 0-3 na 17 minuten en 14 seconden, konden we de tweede opeenvolgende zuivere hattrick noteren (vorige week Luuk, vandaag Julek!). Na een splijtende pass van Bas leek ook nummer 4 van Julek te vallen, maar daar werkte de keeper van IVO niet aan mee. Vlak voor rust werd IVO ineens gevaarlijk, nadat de voetballende oplossing van Juul een keer niet lukte. Op links kwam IVO kansrijk voor het doel van Jer die het schot op de paal zag belanden.

In de tweede helft bleef FCV de bovenliggende partij. Net als vorige week was er in het begin een kleine terugval te bespeuren. Het was Solomon die daar een einde aan maken door een voorzet van Julek vakkundig in de linkerhoek binnen te werken; 0-4. De eer werd gered door IVO nadat een vrije trap hoog boven Jeremy in het doel viel. In de laatste fase van het duel werd het doel van IVO nog regelmatig onder vuur genomen, met name via Bas. De afstanddschoten en hoekschoppen misten echter precisie, waardoor het bij 1-4 bleef. Weer een prima overwinning van de jongens en ..................... voor veel spelers was het de eerste keer dat er van IVO in een competitiewedstrijd werd gewonnen. Dik verdiend overigens.

FCV staat nog steeds op de derde plaats met 2 punten achterstand op Montagnards. Volgende week naar Boxmeer voor de uitwedstrijd tegen Olympia. Daarna de laatste wedstrijd, thuis tegen kampioen Brandevoort.