FCV-Venlo last nu al eerste wedstrijden af…

(Last Updated On: 7 oktober 2020)

Tot verbazing en ontsteltenis van vele FCV’ers werden afgelopen zondag 2 thuiswedstrijden afgelast. Hoewel dat met de huidige coronaperikelen niet heel bijzonder lijkt was hier de oorzaak toch echt de erbarmelijk slechte staat van onze wedstrijdvelden. De weersomstandigheden waren uiteraard niet goed, maar deze afgelasting komt wel erg vroeg in het seizoen. Voor FCV was dat in ieder geval een goede reden om de gemeente te vragen met spoed de toestand van onze velden te beoordelen. Daarnaast hebben we een externe partij gevraagd hetzelfde te doen.

Met het onderzoek van beide partijen vandaag is vast komen te staan dat de onderlaag van de wedstrijdvelden erg ‘hard’ is en op plaatsen nauwelijks water doorlaat. Gevolg is dat de bovenlaag snel drassig wordt en daarmee het veld ook snel onbespeelbaar wordt bij neerslag. Inmiddels lijkt duidelijk te zijn wat er nodig is om dat te herstellen. Eerdere signalen vanuit de club naar de gemeente over de staat van het veld, enkelen weten nog wel hoe beroerd het 2e veld er kort na de winterstop bij lag, zijn helaas niet voldoende opgepakt. De situatie moet machinaal worden opgelost en dat kan, vanwege die drassige bovenlaag en de weersomstandigheden, nu even niet omdat er dan nog meer schade aan de bovenlaag wordt toegebracht. We zijn samen met de gemeente al wel begonnen met handmatige werkzaamheden zoals jullie op de foto kunnen zien.

Voor komend weekeinde is al besloten dat er geen wedstrijden op ons eigen sportpark gespeeld kunnen worden. Een zeer vervelende constatering naast de perikelen waar we al mee te stellen hadden en hebben. In de komende dagen gaan we trachten de wedstrijden voor komend weekend te verplaatsen zodat zoveel mogelijk of liefst alles door kan gaan. Mocht dat hier of daar niet mogelijk zijn dan vragen we nu alvast voor jullie begrip. De gemeente heeft toegezegd er zo snel mogelijk alles aan te willen en zullen doen om de velden weer speelklaar te krijgen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Tot FCV !

 

Terug

X