Meest verdienstelijke selectiespelers bij FCV-Venlo…

(Last Updated On: 10 juni 2020)
Een vrijwel verlaten sportpark, een enkele selectiespeler en staflid, camera’s, apparatuur en enkele hippe DJ’s…zie hier het decor van de alternatieve seizoensafsluiting van FCV-Venlo dit seizoen. Een seizoen dat qua wedstrijden nauwelijks over de helft was. Jammer, want er zouden nog diverse finales op het programma staan voor onze selectieteams bij de mannen.
Voor FCV 1 dat weg probeerde te blijven bij de onderste plaatsen in de 3e Klasse en voor FCV 2 dat af leek te stevenen op een vroeg kampioensfeest. Voor Vrouwen 1 dat net vanuit de middenmoot de weg omhoog leek in te zetten met een klinkende overwinning op de ongenaakbare koploper FC Maasgouw en Vrouwen 2 dat met veel plezier en hoopvolle resultaten een degelijke middenmoter leek te worden in hun eerste seizoen. Reden genoeg dus voor de staf, om ondanks het abrupte einde van deze voetbaljaargang toch de nominaties uit te spreken voor de Bert Riether Memorial en de, sinds dit jaar nieuwe, Sanne Hermans Trofee.

De eerste nominatie bij onze Voetbalvrouwen dus, maar dat wende erg snel voor de staf gezien de duidelijke motivaties voor hun keuzes. Eervolle vermelding bij deze 1e uitreiking was er voor Jill Jetten, de leergierige keepster van aanvankelijk FCV Vr 2 die zich met 110% inzet en positiviteit in het 1e vrouwenteam knokte. En wat te denken van Manon Peeters, die zich ontwikkelde tot een voorbeeldig aanvoerster van ons 2e team. Een echte teamplayer die haar team tijdens en na de wedstrijden enthousiast op sleeptouw nam, fantastisch !
Beide dames werden uiteindelijk nipt voorbij gestreefd door Annemiek van Poorten, de onvermoeibare en fanatieke aanvoerster en aanvalsleidster van Vrouwen 1. Een groot voorbeeld voor iedereen en elke wedstrijd en training weer even belangrijk voor het team en daarmee de verdiende 1e winnares van de Sanne Hermans Trofee.
Bij de mannen was er in zijn eerste korte voetbaljaargang bij FCV al gelijk een nominatie voor Remi Peeters. De stoere verdediger van FCV 2 verruilde afgelopen zomer het geel-zwart van VVV ’03 voor het groen-wit van FCV en bleek voor laatstgenoemde dus een uitstekende aanwinst. In de jonge ploeg was hij samen met nestor Danny van den Heuvel het rustpunt en mentor voor de rest van de ploeg. Een zeer positieve aanjager die een belangrijk aandeel had is de uitstekende resultaten van ons 2e elftal. Net als vorig jaar weer veel lovende woorden voor FCV 1 verdediger Funs van Rensen. Deze sterke en vrijwel overal inzetbare oer-FCV’er ontwikkeld zich nog steeds uitstekend en is een ware plaag voor iedere tegenstander, ook vanwege zijn aanvallende intenties. Een tikkeltje eigenwijs en een enkele keer ‘ja maar’ vallen totaal in het niet bij de voorbeeldige inzet op trainingen en wedstrijden. Het bleek voor Funs toch net niet genoeg voor de winst, want die ging dit jaar naar 2e elftal speler Wiebe Veldpaus. Deze goedlachse en sympathieke Tegelse FCV’er klopte vanuit het 2e elftal dit jaar nadrukkelijk aan de poort bij FCV 1. Super gemotiveerd en daarnaast ook voetballend steeds beter. Wiebe miste zowat geen training en was dit seizoen het toonbeeld van de ontwikkelingen en resultaten bij FCV 2 en daarmee de terechte en trotse winnaar van de Bert Riether Memorial 2019-2020.
Namens FCV gaan de felicitaties nogmaals uit naar genomineerden en winnaars. Tot volgend seizoen, tot FCV !

Terug

X