Het is zondag 7 september 2014. De officiƫle start van de competitie is een feit. Op bezoek komt titelkandidaat nummer 1 VOS. Trainer Bob Hornix, oud trainer van VOS, heeft ons tot in de puntjes voorbereid op deze goede ploeg. De volgende 11 namen staan aan de aftrap voor de eerste competitiewedstrijd:

1 Bart Jacobs

2 Bas Theelen

3 Denny van den Heuvel

4 Gino Brueren

5 Miguel Ferreira

6 Pim Custers (60. Robin Cornelissen)

7 Michiel Hermans (60. Frank Vullings)

8 Koen Verheijen

9 Casimir Duijf (60. Joep Kessels)

10 Maik Jacobs (60. Teun Gielen)

11 Kay Verkoeyen (70. Daniel Linders)

Het is twaalf uur als scheidsrechter John Vullings het seizoen mag openen. FCV begint goed en gecontroleerd aan de wedstrijd. Al snel wordt duidelijk dat VOS een goed voetballende ploeg heeft. Voor ons is het dan ook duidelijk dat we het qua voetbal niet gaan redden tegen deze ploeg. We besliuten met z'n allen te knokken voor iedere meter en dat leidt na ongeveer vijf minuten spelen tot een hoekschop. Kay Verkoeyen is de aangeweze persoon om deze voor het doel te slingeren. Hij brengt 'm richting tweede paal waar de licht beschonken Pim Custers zijn hoofd tegen de bal zet. Met ongetwijfeld enige angst zet hij zijn hoofd tegen de bal en knikt via de binnenkant van de paal de 1-0 tegen de touwen.

Vervolgens is het VOS dat veel balbezit heeft. De verdediging van FCV weigert echter om de poorten te openen en VOS weet alleen wat plaagstootjes uit te delen middels afstandschoten. We schrijven minuut 15 als onze nieuwe doelman Bart Jacobs middels een lange trap Kay Verkoeyen weet te bereiken. Zoals we van Kay gewend zijn blijft hij een op een met de doelman uiterst koel en schijft hij beheerst de 2-0 achter de verslagen doelman van VOS.

Het initiatief in balbezit blijft echter voor VOS. Toch weten ze het vele balbezit niet om te zetten in hele grote kansen. Een keer lijkt doelman Bart zijn meerdere te moeten erkennen na een afstandschot maar de bal die hij loslaat blijft zonder gevolgen.

FCV speelt sober, staat als een huis en maakt op de juiste momenten de doelpunten. Rust aan de bal ontbreekt in de ploeg van Bob Hornix. In de laatste minuten van de eerste helft weet FCV dan toch de rust aan de bal te vinden. Een afvallende bal belandt in de voeten van de uitstekend spelende Koen Verheijen. Hij weet aan de rechterkant Michiel Hermans te bereiken die op zijn beurt de achterlijn haalt. Hij denkt geen moment na en zet de bal strak voor in het strafschopgebied van VOS. Daar staat Casimir te wachten die goed voor zijn tegenstander weet te komen en in de kluts de 3-0 weet binnen te prikken.

We bereiken de rust met een 3-0 voorsprong. De overwinning hebben we voor het grijpen maar een ding mogen we zeker niet doen en dat is verslappen. Dit kunnen we ons simpelweg niet permitteren tegen de individuele klasse van de mannen van VOS.

Direct na de rust weet FCV de wedstrijd echter in het slot te gooien. Een vermeende overtreding van Maik Jacobs wordt niet bestraft waarna Kay Verkoeyen voor de tweede keer deze wedstrijd een op een wordt gestuurd richting de doelman van VOS. Wederom blijft hij enorm koel en schuift hij de bal achter de doelman. Zo bereiken we de stand van 4-0.

Wat stelt VOS hier tegenover? Eigenlijk weinig. Ze laten wat leuke trucjes zien die wij natuurlijk toelaten bij een 4-0 voorsprong. De wedstrijd wordt ook iets grimmiger als de nummer 8 van VOS tot twee keer toe natrapt. John Vullings spreekt hem vermanend aan en besluit geen kaart uit te delen.

VOS weet nog een aansluitingstreffer te maken als Bart een vrije trap moet lossen en er van FCV te weinig mensen doorlopen op de loskomende bal.

Na diverse wissels van Bob Hornix is het voetbal wat zoek in de ploeg en besluiten we de wedstrijd vakkundig te killen.

Als de 90 minuten op de klok staan besluit John Vullings te fluiten voor het einde van de wedstrijd en zijn de eerste drie punten in de pocket. Een goede overwinning tegen een goede tegenstander. Volgende week wacht de ervaren ploeg van HBSV 3. Ook daar zullen we weer alles moeten geven om de drie punten mee naar 't Ven te nemen.

Speciaal woord aan de man of the match van deze wedstrijd Denny van den Heuvel. 33 lentes jong, voetballend als een jonge kerel van 30 jaar, duidelijk in de bloei van zijn leven, Hulde!

Tot volgende week.