We schrijven vandaag 14 september 2014 en de competitie gaat ook voor de 6e klasse reserve van start. FCV 6 start na een wisselvallige voorbereiding de competitie tegen Kwiek 5.

In deze voorbereiding werd er verloren van Blerick 5 (5e klasse) en werd gewonnen van HBSV 4 (5e klasse) en Koningslust 3 (indien mogelijk 7e klasse).

In de basis vandaag 4 spelers die hun officiële debuut maakten in het groen-wit van FCV en één gastspeler. De gastspeler van vandaag was selectiedoelman Jamie Douben, die bij afwezigheid van onze eigen sluitpost, na goedkeuring van de FCV’s hoofdtrainer, het doel mocht verdedigen.

De wedstrijd begon met de volgende elf:

1. Jamie Douben
  2. Rolph van Heijster
  3. Richard Doré
  4. Eli Capello(46.Lars Kern)
  5. Puck Göbbels
  6. Juul Versleijen (55. Maurice Krawczyk)
  7. Freek Hermans (46. Remco Rietman)
  8. Jeffrey Aseri (46. Joey Klaassen)
  9. Niek Hovens
  10. Tim Martens (46. Simon Tans)
  11. James Gerritsen

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Of er sprake was van onderschatting, óf dat onze mannen de slaap nog niet uit hadden zullen we maar in het midden laten. Na ongeveer een kwartier spelen was het James Gerritsen die via de linkerflank naar binnentrok en vanaf randje ‘16’ maar eens besloot om uit te halen. De bal leek in de rechter bovenhoek te verdwijnen, ware het niet dat de doelman van Kwiek de bal nog uit het nest wist te ronselen. Erg veel baat had hij daar overigens niet bij; de goed doorgelopen Juul Versleijen kon uit de rebound al snoekduikend de 1-0 aantekenen.

Kwiek leek onder de indruk en kwam vervolgens nog maar sporadisch over de middenlijn. Op de bank zat ‘Venlo Snackbar Dreamer’ Marcel Tabbers zich te verbijten, en samen met alle meegereisde Kwiekers af te vragen waarom hij niet aan de aftrap mocht verschijnen.

Inmiddels was het aan FCV zijde Tim Martens die – ondanks appel voor buitenspel van de Kwiek verdediging – één op één met de keeper werd gezet. Één op één leek het voor onze spits, in werkelijk was het drie op één. Tim probeerde de bal met een stiftje in het doel te werken, maar de bal verdween helaas aan de verkeerde kant van de paal.

Het wachten op de 2-0 werd een minuut of 10 voor het rustsignaal dan toch beloond. Juul Versleijen plaatste een vrije trap vanaf 20 meter op het hoofd van onze aanvoerder Freek Hermans; de doelman was kansloos.

Een minuut later was het opnieuw raak. Niek Hovens kon via de rechterzijde opstomen en wilde wel eens testen of deze doelman “d’r nog steeds neet zoévuul van kòs”. Het antwoord laat zich raden: 3-0!

Ven’s boegbeeld Maurice Krawczyk had inmiddels de bank verlaten voor een invalbeurt bij FCV5. Helaas kon onze Poolse libero een nederlaag op het hoofdveld niet voorkomen, “ik heb er alles aan gedaan, maar alleen lukt het mij ook niet”, zo jammerde hij na afloop van die wedstrijd.

Met het verzoek om nog 2 spelers af te laten reizen naar de Merelweg op zak, werd de puzzel voor de 2e helft ingevuld. Op de Merelweg mocht het 4e elftal van FCV aantreden tegen de zwart-witten van VOS. Hoe onze jongens het daar hebben gedaan is tijdens het tikken van dit verslag nog niet bekend.

Aan de start van de 2e helft mocht nummer 5 van de deze zomer aangetrokken spelers debuteren. Het debuut van onze 6e – en tevens laatste – aanwinst zal vanwege een knieoperatie nog even op zich laten wachten.

De 2e helft was amper een minuut oud toen FCV 6 een corner mocht nemen. Een hoge bal voor het doel werd weggewerkt door Kwiek, en kwam vervolgens net buiten het strafschopgebied voor de voeten van James Gerritsen. James twijfelde geen moment, en schoof netjes de 4-0 in de rechterhoek. Met dit doelpunt leek de wedstrijd overigens wel beslist, en dat was vervolgens op het veld goed te merken.

Het restant van de 2e helft leek beter schriftelijk te kunnen worden afgewerkt, totdat we rond de 80e minuut opnieuw een corner mochten nemen. De doelman van Kwiek leek de bal makkelijk te kunnen vangen, maar niets bleek minder waar. In de scrimmage was het Niek Hovens die als eerste bij de bal kon, en hem in het inmiddels lege doel schoof; 5-0!

Het slot van de wedstrijd was voor Mauressi Krawczyk zelf. De op ‘mid-mid’ geposteerde geboren centrumspits wist in de laatste aanval van de wedstrijd de doelman te omspelen en in het opnieuw lege doel de 6-0 aan te tekenen.

Voor vanmiddag staat er een (welverdiende) team-BBQ op het programma, en voor volgende week staat alweer de 2e derby gepland. Om 10.00 zal er worden afgetrapt op de Herungerberg, tegen de mannen van Jaap Spanbroek en Peter ‘de Roéje’ Leurs. Twee clubiconen van die Herungerberg, die tijdens de opening van onze kantine 2 weken geleden de weg naar ’t Ven al wisten te vinden. Of ze de weg naar huis ook nog hebben gevonden, zal tot volgende week zondag een raadsel blijven!

Scoreverloop:

1-0           Juul Versleijen