Afgelopen week wist FCV 2 de eerste drie punten van het seizoen te behalen. Het altijd lastige VOS werd met maarliefst 4-1 verslagen. Vandaag de wedstrijd tegen HBSV 3. Een samengesteld elftal van oud eerste elftal spelers en wat mindere goden. De volgende 11 namen verschenen aan de aftrap:

1 Bart Jacobs
2 Bas Theelen
3 Denny van den Heuvel
4 Gino Brueren (35. Bob de Bie)
5 Miguel Ferreira
6 Teun Gielen
7 Pim Custers (60. Robin Cornelissen)
8 Koen Verheijen (80. Daniel Linders)
9 Casimir Duijf (70. Frank Vullings)
10 Maik Jacobs
11 Kay Verkoeyen (75. Musti Tosun)

Iets later dan gepland wordt er gefloten voor het begin van de wedstrijd. FCV is het eerste kwartier heer en meester. Er wordt lekker gevoetbald van achteruit en daaruit volgen diverse goede kansen. Het eindstation is vaak het moment waar het net niet goed afloopt. Binnen het kwartier moet FCV eigenlijk al een flink marge hebben ten opzichte van HBSV.

De verlossende 1-0 wordt na iets meer dan een kwartier spelen gemaakt door Maik Jacobs. Een vrije trap van Gino Brueren is de inleiding waarna de bal goed terug gekopt wordt op Maik. Waar hij de laatste maanden wat minder trefzeker was, scoort hij vandaag beheerst de 0-1. Vervolgens gaat het initiatief wat meer naar HBSV. FCV heeft moeite met de lopende middenvelders en aanvallers, maar steeds blijkt Bart Jacobs de grote sta in de weg.

Kapot spelen dat is het advies van de trainer in de rust. Meer rust aan de bal en proberen via hun zwakke backs kansen te krijgen. Dit lijkt goed aangekomen te zijn bij de mannen van Bob Hornix. Hoewel FCV de eerste 15 minuten geen kansen weet te krijgen is het initiatief weer terug bij de mannen uit 't Ven. Een lange bal van doelman Bart Jacobs weet Kay Verkoeyen te bereiken. Op het moment dat we hem zien vertrekken richting de doelman van HBSV noteren we langs de kant een 0-2 voorsprong, want oog in oog met de doelman missen, dat zal Kay niet snel gebeuren.

FCV gaat vervolgens door. Enkele mogelijkheden worden door de warrig vlaggende grensrechter afgevlagd maar FCV laat zich niet kisten. Uit een duveltje uit een doosje is het Casimir Duijf die zijn goede prestaties van de afgelopen weken kracht bij zet en uit het niets het leer tegen de touwen weet te schieten.

Enkele minuten later is het wederom Casimir die uit het niets op doel schiet. Inmiddels weten we ook van hem dat 8 van de 10 schoten tussen de palen belanden en hij laat de keeper kansloos achter. 0-4! Het laatste moment uit de wedstrijd is een dubieuze handsbal van onze aanvoerder in de eigen zestien. De scheidsrechter gebruikt het excuus; Ach het is toch al 0-4 en legt de bal op de stip. Vakkundig weet de ervaren spits van HBSV de aansluitingstreffer te maken, en legt tevens de eindstand vast voor deze wedstrijd.

Een goed vervolg na de eerdere overwinning thuis tegen VOS. Volgende week wederom een groot Venlosche derby namelijk thuis tegen het derde van VVV'03. Op naar 9 uit 3, op naar wederom een goede teamprestatie en hopelijk weer op naar een mooi weekend FCV.