Wedstrijddatum 15-09-2014

Belfeldia 3 - FCV 3

Het gaat de bekerwinnaar tot nu toe voor de wind, 4 gespeeld 4 gewonnen. Gisteren was daar eindelijk het officiele begin van seizoen 2014-2015. Uit in Belfeld tegen Belfeldia. Kwart voor 10 verzamelen, half elf spelen. Rond 09.30 komen we Ron tegen in het dorp, ondanks zijn jarenlange ervaring weet hij Belfelds Sportcomplex nog steeds niet te vinden. Als iedereen tegen 10.00 voor de kantine heeft plaatsgenomen is het wachten op leider Loek, op de parkeerplaats heeft hij een opstelling uit de hoge hoed getoverd. Om de beurt krijgen we onze positie van vandaag te horen, het zag er zo uit :

1.Ron Wilms

2.Walter Kempers

3.Tijn Geurts (46.John Verstappen)

4.Roy Peters

5.Roy Verstappen

6.Richard van Treuren

7.Lorenzo ten Brink

8.Roel Hendrikx

9.Ramses van den Boogaart

10.Paul Mestrum

11.Miloud Kojil

* de afbouwende Arno Boss zat op de bank en bleef daar zitten

Om klokslag 10.32 fluit de in het zwart pronkende leidsman uit Belfeld voor het eerst op de fluit. Daar wij dit jaar in een 'andere' klasse zijn ingedeeld is de tegenstander van vandaag ons redelijk onbekend. FCV 3 besluit wat rond te tikken. Gezegd moet worden dat dit in de eerste 10 minuten voortreffelijk gaat. Een schot van Ramses vliegt over het doel, Paul wordt op een haar na niet bereikt en Roel knalt het leer tegen het vangnet.

Belfeldia is genoodzaakt tegen te houden loerend op een counter of balverlies. Waar we dat normaal geregeld balverlies hebben moet gezegd worden dat iedereen zijn taak bewust en naar verwachting uitvoert. De immer voor een basisplaats strijdende Miloud merkt op dat hij een dubbele mandekking heeft vandaag. 'Dit kan toch geen toeval zijn?' schreeuwt onze linksbuiten over het veld. Een prachtige pass van de bijna weer blanke Roy Verstappen is het begin van een verandering op het scorebord. Ramses plukt het leer uit de lucht draait wat om zijn as en passeert de uitkomende doelman 0-1.

FCV gaat verder waar het gestopt is, rondtikken rondtikken rondtikken. Sporadisch balverlies zorgt voor 2 kansen voor Belfeldia. Ron staat zijn mannetje om met 0-1 de rust in te gaan. Een wat gelaten sfeer tijdens de pauze, zo snel mogelijk 0-2 maken inpakken en wegwezen.

Dat dit lastiger is dan het lijkt blijkt na de rust, Lorenzo mist 1 op 1 in minuut 46. Een kopie van Ramses in minuut 50. Belfeldia houdt hoop op een puntje, in minuut 60 is de uitstekende sluitpost van onze tegenstander de baas op een vrijetrap van Paul. 2 minuten later werkt de leidsman niet mee als een zekere penalty buiten de 16 wordt neergelegd. Een geplaatste kopbal van Paul vindt ook de handschoenen van de doelman.

Dan is daar eindelijk minuut 70, de langs zijn tegenstander dansende Miloud gooit de bal maar weer eens in de pot. Via wat tussenstations is het wederom onze Brabantse gigant die wat begint te draaien. Een echte spitsengoal part 2, 0-2. FCV leunt achterover en krijgt zowaar een tegenaanval in minuut 75, de aan de noodrem trekkende Roy veroorzaakt een vrijetrap. Belfelds eerste kans in de 2e helft is direct een doelpunt. De volledig vrijstaande mid mid van 1.60 lang kopt fraai de aansluitingstreffer langs Ron.

Daar gaat onze marge! FCV begint weer met aanvallen, gelukkig is het in minuut 80 al raak. Roel weet met een dieptepass de in de ruimte rennende traag ogende Lorenzo te vinden. Een voorzet richting Paul beland op exact de juiste plek. Dat Paul aan een halve kans genoeg heeft bewijst hij direct, met een fraaie volley komt de einduitslag op het bord 1-3. In de laatste 10 minuten had het uiteindelijk nog 2-7 kunnen worden. Een degelijke prima overwinning voor de manschappen van Loek.

Aanstaande zondag wacht TSC 04, ook zij wonnen hun eerste duel overtuigend. Een topper? Komt dat zien op sportpark Arenborg om 13.00 op veld B.

* de wedstrijdverslagen worden komende weken hopelijk door iemand anders geschreven daar ondergetekende op vakantie is