Het is zondag. Zondag 21 september wel te verstaan. FCV 2 begint aan de derde competitiewedstrijd van het seizoen. De eerste twee wedstrijden werden vakkundig gewonnen met 4-1. Vandaag stond er wederom een pittge wedstrijd op het programma. VVV'03 thuis. In de beker wisten we het tweede elftal van 03 nog met 5-2 te verslaan, vandaag zou andere koek worden. De volgende 11 namen werden door trainer Bob Hornix het veld ingestuurd voor deze Venlosche burenruzie:

1 Bart Jacobs

2 Bob de Bie (55. Bas Theelen)

3 Denny van den Heuvel

4 Gino Brueren

5 Miguel Ferreira

6 Koen Verheijen

7 Pim Custers (46. Kay Verkoeyen)

8 Kevin Daemen

9 Casimir Duijf

10 Teun Gielen (46. Khalid Ait Ali)

11 Musti Tosun (75. Joep Kessels)

Het is zondag, het is twaalf uur, het is de dag van de klassieker en bovenal de dag na de verjaardag van Jeremy Vullings, de zoon van scheidsrechter John Vullings die het eerste fluitsignaal over ons prachtige sportpark laat klinken.

FCV heeft het moeilijk in de beginfase. De geslepen mannen van VVV'03 maken ons het voetballen erg lastig en in de beginfase is het vooral veel tegenhouden.

Echte kansen zijn aan beide kanten niet te noteren. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is na een kwartier spelen een feit als Bart Jacobs een goed ingeschoten vrije trap van 03 pas in twee instanties onder controle weet te krijgen.

Het blijft aftasten voor het tweede elftal. Achterin geven we geen kansen weg, maar voorin is er van enige dreiging ook geen sprake.

Na ongeveer 25 minuten volgen er enkele stevige duels op het middenveld waarna Kevin Daemen Musti Tosun diep stuurt aan de linkerkant. Na enige twijfeling weet Musti de bal voor het doel te slingeren en lijkt Casimir Duijf te bereiken. Op het moment van aannemen wordt hij echter in de rug geduwt en scheidsrechter Vullings wijst resoluut naar de stip. Een koud kunstje voor onze aanvoerder Denny van den Heuvel die na 3 jaar zonder strafschop eindelijk weer eens mag scoren vanaf elf meter.

FCV krijgt vanaf dat moment iets meer grip op de wedstrijd maar alsnog is er van echte dreiging geen sprake. De wedstrijd is hier en daar stevig, maar niet onsportief. Als Musti Tosun dreigt door te breken besluit de rechtsback van 03 een doldwaze sliding in te zetten op de goudgele Turkse benen van onze nummer 11. Het gevolg is een rode kaart en een man meer situatie voor FCV. Musti komt er overigens zonder kleerscheuren vanaf. Enkele minuten later wordt een domme actie van Gino Brueren bestraft met een gele kaart. Enige tumult ontstaat omdat onze nummer 4 ook aan de late kant is met zijn charge.

De rust nadert en de huidige tussenstand van 1-0 lijkt de ruststand te worden. Lijkt blijkt later. Een bananenbal van Gino Brueren is te hard voor Miguel Ferreira maar wordt op waarde geschat door Teun Gielen. Hij kapt naar binnen en besluit om het leer onberispelijk in de touwen te schieten. Een meevaller dus, 2-0 voor FCV.

In de rust is het met name de opluchting die de boventoon voert, maar ook de teleurstelling in de woorden van onze trainer. Afspraken worden simpelweg niet nagekomen en daardoor hebben we het ondanks de tussenstand erg lastig met onze buren van 03.

Na de rust begint FCV rustig aan het tweede bedrijf. De bal gaat van voet naar voet en we lijken de man meer situatie goed onder controle te hebben.

In minuut 52 is het dan toch 03 dat door weet te breken via de linker vleugel. De linksbuiten passeert Bob de Bie en loopt het strafschopgebied in. Op datzelfde moment wil Bob de Bie zijn fout herstellen en begaat opnieuw een fout waardoor de scheidsrechter niet anders kan beslissen dan wederom een strafschop te geven. Een koud kunstje voor de ervaren speler van 03 en de spanning is terug in de wedstrijd.

Toch weet 03 nauwelijks kansen te krijgen. FCV is na de rust een andere ploeg dan voor de rust en heeft het heft in handen.

FCV wordt met name gevaarlijk door dode spelmomenten. Een vrije trap van Boem Boem Khalid gaat net naast, een hoekschop wordt door Koen Verheijen net naast gekopt, en een vrije trap van Gino Brueren wordt fabelachtig uit de kruissing getikt.

Na ongeveer 75 minuten spelen krijgt Kay Verkoeyen dé uitgelezen mogelijkheid om FCV naar een ruimere marge te schieten. Hij krijgt met een simpele schijnbeweging de doelman van 03 naar de grond en tracht middels een stiftje de keeper te verschalken. Dit lukt hem in eerste instantie niet waarna een rebound volgt. Deze rebound lijkt de lijn niet te passeren. Volgens scheidsrechter John Vullings echter wel waarna hij het doelpunt besluit goed te keuren. Wederom tumult rondom een beslissing maar het doelpunt telt. Kay maakt daarmee zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden.

Zo'n tien minuten voor tijd eindigen wij de wedstrijd ook met 10 man. Ook Joep Kessels wordt na een doldwaze actie met rood van het veld afgestuurd. Een theekan en bidon moeten het ontgelden. Komende dinsdag volgen vanzelfsprekend excuses, dat kan niet missen.

Enkele minuten voor het laaste fluitsignaal komt Kay Verkoeyen wederom een op een met de doelman van 03, wederom is hij de sterkste in deze tweestrijd.

Het slotakkoord is uiteindelijk voor Gino Brueren die na een lullige handsbal van 03 de bal vanaf 40 meter over de verslagen doelman van 03 weet te plaatsen.

Al met al een heet middagje FCV. Wederom zitten we aan de goede kant van de medaille, maar uit de eerste helft zullen we echt onze lering moeten trekken. Volgende week wacht angstgegner IVO uit Velden. Om 10 uur 'smorgens zullen we in Velden aftrappen. U leest het goed. Om 10 uur 'smorgens ja. Koeienmelkerstijd, Frank Vullings en Jesse Vercoulen komen dan net uit de kroeg, en wat te denken van trainer Bob Hornix en zijn “Roëd” op zondagmorgen. Voor alle details vindt u op facebook Bob Tuinen Hornix. Want ja, zeg nou eerlijk, wat is lekkerder dan drie keer winnen?

Gino Brueren