Het is zondag 28 september in het jaar 2014. Rond de klok van zeven uur gaat de wekker in huize Theelen. Met een ietwat wankel gevoel stapt onze leider Hans Theelen uit bed. Hij bedenkt zich wat er de afgelopen dagen heeft afgespeeld in en om 't Ven. Zijn broer en tevens leider van het eerste Jack is 50 geworden. Meerdere glazen bier zijn er gedronken op zijn 50e verjaardag. De dag erna is er een klein straatfeestje. Ook daar weet het bruin weer flink te vloeien. Maar er is toch nog iets belangrijks dit weekend? Onrustig. Onrustig als altijd heeft hij geslapen voor een wedstrijd. De meeste dromen zijn bedrog maar Hans droomde vannacht over een kleine overwinning van ons 2e elftal tegen IVO. Casimir Duijf zou de matchwinnaar worden. Eenmaal bij FCV aangekomen is hij weer in z'n element. De tassen staan netjes in de auto en Bob Hornix verteld op zijn eigen unieke wijze de basiself.

 
1 Bart Jacobs
2 Ivo Lenders (60. Bas Theelen)
3 Denny van den Heuvel
4 Gino Brueren
5 Miguel Ferreira
6 Koen Verheijen
7 Pim Custers (70. Robin Cornelissen)
8 Kevin Daemen
9 Casimir Duijf
10 Maik Jacobs (75. Bob de Bie)
11 Kay Verkoeyen
 
Zondagmorgen klokslag tien uur is de aftrap in Velden. 
 
FCV begint sterk. Veel duels worden gewonnen en IVO krijgt maar moeilijk grip op de felle ploeg van FCV 2. Bij vlagen wordt er van twee kanten stevig ingegrepen zonder dat er sprake is van een onsportieve wedstrijd. 
 
FCV krijgt in de eerste fase enkele kleine mogelijkheden. Een hoekschop van Kay Verkoeyen belandt pardoes op de lat. Diverse schoten van net buiten de zestien meter vinden hun eindstation in het vangnet. Zonder echt grote kansen te creĆ«ren is FCV de bovenliggende partij. 
 
IVO weet hier nauwelijks iets tegenover te zetten. Ze weten eigenlijk alleen gevaarlijk te worden door dode spelmomenten. Een kopbal eindigt naast het doel en FCV heeft de zaakjes gewoon goed voor mekaar. 
 
Na ongeveer een half uur spelen weet FCV dan eindelijk doel te treffen. Casimir Duijf krijgt de bal net buiten de zestien meter in de voeten gespeeld. Met de buitenkant van de rechtervoet schiet hij FCV op een weergaloze manier naar de voorsprong. Hans denkt op dit moment ongetwijfeld aan het liedje van Marco Borsato. Dit heeft hij vannacht gedroomd. Zou het werkelijkheid worden?
 
Bijna weet Casimir nog voor de rust roet in het eten van Hans te gooien. Een weergaloze steekbal van Koen Verheijen bereikt Casimir. Een op een is onze goalgetter minder effectief dan een paar minuten hiervoor en zo gaan we rusten met een 0-1 voorsprong.
 
Na de rust heeft FCV enige opstart problemen en dient zich een rommelige fase in de wedstrijd aan. De wedstrijd speelt zich dan voornamelijk op het middenveld af maar daar heerst Koen Verheijen vanmorgen. 
 
Een vreemd balletje van een speler van IVO weet nog voor het verstrijken van het uur de rechtsbuiten te bereiken. Miguel Fereirra weet hem niet meer bij te halen totdat ineens Gino Brueren komt aanzetten. Met een, zeker voor hem, ongekende sprint weet hij de rechtsbuiten van IVO van een doelpunt af te houden. 
 
De moed zakt IVO in de schoenen. FCV is gretig en FCV krijgt veel ruimtes. Ruimtes waarmee we eigenlijk niet goed omgaan. Als een schot van Pim Custers niet te klemmen blijkt te zijn voor de doelman van IVO is het Casimir Duijf die de wedstrijd kan beslissen. Voor een open doel schiet hij de bal echter in het zijnet waardoor het 0-1 in Vens voordeel blijft. 
 
Enkele minuten later krijgt ook Kay Verkoeyen de kans om de wedstrijd te beslissen. Zijn lob verdwijnt echter in het dak van het doel. 
 
Er zijn dan nog tien minuten te spelen als IVO het initiatief overneemt van FCV. Ze doen er nog alles aan om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Invaller Bas Theelen maakt op een gevaarlijke positie een overtreding op een speler van IVO. De vrije trap die volgt lijkt doel te treffen. Dan is daar ineens de man in het paars. Bart Jacobs, ja die deed ook mee vandaag. Een fabelachtige redding en FCV komt goed weg. 
 
Wat volgt zijn een paar speldenprikjes van IVO. Echte grote mogelijkheden zijn er niet meer te noteren. De laatste mogelijkheid is een schot dat eindigt op het dak van het doel.
 
Na 95 enerverende minuten wordt de droom van Hans Theelen werkelijkheid. Met de tranen in de ogen geeft hij de scheidsrechter een hand. Dit had ik gedroomd gaat door hem heen. Na afloop van de wedstrijd staan we de wedstrijd te bespreken onder het genot van een glaasje bier. De adrenaline stroomt hem door zijn bloed. "Man wat veult dit good" is een uitspraak die de revue vaker dan eens weet te passeren. 
 
's Avonds zit Hans, terwijl iedereen in de kantine zit, bij El Paso. Samen met zijn Ingrid, schoondochter en zijn op een na beste zoon. Samen genieten ze van een hapje en een drankje. Samen genieten ze van de overwinning van beide zonen. Samen genieten ze van een genietende vader/partner/schoonvader. 
 
In de kantine genieten wij ook. Van 6 punten, van 12 uit 4, van bier, van Guus achter de bar, van Ank achter de bar en van de sfeer. We missen Hans, Hans mist ons, dus leider, volgende week heb je wat goed te maken, want ook de 3e helft doen we met z'n allen.
 
Gino Brueren

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR