Laat ik eerst beginnen met de opstelling. Dit doe ik omdat onze vaste schrijver dit altijd deed. Het heeft voor mijn verslag geen enkele waarde, maar in ons elftal lopen er een aantal rond die vastigheid nodig hebben.

 

1. Ron Wilms
2 Walter Kempers
3 Tijn Geurts (46. Roy Peters)
4 Arno Boss (46. Gijs Roefen)
5 Roel Hendrixk
6 Roel Spé
8 Guus Gielen
9 John Verstappen (46.Robin Knickelbein)
10 Rudy Jansen (46.Paul Mestrum)
11 Ramses van den Boogaart
14 Miloud Kojil

 

Ons elftal bestaat uit 19 verschillende personen en uit 20 verschillende persoonlijkheden, maar voetbal is onze grote liefde. Je ziet het terug in onze passie, in onze duels en soms in de schoonheid van het spelletje. Al deze elementen komen tot uiting in onze wedstrijd tegen Bieslo 3. Mijn verslag begint echter met een merkwaardig tafereel aan de aftrap.

 

De keeper van Bieslo moet namelijk mijn verslag van de vorige wedstrijd gelezen hebben, want hij is gehuld in een gifgroen tenue, een zwarte pet en broek waar ik me, gelukkig, de kleur niet meer van herinner. Met grote ogen van een nieuwsgierig kind kijkt hij steeds naar Ron en dit schrijvende begin ik langzaam te begrijpen dat het een ode is aan onze keeper. Desondanks moeten die keepers begrijpen dat de man de kleren maken en niet andersom. Ron schenkt er nauwelijks aandacht aan, begint aan de wedstrijd en kijkt de rest van de eerste helft alleen maar mooi uit zijn ogen.

 

De tegenstander kan geen vuist maken tegen onze verdediging, maar wij zoeken zelf naar de automatismen. Tijn voetbalt in deze wedstrijd verdedigend sterk, maar zijn inspeelpass is niet om naar huis te schrijven. Ik ben dit verslag begonnen met onze liefde voor het spel. Deze wedstrijd heb ik het gevoel dat Tijn zijn liefde uit "duizend en een nacht" heeft getroffen en hij voetbalt alsof hij in een hamam zit te lurken aan een waterpijp en te sippen van zijn muntthee. De Javaanse sigaar lijkt nog maar een schim van het verleden.

Niettemin blijven we geduldig op zoek naar de voetballende oplossing en halverwege de eerste helft wordt dit beloond met een goal. Na een afgeslagen bal op goal wordt de bal getikt naar de linkshalf Miloud en komt via Bertje bij Roel terecht. Deze past naar rechts op John en met een prachtige voorzet op Ramses eindigt de bal in het net. Even lijkt dit op ons geliefde totaalvoetbal.

 

Onze tweede goal is lelijk en het is niet verwonderlijk dat Ron zijn ogen even afwendt. Een corner wordt genomen en Arno, a.k.a The Tank, kopt als een neushoorn tegen de rug van Rudy. Met een pijnlijke kreet kopt Rudy de bal achter de Beeselse keeper. Rudy blijft kermend van de pijn op de grond liggen. Liefde kan pijnlijk zijn. Arno grinnikt wat en vindt dat hij de goal gemaakt heeft. De toeschouwers zijn het er mee eens dat goal achter de naam van Arno moet verschijnen.

 

Als je van schone liefde houdt, moet je nu alles wegleggen waarmee je bezig bent. Drink mijn woorden als een liefdeslikeur. Het begint met een geweldige crosspass van Arno op de Miloud. De aanname van Miloud lijkt op een zachte druk van de lippen op de binnenkant van haar pols. Met een mooie beweging danst hij flirtend zijn tegenstander voorbij en, alsof hij zijn eerste grote liefde in haar hals kust, zet hij perfect voor met buitenkant voet. De ogen van Ron volgen de nummer 14 en probeert de brok in zijn keel weg te slikken.

Ramses ramt vervolgens de bal keihard tegen het net van het doel. Even schiet het beeld van een Ramses met zijn eerste liefde door ieders hoofd en we voelen, niet verwonderlijk, medelijden met haar.

Dit was meteen het hoogtepunt van de wedstrijd.

 

De tweede helft begint nog mooi door een goed schot van de uitblinkende Roel Hendrikx in de verre hoek, maar daarna is het kommer en kwel. Miloud heeft het genoegen om vlak voor onze dug-out te mogen voetballen en krijgt dus daarmee alle analyses te horen van Arno, Rudy en Loek. Zo is het goed om te weten dat verzorging, aangeboden door onze tegenstander, resoluut de kop in wordt gedrukt als Ramses of Tijn liggen te creperen van de pijn. Arno, De Schietende Tank, bagatelliseert de mooie acties van Miloud. Rudy begint al te jammeren dat we het voetbalverslag eens moeten krijgen, ook al is de wedstrijd nog gaande. Tussen de opmerkingen scoort Bieslo nog twee keer. God weet hoe, want onze verslaggever luistert nog steeds naar de opmerkingen. Uiteindelijk besluit hij maar een blessure te faken, faken schijnt in de liefde ook regelmatig voor te komen, om zelf mee te gaan analyseren. Uiteindelijk komen ze tot de gezamenlijke conclusie dat de tweede helft nauwelijks in het verslag moet komen.

 

Loek steekt zijn eerste Javaanse sigaar op en noteert de namen van de doelpuntenmakers:

1 Ramses
2 Arno
3 Ramses
4 Roel Hendrikx

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR