We schrijven zondagochtend 8.15 als de wekker gaat. Het is vroeg, erg vroeg! Op de telefoon de eerste berichtjes van teamleden die rechtstreeks wensen te gaan, in plaats van de omweg via 't Ven. Begrijpelijk, als je midden om de nacht op moet om te gaan ballen. Het verzoek om rechtstreeks reizen minimaal daags te voren te melden blijkt echter alweer vergeten. Preciés 3 spelers staan om 9.00 met auto voor de poort. Het lijkt nog leeg en 'verloren' op de club. Niet gek. We besluiten om maar alle 3 apart naar de Tièglie-ja-Steijl-Combinatie af te reizen, zodat we na de wedstrijd niet ook nog eens die slingerweg door 't Ven hoeven af te leggen.

De speler met de eerste mededeling van rechtstreeks rijden, blijkt inmiddels weer in slaap te zijn gevallen. Net als die andere speler, die waarschijnlijk niet eens wakker is geweest tijdens de wedstrijd en anderhalf uur na de wedstrijd zijn excuses aanbiedt voor zijn afwezigheid. Zijn telefoon lag bij zijn broer, en een andere wekker was er schijnbaar niet in huis.

Ondertussen hadden er overigens nog 3 spelers een speelverbod gekregen. De contributie die ze vóór 1 september jl. hadden moeten overmaken, had (waarschijnlijk door de omweg via de Kaaiman Eilanden) de rekening van de Penningmeester nog niet bereikt. Begrijpelijk, voor sommigen dan.

Gelukkig hadden een aantal teamleden van het vierde een zuipweekend gepland, die resulteerde in een baaldag. Op zaterdagmiddag werden zodoende Ron Hensen en Sander Bourgonje bereid gevonden om te kicksen onder te binden en uit te helpen bij FCV6.

Met inmiddels de eerste nederlaag op zak, moést er vandaag gewonnen worden op bezoek bij TSC 5. Ondanks de 9 uit 3, vroeg de leider van TSC zich hardop af waar ze ongeveer zouden staan; naar eigen zeggen hadden ze vooral tegenstanders gehad die om de rode lantaarn zouden meestrijden.

Om klokslag 5 over 10 mochten de groen-witten de bal aan het rollen brengen. Om klokslag 7 over 10 kon deze excercitie nog eens worden overgedaan; 1-0 voor de thuisploeg.

Na een minuut of 10 leken onze jongens bekomen van de eerste schrik en werd het voetbal eindelijk opgepakt. Erg veel kansen kregen we niet en door een prima redding van onze doelman haalden we met de stand die in minuut 2 al op het scorebord kwam de rust.

Inmiddels was onze DJ-ster Rolph 'DJ Ghetto' van Heijster ook op het sportpark gearriveerd (hij had zich overigens netjes afgemeld voor de 1e helft) en werden er in de rust 3 wissels doorgevoerd.

In de tweede helft leek ons spel meer op het spel dat we graag willen spelen. Met een aantal prima combinaties werden er kansen gecreeërd en was het vooral wachten op de gelijkmaker. Die gelijkmaker bleef echter uit, en langs de kant werd een aanvallende wissel voor de laatste 10 minuten reeds voorbereid.

Verder dan voorbereiden kwam het echter niet. Op 'randje 16' kreeg gelegenheidsaanvaller Freek Hermans de bal voor zijn linker voet, en knalde hem onhoudbaar in de rechterhoek. Twijfel op de bank of we voor het volle pond moesten gaan, of dat we blij moesten zijn met virtuele punt. We besloten om nog even te wachten en te bezien hoe de tegenstander zou omgaan met deze morele tik. TSC kwam er niet meer aan te pas, en probeerde met fysiek spel onze jongens uit hun spel te halen. Onze kopjes gingen omhoog, die van TSC steeds verder omlaag. Met nog 3 minuten op de 'officiële' klok, kregen we een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel. De prima ingevallen Rolph lepelde de bal met rechts richting de 2e paal. De bal ging over alles dat TSC heette heen, en belandde op het hoofd van één van de twee vrijstaande 'groenhemden'. Met dank aan enig gegrabbeld van de Tegelse doelpost, was het opnieuw Freek die juichend wegliep; 1-2 met nog maar een paar minuten te spelen.

In de laatste minuten werd de boomlange centrale verdediger van TSC mee naar voren gestuurd en leek het voor ons nog mogelijk om de wedstrijd zelfs voor het eindsignaal te beslissen. Een extra doelpunt sscoorden we niet, maar de 3 punten konden wel mee naar huis.

Een klasse teamprestatie, die vooral smaakt naar meer. Volgende week opnieuw een tegenstander met 9 uit 3, waar wij inmiddels op diezelfde 9 punten staan. Helaas hadden wij daar inmiddels een wedstrijd meer voor nodig. Met een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 op het programma voor komende zondag (beiden 12 uit 4) hebben we dus de kans om ons weer terug te nestellen in de top 3.

Of dat lukt? Dat lezen jullie wellicht volgende week...