Het was weer zo'n zondag. Zo'n zondag dat je wakker wordt met het gevoel; hier valt vandaag niets te halen. Dit was ook gisteren wederom het geval. FCV 2 maakt zich op voor het 5e competitieduel. Thuis tegen Arcen. Een ander Arcen dan vorig jaar. Ze hebben duidelijk kwaliteit in moeten leveren. Aan ons de taak om ook dit elftal aan onze zegekar te binden.

De opstelling:

1 Jamie Douben

2 Bas Theelen

3 Gino Brueren (46. Bob de Bie)

4 Denny van den Heuvel

5 Ivo Lenders (75. Miguel Ferreira)

6 Koen Verheijen

7 Michiel Hermans

8 Kevin Daemen

9 Casimir Duijf (60. Pim Custers)

10 Teun Gielen

11 Kay Verkoeyen (80. Musti Tosun)

Op verzoek wordt Michiel Hermans, Michiel Hermans, Michiel Hermans, Michiel Hermans vier keer vernoemd in het wedstrijdverslag. Bij deze. Het is twaalf uur als er gefloten wordt voor het begin van de wedstrijd. Een graad of 17 geeft het kwik aan en een heerlijk windje vol regendruppels trekt over het sportpark. FCV begint fel en sterk. Het positiespel is keurig verzorgd en al snel weet FCV de eerste mogelijkheden te creĆ«ren. Slordigheid in de afronding zorgt er echter voor dat het 0-0 blijft. De eerder vier keer vernoemde speler is de verantwoordelijke. Nog voor het verstrijken van de tien minuten weet FCV toch de score te openen. Man in vorm Casimir Duijf weet een rebound op waarde te schatten en schiet FCV naar een verdiende 1-0 voorsprong.

Vervolgens wordt het slordig. FCV vergeet het goede positiespel van de eerste tien minuten door te trekken en hanteert te vaak de lange bal. Gelegenheidsdoelman Jamie Douben weet zijn doel echter schoon te houden en zo is er geen vuiltje aan de lucht. FCV blijft dominant maar blijft ook onzorgvuldig omgaan met de kansen. Wederom is het de eerder vier keer genoemde speler die een kans om zeep weet te helpen. Een vrije trap van Kay Verkoeyen wordt voor het doel net gemist door Gino Brueren, en een vrije trap van Gino Brueren belandt in de handen van de doelman van DEV.

Wederom weet FCV gevaarlijk te worden uit een dode spelmoment. Een goed genomen hoekschop van Kay Verkoeyen belandt in de kluts bij de eerder vier keer vernoemde spelers van ons 2e. Hij bedenkt zich geen moment en volleerd het leer tegen de touwen. De marge is 2 en FCV pakt het voetballen weer goed op.Tot aan de rust blijft FCV de bovenliggende partij maar scoren doen we niet meer.

Na de rust komt een slordig 2e elftal uit de kleedkamer. FCV speelt matig en DEV mag hopen op een aansluitingstreffer. Die lijkt er ook te komen. Verkeerd doordekken van de achterhoede en slecht omschakelen van onze nummer 10 leiden tot een doelpunt van DEV. Deze wordt echter afgekeurd en FCV komt met de schrik vrij.

Enkele hoogtepunten in de tweede helft zijn een vrije trap van onze aanvoerder Denny van den Heuvel en nog wat leuke acties van de eerder vier keer genoemde speler. Alles echter zonder resultaat. Zonder te negatief te worden speelt FCV het tweede bedrijf onder de maat. Voor de toeschouwers is het dan ook lekker dat de scheidsrechter na 90 minuten voor het laatst op zijn fluit blaast.

15 uit 5 is de belangrijkste conclusie van vandaag. Volgende week spelen we wederom een bijzonder vroege uitwedstrijd. Uit tegen Sporting ST. Een ervaren ploeg die we met power en goed voetbal moeten bestrijken. De derde helft overigens zou een ongekende worden. The Eagles, Celine Dion, Jackson Browne, K3 ga maar door. Er werd gelachen, gedronken en gesproken over het succes van ons 2e elftal. Realiteit blijft: Verzwakken kunnen en mogen we geen moment, iedere week weer 200% geven en dan worden we op korte termijn beloond.

Gino Brueren