De wind rukt aan de bladeren. De zon gaat zich de komende maanden verschuilen achter donkere wolken. De regen wacht tot je naar buiten gaat. De nachten worden langer, kouder. Maandenlang. Winterdepressie staat als een havik te loeren om aan te vallen.

Lorenzo, onze vaste verslaggever, zit in de tussentijd in Miami, Florida Keys, Barbados. Selfies makend van zichzelf in speelgoedauto's, rijdend op een Amerikaanse snelweg, van strakke bolides. Alles in de zon. Genietend van de zon, die op zijn schouders brandt. Hij leest mijn verslagen en ziet dat ons elftal blijft presteren en de zon voelt daardoor nog aangenamer.

Deze zondag lijkt de zomer zich nog een keer uit te rekken, voordat hij definitief onder de dekens gaat. Wat wij niet merken is dat onze wedstrijd de laatste stuiptrekking is van de zon. Iemand met een oorlogswond zou dat voelen aankomen door de niet aflatende jeuk. Maar wij zijn de jeugd van tegenwoordig, maar dan twintig jaar ouder. Storm is op komst.

Lorenzo heeft in de tussentijd een filmpje op Facebook geplaatst waarin je kunt zien dat jonge schildpadden, net uit het ei gekropen, hun dierlijk instinct volgen naar de zee. Lorenzo en zijn gevolg lachen van blijdschap, omarmen elkaar, vertellen elkaar hoe bijzonder het is. Niet in de gaten hebbende dat duizenden kilometers verderop de aftrap heeft plaats gevonden.

Op het moment dat Ramses aftrapt lijkt er een kille wind op te steken. De andere tien voelen dat ook en ze kijken elkaar bezorgd aan. Zonder een woord uit te wisselen denkt iedereen terug aan vorig seizoen. Er vallen een aantal druppels.

Voordat ik daadwerkelijk het verloop van de wedstrijd beschrijf, moet ik eerst terug naar vorig seizoen. Uit een bont gezelschap werd een team gesmeed en de eerste tekenen waren gunstig. We kregen een goede keeper, we hadden genoeg verdedigers met aanvullende kwaliteiten, een middenveld met specifieke kwaliteiten en echte spitsen. We hadden zelfs spelers die op verschillende posities konden voetballen. Iedere voetbalkenner zag dit team als een kampioen in wording. Daar lag onze zwakte. Zolang we het gevoel hebben dat de tegenstander minimaal gelijkwaardig of beter is, voetballen we naar onze kwaliteiten. Dat bleek ook in de bekerwedstrijden tegen zeer goede tegenstanders. Als we denken dat we het even zullen doen, dan begint de herfst in ons spel.

De tegenstander kijkt verbaasd naar onze verbaasde blikken en maakt daar ogenblikkelijk gebruik van door de eerste goal te scoren. In Barbados kust Lorenzo niets vermoedend een schildpadje en laat deze trots zien aan zijn vriendin. De zon lacht mee.

Ramses tikt voor de tweede keer de bal naar medespits Frank, maar ditmaal met een scherpere blik. De wind lijkt gedraaid en het elftal begint te voetballen, ondanks de afwezigheid van een aantal topspelers. De druk op VCH wordt steeds groter en de scheidsrechter probeert door een aantal dwalingen de voorsprong te behouden voor de thuisploeg. Desondanks creëert FCV een aantal geweldige kansen. Helaas kan Frank Vullings ze niet maken. Hier ervaart Frank namelijk het tempoverschil tussen de selectie en FCV 3. Het gaat hem allemaal iets te snel.

Niet toevallig scoort FCV uit een corner. Het is alweer Arno "de Bulldozer" Boss. Ondanks de afwezigheid van Rudy scoort Arno weer met zijn hoofd. De belangrijke gelijkmaker is een feit. Daarna gaat het snel. Richard, die de afwezigheid van Miloud goed opvult, scoort daarna twee keer. Dit is ook meteen de reden waarom Ramses vandaag niet scoort. Daar waar Miloud altijd de bal klaarlegt voor anderen, gaat Richard voor eigen succes. Na de wedstrijd schijnt Ramses met weemoed de verslagen van de afgelopen weken te hebben gelezen en schijnt hij te slapen met een foto van Miloud onder zijn kussen. Zo huilt hij zichzelf in slaap.

Net na rust scoort VCH door een penalty. Daniel Linders, ook van de selectie, heeft het gogme van FCV 3 nog niet en raakt lichtjes het been van de tegenstander. Arno "de Beer" Boss is een meester in gogme. Voordat de tegenstander iets doet schreeuwt hij het uit van de pijn. Druk gebarend dat er mogelijkerwijs iets ergs had kunnen gebeuren. In ieder geval loert de scheids op dit moment en legt de bal op de stip 3-2.

Alhoewel Gijs in de rust met zijn befaamde drie woorden "hou bek scheids" heeft gewaarschuwd, hebben vooral Arno "de Vrachtwagen" en Paul deze waarschijnlijk verkeerd geïnterpreteerd. Het is een dunne scheidslijn tussen "Houd je bek tegen de scheids" of "Hou je bek scheids" , maar Gijs zweert nu eenmaal bij drie woorden. Paul en Arno "het Vrachtschip" Boss worden met een gele kaart van het veld gestuurd. Dit is voor VCH het signaal om flink druk te zetten.

Ook naast het veld gebeurt er van alles. Roel Hendrikx is vandaag geblesseerd en heeft zijn nieuwe vriendin meegenomen. Roel trekt zijn jas, door de oprukkende herfst, uit en legt dat over haar schouders. Ze kijkt hem vertederend aan. De afgelopen weken hebben ze in het geheim aan hun prille liefde gewerkt. Het schijnt dat Roel liefdesbrieven heeft geschreven en dat was het moment waarop hij haar hart voor eeuwig veroverde. Ze vertelt Loek dat het over het over het kussen van een bal en een buitenkant voetje, of zoiets, ging. Ze begreep het verband met hun liefde niet, maar het had haar op een of andere manier wel opgewonden. Loek zwijgt en denkt maar aan zijn Javaanse sigaar.

Lorenzo draait zich op dat moment om op het strand om zijn rug te laten bakken in de zon. Zijn vriendin leest hem voor uit de Suske en Wiske. Als beloning voelt hij een zuchtje wind, die zijn lichaam lichtelijk afkoelt. Wat hij op dat moment niet kan weten is dat Guus in de rust hoognodig naar de wc moest. Omdat het om een grote boodschap ging, deed hij dat stiekem uit schaamte. Loek sluit hem niets vermoedend op. Althans, dat beweert hij, maar boze tongen suggereren iets anders. Gelukkig neemt Guus altijd zijn Iphone mee om de VI te lezen tijdens het poepen en kan hij Loek nog bellen om te voetballen.

Ze zien hoe Paul excelleert op het middenveld. Alsof hij hoopt dat zijn bewegingen poëtisch zullen worden beschreven. Hij laat zijn voeten aan zijn hart over. Hij regeert op het middenveld. Zijn directe tegenstander kan er alleen maar van genieten.
Guus mag na zijn bevrijding meteen invallen. Samen met Wally. Eindelijk komt FCV onder druk van VCH uit en scoort Frank Vullings, die inmiddels aan het tempo gewend is geraakt, de verlossende 2-4.

De zon breekt eindelijk weer door. Roel neemt de hand van zijn nieuwe vriendin in de zijne, geeft Loek een zenuwachtig knipoogje en loopt weg. Loek en Gijs praten wat na over hun team. Lorenzo baadt nog met zijn voeten in de zee en wacht geduldig op het voetbalverslag om na te kunnen genieten van deze heerlijke dag.

Een dag later gaat er een filmpje rond met Arno "de Stoomlocomotief" Boss knutselend aan een marshmallow pandabeer. Heen en weer wiegend en "hoe bek scheids" mompelend.

Voor mij rest er niets anders dan mijn pen neer te leggen in de hoop dat Lorenzo vanaf de volgende wedstrijd deze oppakt.

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR