Vrijdag 10 oktober schrijven we. Omstreeks kwart voor zeven ‘s avonds verzamelen zich de eerste mensen voor het trainen. Tot onze verbazing staat er geen lange dunne man aan een sigaret te trekken in afwachting van de spelers. Bob Hornix is zijn naam. Tactisch de allerbeste, maar dat wisten we al. Ziek blijkt de verklaring. Al snel slaat de paniek toe bij het tweede elftal van FCV. Zou hij er zondag wel bij zijn?

Het is zondag 12 oktober. Enkele spelers van het tweede elftal verschijnen licht beschonken voor de klok van half negen op ons sportpark. We verzamelen immers om half negen, alleen van Bob Hornix is nog geen spoor te bekennen. Wederom slaat de paniek toe. Zullen Hans en Giepie het dan alleen moeten doen vandaag? Enkele minuten voor half negen komt er dan toch iemand binnen. Het lijkt erop dat het de trainer is. Een smalle man zoals eerder gezegd. Echter is hij nog met de helft smaller geworden. Na uitvoerige pasjescontrole blijkt het toch Bob Hornix. Met een stem die nog heser is dan normaal verteld hij de opstelling:

1 Bart Jacobs

2 Bas Theelen (62. Teun Gielen)

3 Denny van den Heuvel

4 Gino Brueren

5 Miguel Ferreira

6 Bob de Bie

7 Michiel Hermans (60. Musti Tosun)

8 Koen Verheijen

9 Pim Custers

10 Maik Jacobs (64. Robin Cornelissen)

11 Kay Verkoeyen

Iets na tienen starten we de wedstrijd tegen Sporting ST. FCV begint slap aan de wedstrijd. Al snel is duidelijk om welke mensen dat het draait bij Sporting en al snel is er achterin de controle. Een overwinning van de D1, een beerpong toernooi en een housewarming maken deze vroege ochtend echter niet veel mooier om naar te kijken. Er wordt gewoon ronduit slecht gevoetbald. Toch, en dat is een kwaliteit, heeft FCV achterin de zaakjes netjes op orde. Speldenprikjes weet Sporting uit te delen. Telkens is FCV er op tijd bij om te herstellen. Maar dit is zo’n seizoen. Bob de Bie maakt al wekenlang een hitzige indruk als het over vrije trappen nemen gaat, en Koen Verheijen speelt al weken de pannen van het dak. Dat laatstgenoemde de score opent verbaasd vriend en vijand. Een afstandsschot wordt van richting verandert en raakt de touwen. Ondanks een zwakke start toch de voorsprong voor FCV.

FCV gaat ietsjes beter spelen. Krijgt wat vrije trappen mee en Maik Jacobs weet hieruit bijna te scoren. Een goed genomen vrije trap behoor ik dan vanzelfsprekend te zeggen.Tekenend voor de wedstrijd is dat Michiel Hermans op een hotseknotse manier de 0-2 tegen de touwen schiet. Voor onze alleskunner een fantastische opsteker natuurlijk.Praten tegen de scheidsrechter is iets dat ons eigenlijk geen moment in de eerste helft laat komen. Een 100% strafschop wordt niet toegekend. Simpelweg omdat Maik Jacobs enkele seconden daarvoor in conclaaf is geweest met de scheidsrechter. De beste man in het geel fluit eigenlijk zo slecht nog niet.

Lekker voor de toeschouwers. Er zijn 45 minuten gespeeld. Een kop koffie, want van het tweede krijg je het niet warm vanmorgen.

In de rust heeft maar een man het woord. Het is doodstil. Angstaanjagend bijna. Bijna, wetende dat wanneer we drie punten pakken we van onze trainer toch dat glas bier wel krijgen. Gemein gallisch slech, zo zal het dan omschreven worden. Een ding is zeker, de familie Kruijssen zegt elkaar wat op het hart ligt, dat maakt het een sterke familie. Uitdelen en incasseren. Een mooie term dacht ik zo.

Afijn de tweede helft. FCV is wakker, meer bij de les, en knalt er in tegenstelling tot de eerste helft direct vol op. Onder leiding van 3, 4 en met name 8 zit er weer wat gif in de ploeg. Er wordt doorgedekt en zowaar weet FCV door een moment van goed druk zetten te scoren. Kay Verkoeyen is de naam. Het is dan minuut 58 en binnen 7 minuten wisselen we 3x. Wissels die het spel ten goede zouden komen.Vanaf de 60e minuut zijn we namelijk heer en meester. Werkelijk weergaloze aanvallen verschijnen van de voeten van ’t Ven. Kent u het doelpunt van Marco van Basten in ’88 nog. Daar ging een slechte voorzet aan vooraf. Vandaag gegeven door Kay Verkoeyen. Bijna vanaf de achterlijn schoot Van Basten ‘m binnen. Dit probeerde Bob de Bie ook. Een werkelijk verwoestend schot ketst echter af op de kruising.

We gaan verder. Bob de Bie speelt in een keer de bal op Robin Cornelissen, die laat ‘m vallen op Pim Custers, direct diep op Robin Cornelissen, terugtrekken naar rand zestien meter waar Teun Gielen kogelvrij staat. Resultaat: Bal kwijt.

De laatste dikke kans van de wedstrijd noteren we een minuut voor tijd. Corner Sporting, klem bal Bart Jacobs. Een lange trap richting Robin Cornelissen achter de verdediging. In zijn sprint richting het doel verliest hij het fysieke duel echter van zichzelf. Over zijn maat 47 weet hij te struikelen. Een kolderiek moment zo in de slotfase. Na 90 minuten is het klaar. 18 uit 6. Geen woorden meer aan vuil maken. Hoewel het eerste uur dramatisch was moeten we moed putten uit de laatste 30 minuten. Daar laten we zien dat we werkelijk echt goed kunnen voetballen.

Speciaal woord aan de trainer. Maak het alsjeblieft niet meer zo spannend in de aanloop van de wedstrijd. We zijn tenslotte maar “jungskes”.

Gino Brueren