Ik had vorige week mijn pen neergelegd in de hoop dat Lorenzo hem in zijn hand zou nemen. Nu zit ik hier, starend naar diezelfde pen, hopend op een ingeving. Helaas heeft de wedstrijd van vandaag geen inspiratie opgeleverd en ik kijk weer naar de pen. Tot ik ineens een groepswhatsapp krijg van Wally. Wally, onze eeuwige optimist, de lach van ons elftal, de goedheid zelve. Een whatsapp over engelen. En voor mij begint deze wedstrijd dus met de engel die aan de start mag beginnen.

Vandaag begint Wally dus in de basis en dat maakt hem ietwat zenuwachtig. De concurrentie is groot en hij kan het zich niet veroorloven om steekjes te laten vallen. Hij heeft de afgelopen weken als vlagger gefungeerd en dat ging hem goed af. Nu zal hij proberen om die vorm mee te nemen naar deze wedstrijd. Hij neemt zich voor om te vlammen als rechtsachter.

Als de aftrap is geweest rent hij naar voren om zijn aanvallende kwaliteiten te tonen. Hij krijgt de bal van Gijs en hij kaatst hem meteen naar Guus, terwijl hij weer naar voren rent om de bal weer op te eisen. Zijn longen schreeuwen om lucht, maar dat gevoel negeert hij. Hij geniet ervan om deel uit te maken van de snelheid van het spel.

De tegenstander krijgt de bal zomaar in de voeten geschoten en Wally schakelt meteen over naar het verdedigen. Hij rent naar zijn directe tegenstander, verovert de bal en schiet hem richting John. Het spel gaat nog sneller en Wally probeert het tempo bij te houden. In de tussentijd schreeuwt hij aanwijzingen naar zijn medespelers, wijst met een beschuldigende vinger naar Miloud, die zijn mannetje laat lopen. Maar lang duurt dit niet, want weer krijgt hij de bal en zijn ogen zijn alweer op zoek naar een afspeelmogelijkheid. Zijn longen branden, maar hij zal vandaag bewijzen dat hij deze snelheid aankan. En hij rent weer verder.

Naast het veld zitten de toeschouwers wat te keuvelen en er worden discussies gevoerd over Zwarte? Piet, Tijn komt sinds dit seizoen ineens op voor de Nederlandse Marokkanen (heeft dit te maken met zijn nieuwe vriendin?), Jordy praat over zijn revalidatie van de afgelopen vijf jaar en maakt zich op voor zijn invalbeurt. Hij wil eerst een half uur spelen, dan twintig minuten en uiteindelijk komt hij tot de conclusie dat tien minuten ideaal is. Tot die tijd probeert hij zich niet te blesseren. In de tussentijd kijken ze ook naar het veld. Het tempo is zo laag dat het slowmotion lijkt. Ze zien dat Wally nauwelijks vooruit komt en het lijkt alsof hij zich daarover druk maakt. Hij lijkt ook boos op Miloud, terwijl Miloud juist Walters directe tegenstander probeert in te halen, omdat Walter weer eens staat uit te hijgen op de middenlijn. De rest van het elftal voetbalt ook al in een slakkentempo. Eggie loopt constant achter zijn tegenstander. Het contrast is groot. Eggie is een atleet en de tegenstander is slungelachtig en heeft een bos wit haar. Toch voetbalt deze als een generaal. Ons tempo ligt te laag, maar Toch we komen alsnog op voorsprong na een goede actie van John. Na een paar afstandsschoten probeert John het weer van een afstand. Ditmaal is het raak. Helaas wordt ons spel daarna niet beter, alhoewel de verdediging goed staat.

Kessel 3, dat is onze tegenstander, spelend in rood en zwart. Graag had ik hier iets meer over onze tegenstander willen vertellen, maar verder dan deze info kom ik niet. Ze komen uit Kessel en spelen in rood en zwart. En soms spelen we niet tegen ze, maar spelen we voor ze. In de eerste helft leveren we meer ballen bij Kessel in de voeten dan bij onze eigen spelers. Het is een elftal vol ervaring aan de grijze hoofden te zien. Ze zitten er kort op alsof ze dit hebben afgekeken van Kazachstan. De enige manier om van dit elftal te winnen is ze kapot te spelen. Snelheid is geboden.

Wally zet weer een rush in en haalt eindelijk de achterlijn en probeert te voorzetten, maar een Kesselnees blokt zijn actie en er rest niets meer dan een corner. Wally rent met de bal naar de hoekvlag, legt de bal neer op de lijn voor John en rent weer zo snel mogelijk naar zijn positie. Daar aangekomen hurkt hij zich, haalt een te lange grasspriet uit de grond en rent weer naar voren om de bal erin te koppen. Helaas komt hij net te laat. Ramses kopt hem er krachtig in, maar dat schaadt de blijheid van Wally niet. Hij springt Ramses om de nek en rent naar John, pakt de bal supersnel op, rent naar de middenstip, legt de bal daar neer en sprint vervolgens naar zijn plaats. Daar staat hij dan klaar om weer naar voren te rennen.

In de dug-out gaat de discussie in de tussentijd over Roel Hendrikx en vooral de reden van afwezigheid van zijn nieuwe vriendin. Ook de vraag wie zijn kledingkeuze tegenwoordig bepaalt, passeert de revu. We komen tot de conclusie dat zijn vriendin dit tegenwoordig doet. In de tussentijd zien ze Wally rustig de bal bij de hoekvlag neerleggen om daarna in alle rust naar zijn positie terug te lopen. Daar pakt hij een grassprietje en blaast deze in de lucht. Zijn twinkelende ogen volgen het grassprietje. Zijn lach wordt nu groot. Als de corner gezet is, rent hij half weer naar voren. Even blijft hij verbaasd staan. Dan springt hij een gat in de lucht, en bedankt iedereen die hij in zijn weg tegenkomt. Zelfs enkele tegenstanders. Op zijn positie aangekomen bukt hij zich om van al die inspanningen bij te komen. Gelukkig fluit de scheids voor de welverdiende rust.

In de rust is er een grote discussie over hoe we deze tegenstander opzij moeten schuiven. Alle spelsystemen komen voorbij. We zijn begonnen met 4-4-2, daarna 4-3-3, 4-2-4, 5-2-3, 5-4-1 om tot de conclusie te komen dat we verder gaan met 4-4-2. We koeten wel sneller spelen. Met de invallers komt er ook meer snelheid in het spel.

De tegenstander is inmiddels bijna aan het infuus, omdat ze ook nauwelijks trainen. Maar dat is een natuurlijk een aanname. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze ons tempo gewoonweg niet aankunnen. Ze proberen nu meer naar voren te voetballen in de hoop een goal te scoren, maar meestal treedt er een oeroude wet in werking. Je voelt hem al aankomen: wij gaan natuurlijk scoren. Maar wat onze scorende Paul,door een mooi ingeschoten vrije trap, niet ziet aankomen is Wally die hem in de armen vliegt en een dikke knuffel geeft. En weer wegrent. Paul laat in deze wedstrijd trouwens weer zien dat hij een echte aanwinst is. Ramses scoort daarna nog eens, ondanks de aanwezigheid van Richard. Tegenwoordig draagt hij een T-shirt met een foto van Miloud onder zijn FCV shirt om het vertrouwen te behouden.

Het mooiste moment van de dag speelt zich af naast het veld. Daar rent namelijk Jordy zich warm om in te vallen. Dat lijkt niets bijzonders, maar als je zijn geschiedenis kent... het was een zwoele avond, ergens in het jaar 1979. Er hing een trilling in de lucht alsof ieder moment iets groots stond te gebeuren. En dan, uit de stilte geboren, het gekerm van een kind. Vogels schieten uit de bomen. In die bewuste avond werd een schattige baby'tje geboren in 't Ven. Zijn vader en moeder gaven hem de naam Joa Dee ( vrij vertaald uit het Venloosch"ja die daar"). Tegenwoordig noemt iedereen hem Jordy. Al snel merkten zijn ouders dat er iets mis was met hun zoontje. Het begon op zijn vierde waar hij tijdens het schrijven in zijn schriftje zijn vinger brak. Dit zou geen toeval blijken, want de blessures stapelden zich op. Bij het spelen met zijn Lego scheurde hij allebei zijn hamstrings. Eens wilde hij zwaaien naar oud vrouwtje aan de overkant van de weg en daarbij raakte zijn schouder uit de kom. Ik kan natuurlijk alle blessures op gaan sommen, maar ik heb te maken met de aandachtsboog van een voetballer. Ik hou het bij zijn laatste blessure waar hij tijdens het touwtje springen, om indruk te maken op zijn dochter, zijn kuit naar de mallemoer hielp.

Daar rent hij dan. Zenuwachtig om in te vallen. Zijn voetbalshirt netjes in zijn broekje. Zijn broekje ietwat te hoog opgetrokken volgens de kenners langs de lijn. Maar iedereen gunt het hem dit na zijn slepende blessure. Maar we zijn ook bang dat hij zich bij het warm rennen zal blesseren. We zijn ook bang dat hij zich bij het zitten zal blesseren. Iedereen is het erover eens om hem zo snel mogelijk in te brengen voor hij zich ergens aan zou blesseren. Wally krijgt de instructie om ver uit zijn buurt te blijven.

Hij mag twintig minuten invallen en met z'n allen zien we iemand die van iedere seconde geniet. Hij trekt meteen een sprint naar voren, verovert een bal uit de kluts en gaat alleen op de keeper, schiet tegen de keeper, maar zet door om de keeper in herhaling wel te verschalken. De rest van de tijd staat hij uit te hijgen. Het verbaast ons dat hij zich niet blesseert aan zijn tong die constant tot aan de grond komt. Als het bijna de tijd is, besluit de technische leiding hem een publiekswissel te gunnen. Een mijlpaal. Ik kan jullie verzekeren dat Joa Dee zich de rest van de dag niet heeft geblesseerd met het douchen, aankleden, tv kijken, eten en tanden poetsen. Zijn vrouw heeft de technische leiding nog geïnformeerd over de nacht. Ondanks bepaalde handelingen, waar ik het in de deze context niet over kan hebben, heeft hij zich niet geblesseerd. De doctoren vonden dit een wonder van de natuur dat hij nog steeds geen blessure had en hebben hem uitgenodigd om te onderzoeken. Heel interessant, maar ik koet weer terug naar het voetbal.

Na de eindstand van 5-0 fluit onze scheids af. Nog steeds hebben we geen enkele wedstrijd verloren of gelijk gespeeld, ondanks dat onze tegenstanders hun spel aanpassen aan dat van ons. We onderschatten niemand meer en spelen ons eigen spel. We hebben een aantal goede versterkingen. Onze engel Wally stuurt ons berichtjes om ons te motiveren en om getallen van de Lotto door te geven. Dit seizoen lijkt alles op zijn plaats te vallen. We gaan dan ook voor de dubbel.

En hier leg ik weer mijn pen neer in de hoop dat de vakantie van Lorenzo eindelijk afgelopen is.

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR