Zondag 19 oktober 2014, de jungskes en Denny van het 2e mogen weer eens uitslapen. We spelen immers pas om 12.00. Ook voor leider Giepie wel weer eens lekker. Uitslapen, iets dat Giepie vaak doet in het weekend. Ook wel eens incidenteel als we wedstrijd hebben maar dat ter zijde. Het zal je maar gebeuren. Midden in het seizoen als leider op vakantie gaan, wetende dat je als leider eigenlijk onmisbaar voor de ploeg bent. Waarom? Giepie profileert zich als zijnde Boeddha binnen het tweede elftal. Voor een wedstrijd zit hij midden in de kleedkamer in kleermakerszit. Iedere speler loopt vervolgens voorbij en wrijft hem over zijn buik. Bijgeloof? Nee, een moment van zen en bezieling.

Het is tien uur als Giepie ontwaakt uit z’n slaap. Al snel springt hij onder de douche want om 10.15 staat zijn kameraad Joepie voor de deur. Onderuitgezakt in zijn oude Mercedes gaat het raampje open; “Hey ouwe reus, we motte nog effe naeve de Benders, ik heb de jonge wat lekkers belaof”.

Eenmaal in de Benders is het duidelijk dat de vakantie van Giepie hét gesprek van de dag is bij boodschappend Venlo. Meerdere malen wordt hij aangesproken. Hoe kun je dit nou doen Giep is een veel gestelde vraag. Zijn antwoord blijkt: “overschat mijn rol niet, ik doe wat ik kan maar vooral niets dat ik niet kan”. Waar hebben we dit eerder gehoord?

Terug bij de auto hangt er een boete tussen de ruitenwissers. Weer een rode kaart voor chauffeur Joepie. Godverend en tierend stapt Joepie de auto in. Verbaasd kijkt hij naast zich als Giepie in de kleermakerszit is gaan zitten. “Aai maar Joep, alles kump good”. Joep luistert naar zijn leider maar besluit toch nog even terug in bed te gaan liggen na zijn eerste vermaning van de dag.

Om klokslag half 11 verzamelt Giepie voor de laatste keer bij FCV. We spelen immers tegen VCH en dat blijkt een linke ploeg te zijn. “Meug ik twie tosti’s en eine Lipton Green Tea” klinkt het door de kantine. Ook dit is voorlopig de laatste keer. Een emotionele rilling gaat door het lijf van onze leider.

Lekker peuzelend van zijn tosti roept Bob Hornix zijn manschappen naar binnen. Wederom die emotionele rilling. De laatste wedstrijdbespreking van zijn grote voorbeeld. Stilletjes verplaatst hij zich in een hoekje van de bestuurskamer. Wit weggetrokken hoort hij nog eenmaal de bezielende woorden aan van de trainer.

Hij hoort bijvoorbeeld dat Stan Theelen zijn eerste minuten in 2 mag maken vandaag. Hij hoort dat Koen Verheijen achterin speelt, en dat Bart Jacobs maar een helft zou keepen. Meer of minder? Blijkbaar meer, Musti Tosun staat in de basis, op 11 welteverstaan. En de Neus? Ward zit reserve, nummer 13 en daar is hij trots op.

Het is 11.53u. De jongens maken zich klaar voor de wedstrijd. Giepie neemt plaats in het midden van het kleedlokaal. Zoals gewoonlijk meldt iedereen zich bij Giepie. Wanneer Stan voorbijkomt zegt hij “Jungske, wrief dich maar 3x want de maks der 3 vandaag”. Ook Stan luistert naar zijn nieuwbakken leider en wrijft drie maal.

12.00u de jongens spreken af zich van de beste kant te laten zien. Voor Giepie vanzelfsprekend.
Giepie zelf steekt zich een Malboro dubbel click op. Hij vertelt in geuren en kleuren wat hij gisteravond heeft meegemaakt. We hadden immers teamuitje en dat gaat altijd samen met de nodige alcoholische versnaperingen.

In alle rust ziet Giepie de eerste helft aan. Niks aan het handje. In de rust wisselen we van keeper. Arnis vergeet echter een ding, en Giepie komt te laat voor de 2ehelft. Een kwartier maarliefst. Als hij de stand hoort schrikt hij zich een hoedje. Twee foutjes ja.

Nog al wiedes denkt hij bij zichzelf. Ik heb een kwartier in de kleedkamer zitten wachten. Ha, boontje komt op z’n loontje. Net voor het einde van de wedstrijd barst hij in tranen uit. Aanvoerder Denny troost ‘m. “Ik wil gaar neet weg, ik kin och neet missen” klinkt het over het sportpark.

Eenmaal aangekomen in het kleedlokaal wordt de overwinning met hem gevierd. Hij wordt gejonast door het kleedlokaal zonder het plafond te raken. Hij wordt geknuffeld, er wordt gelachen, we huilen en we drinken. Na de wedstrijd is zijn verblijf van korte duur. De biertjes van de dag ervoor spelen hem parten. We nemen afscheid. Afscheid voor zo lang als dat het duurt.

We winnen overigens met 7-3, Stan 3x, Musti 2x, Miguel en Maik zijn de doelpuntenmakers.

Giepie, Boeddha, Leider, Lijder en Inspirator. Een fijne vakantie gewenst namens FCV 2. Pas op voor de ladyboys, wij blijven winnen. In afwachting van je souvenirs voor het elftal hopen we dat je over enkele weken weer goed thuis zult komen.

Volgende week spelen we, zonder Giepie, uit tegen TSC. Bij winst van ons en puntenverlies van Blerick kunnen we dan eventueel al de eerste periode pakken. Bij afwezigheid van Giepie is een grote supportersschare van belang.

Tot volgende week,

Gino Brueren