Zondag de 28e. 28 oktober welteverstaan, Boeddha Giepie schrikt plotseling wakker als hij zich bedenkt dat zijn tweede elftal moet spelen. Gaan we het weer over Boeddha Giepie hebben vandaag? Nee! Hij wenst ons alleen succes voor de competitiewedstrijd tegen TSC’04 2. Hij benadrukt nogmaals dat we bij puntverlies van Blerick de periode kunnen pakken. Ga daar voor is het devies. De 11 namen die aan de aftrap verschijnen zijn de volgende:

1 Bart Jacobs
2 Bas Theelen
3 Denny van den Heuvel
4 Gino Brueren (46. Pim Custers)
5 Bob de Bie
6 Ward Stroucken (75. Kevin Daemen)
7 Michiel Hermans (46. Musti Tosun)
8 Koen Verheijen
9 Stan Theelen (60. Teun Gielen)
10 Maik Jacobs
11 Kay Verkoeyen (78. Robin Cornelissen)

De trainer, Bob Hornix ja, is de dag ervoor 54 mogen worden. In geuren en kleuren gaat het over zijn nachtelijke inspanningen met “det Roed”. Vooral geuren. Het bleef namelijk beperkt tot het bakken van maar liefst 3 vlaaien, daarom bedanken wij namens FCV 2, Esther. Wij hebben er van genoten.

Iets na twaalven is het dan zover. We mogen beginnen aan de wedstrijd.

Al snel is duidelijk dat wij gretiger en scherper in de duels zitten dan TSC. Het constante druk zetten drijft onze tegenstander tot wanhoop. Aanvalsleider Stan Theelen maakt het menig TSC speler onmogelijk om op te bouwen. Snel balverlies volgt. Echter, de eindpass is onzorgvuldig.

Binnen de tien minuten weet FCV toch de voorsprong te pakken. Wederom goede pressie van Stan Theelen ligt aan de basis. Hij ontfutselt zijn tegenstander de bal en weet oog in oog niet te falen met de doelman; 0-1.

FCV weigert van spel te veranderen. Blijft scherp, blijft gretig en blijft hongerig naar doelpunten. Toch blijft een heel klein puntje van kritiek de eindpass van vanmiddag. Die is simpelweg te vaak te onzorgvuldig.

Hoekschoppen van respectievelijk Maik Jacobs en Kay Verkoeyen zijn uiterst gevaarlijk vandaag. Gino Brueren komt enkele centimeters tekort om binnen te knikken, een andere zeilt net aan iedereen voorbij.

TSC weet in het eerste bedrijf ook niets te creëren. Het gevaarlijkste moment is als een hoekschop in de zestien meter blijft liggen, Kay Verkoeyen hem oppakt en iets te laconiek denkt. Balverlies is levensgevaarlijk, maar met Denny van den Heuvel achterin valt dat eigenlijk ook best wel mee.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat FCV na een klein half uur de marge weet te verdubbelen. Wederom ligt goed druk zetten aan de basis, waarna Kay Verkoeyen de bal binnen kan schuiven.

Verslapping kunnen we ons niet permitteren. Na enkele goedlopende aanvallen waaruit we niet weten te scoren, komen we net voor de rust toch ook nog op een marge van drie. Voorzet Michiel Hermans, kopbal Stan Theelen, redding doelman TSC, rebound Maik Jacobs, doelpunt, Dekselse Maik is back in business again.

Het is rust. Bob Hornix is tevreden. De buit is nog niet binnen. Verslapping is dodelijk. Duidelijk! Michiel Hermans moet mee met het eerste en Gino Brueren valt uit met een knieblessure. Pim Custers en Musti Tosun komen onze manschappen versterken in de tweede helft.

De tweede helft begint iets rommeliger. TSC weigert nog maar iets van voetbal te spelen. En FCV blijft enigszins slordig in de passing. Toch pakken we al snel weer de overhand in de wedstrijd.

Goede aanvallen laat FCV zien. Het is eigenlijk jammer dat we het eerste kwartier na de rust niet oplopen tot een marge van misschien wel acht doelpunten. Toch is een van de laatste wapenfeiten van Stan Theelen nog doeltreffend. Onze kastanjebruine aanvalsleider prikt zijn tweede van de middag erin na goed voorbereidend werk van Musti Tosun. Direct daarna mag hij het veld verlaten ten faveure van Teun Gielen, onze Benjamin.

Ook na deze wissels blijft FCV een stuk beter. Goede aanvallen blijven de kant van TSC op gaan. Doelpunten weten we niet meer te maken.

Ongeveer een kwartier voor tijd wordt de wedstrijd, vanuit een FCV-bril bekeken, wat stommer. We maken veel onnodige overtredingen rondom de zestien meter, zijn niet echt heel scherp meer in de duels, en dan roep je het onheil over jezelf af. In het laatste kwartier weet TSC namelijk nog twee keer te scoren. Een keer staan we niet op te letten bij een vrije trap, en het tweede doelpunt is een strafschop. Overigens al buiten de reguliere speeltijd, en volstrekt onnodig aangezien we Bas Theelen volgende wedstrijd graag terugzien zonder stembanden, maar wel met twee armen.

Na 90 minuten en een beetje wordt er afgefloten voor het einde van de wedstrijd. De eerste horde naar ons einddoel is bereikt, zo blijkt iets later. Blerick verspeelt namelijk twee uiterst dure punten in strijd om het kampioenschap, en FCV 2 pakt de periodetitel. Geheel terecht als je de minste doelpunten tegen weet te krijgen.

Positief kritisch mogen we zijn over het laatste kwartier. Als je zo goed speelt in de eerste 75 minuten, kun en mag je geen twee doelpunten meer weggeven in een kwartier spelen. Ook dit is weer een belangrijk leermoment in de jonge groep van Bob Tuinen Hornix, Hans aardbeien Theelen, Sjoerd Boeddha Giepie en Marc vlagartiest Theelen.

Volgende week gaan we voor een nieuwe driepunter, thuis tegen SV Venray. Om 13.00 zal het eerste fluitsignaal klinken over ons sportpark. Tot dan!

Gino Brueren