Het is zondag 26 Oktober 2014, ondanks dat we over 2 maanden aanschuiven voor een volgepropte kalkoen werken de weergoden nog niet mee. Een nazomerzonnetje fonkelt over de  Reuverse plaveien. FCV 3 komt vanuit alle windstreken aan op het sportcomplex van de oranjehemden. Iedereen is redelijk optijd, het uurtje langer slaap lijkt de meeste goed te hebben gedaan. Met slechts 4 wissels moet Reuver bestreden kunnen worden. Miloud krabbelt wat onwennig aan zijn paarse broek, zal hij spelen? Diverse spelers bezoeken het toilet om daar 14 minuten later uit te komen, is het angst voor een wisselbeurt in ons Madrileens wisselsysteem?

 

Loek maakt om 10.15 nieuwe tijd aan alle onzekerheid een einde de volgende namen moeten het vandaag gaan doen :

 

1.Ron Wilms

2.Walter Kempers

3.Arno Boss

4.Richard van Treuren

5.Roel Spee

6.Roel Hendrikx (46.Gijs Roeven)

7.Guus Gielen

8.Ramses van den Boogaart

9.Paul Mestrum (70.Jordy Daemen)

10.John Verstappen

11.Miloud Kojil (46.Lorenzo ten Brink)

 

* 4e wissel Rudy Jansen bleef op de bank en zag dat het goed was

 

Als om 10.30 een ex-collega van Gijs voor het eerst op de fluit blaast beginnen de oranjehemden met voetballen, FCV kijkt de kat niet uit de boom. De eerste minuten zijn duidelijk voor de ongeslagen koploper in het groen. Een eerste kans is direct raak, Paul kapt 20 meter van het doel zijn tegenstander uit en slingert het leer de 16 in. Goaltjesgigant Ramses staat klaar om met een ferme knik het leer over de doelman heen te koppen. Een beauty! Een vroege 2-0 wordt 2 minuten later door de lat voorkomen, wederom Ramses kopt het leer nu tegen de lat. 

 

Na 15 minuten blijkt FCV in tactische zin niet goed te staan, het spel inclusief bijbehorend commentaar van 11 groenhemden is niet om over naar huis te schrijven. Een mogelijke handsbal wordt door de ex collega van Gijs niet gezien, dat wij zelf slecht stonden te dekken zullen we maar niet als excuus gebruiken. Het is nog maar minuut 20 als Ron vanuit het niets een Reuverse gigant op zich af ziet komen, 1-2. De kopjes gaan hangen, het spel van de eerste 10 minuten is boemfoetsieweg.

 

Als Arno Boss besluit verder naar voren te gaan voetballen in minuut 25 lijkt het spelbeeld weer in Vens voordeel te vallen. Paul schiet in minuut 40 op de keeper, 2 minuten later is daar alsnog de 2-2 van goaltjesdief 2.0  Net voor de theepauze een hilarische situatie, doelman en verdediger rennen naar de bal maar besluiten niet wie deze wegschiet. Galopperend besluit Ramses zich er maar mee te bemoeien : dankuwel. 2-3. Lachende gezichten, zorgeloos de kleedkamer in.

 

Tijdens de rust hamert Loek over de mentaliteit. : Als het even niet gaat, laat de bal dan het werk doen niet negatief etc blablabla. Of hij daarom Roel en Miloud wisselt is onbekend maar het gebeurt evengoed. Gijs die de scheidsrechter kent en Guru Lorenzo komen binnen de lijnen. 

 

Het is minuut 53 als Paul de ruimte in rent, scheef in het lange hoekkie 2-4 hupsekee. FCV deelt na de theepauze de lakens uit op veld C, Reuver kan slechts toekijken als het wederom Paul is die een voorzet van Ramses met het puntje van de schoen weet te toucheren. Touche 2-5. (dat rijmt helaas net niet, omgedraaid wel) Vervolgens weet Reuvers doelpuntenmachine door onze verdediging heen te sluipen. 3-5 

 

De doelpunten blijven vallen in beide doelen een genot voor het oog voor de neutrale toeschouwer die er niet was. Invaller Jordy Daemen slingert na een dieptepass van John de 16 in, met een gulzige lach weet onze supersub met een Bergkamp achtig stiftje de bal over de uitkomende doelman heen te wippen. 3-6

 

We zitten ondertussen in minuut 76, het gemis van onze beste speler Tijn Geurts is duidelijk merkbaar in de laatste linie, de uiterst betrouwbare Walter Kempers moet aan de noodrem trekken binnen de 16. Gijs rent op zijn ex-collega af : kom op heeee, ik ken jou! Heb met je gewerkt. Sorry Gijs It's niet anders zegt de man in het oranje-zwart.

 

Het mooiste van de zondag kwam in minuut 86 o o o wat was het een prachtig doelpunt. Alfred Schreuder, Clarence Seedorf, Philip Cocu, David Beckham. Allen wisten zij ooit een doelman te kloppen vanaf de middenlijn, er komt een naam bij. Een man met de initialen JV, de bescheidenheid zelve scoorde afgelopen zondag op miraculeuze wijze zijn doelpunt van het jaar. Dat de stiftjes af en toe, soms, meetal in het vangnet belanden is met 1 schot allemaal vergeven. Na zijn schot leek het een receptie om onze John Verstappen heen, 4 spelers met Oranje shirtjes wilden Hem, Hij,.... John even aanraken. 4-7

 

Als de voormalig collega van Gijs in minuut 91 affluit eindigt een voor de rest redelijk sportieve wedstrijd met af en toe een overtreding in een korfbaluitslag. De statistieken worden met de week beter 18 uit 6 competitie. 12 uit 4 beker. Het kan slechter, wil de ploeg van Loek dit seizoen echter voor de prijzen meedoen moet het kopje niet gaan hangen als het even tegenzit. Aanstaande zondag komt Egchel op bezoek, Veld B is ons veld. 

 

13.00 rolt het leer! Komt u kijken? Het is best amusant.....

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR