Zondag 2 november. Ietwat slaperig wordt Joepietelli wakker uit een diepe slaap. De bijna zomerse zonnestralen verblinden hem. Het is de dag van zijn comeback. Eenmaal beneden trekt hij zijn zwart gele schoenen uit het vet. "Jao we meuge waer jungskes". Net voor vertrek wordt hij bemoedigend toegesproken door de burgemeester van 't Ven, de heer Jan Kessels. "Doot dien best en gedraag dich" klonk het devies. 

 
Ook in Blerick komt de zon op deze morgen. Teuntje Gielen is een uur voor zijn wekker al wakker. Vandaag moet hij toch in de basis starten denkt hij hardop. Vader Ton spreekt hem vol vertrouwen moed in. Zoals het een vader betaamd geeft hij hem het vertrouwen dat het vandaag gaat gebeuren. Een leerjaar, lekker belangrijk weet Teuntje zijn vader te vertellen. "ik bin klaor veur ut groete werk".
 
Teuntje stapt met goede moed de fiets op. Kom euver de bruk haer klinkt het in zijn oren. Joepietelli stapt in zijn zwarte lijkenwagen. Op de kruising bij Ballorig krijgt hij geen voorrang, terwijl hij toch echt van de rechterkant komt. Hij draait zijn raampje open en wilt zijn middelvinger opsteken. Op het moment dat het moet gebeuren bedenkt hij zich, nee Joepietelli, ik ben veranderd. Terwijl Teuntje lekker van de zonnige omstandigheden geniet, vervolgt Joepietelli zijn weg naar FCV. Net voor de aspergekraam van Boeddha Giepie springt het stoplicht op rood. Joepietelli wil gas bijgeven om eerder bij FCV te zijn, op het laatste moment bedenkt hij zich, nee Joepietelli, ik ben veranderd. 
 
Terwijl Teuntje arriveert bij FCV en zich een tosti en wat te drinken besteld is het stoplicht inmiddels op groen gesprongen. Joepietelli vervolgt zijn weg richting FCV en komt aan bij de parkeerplaats. "Godverdomme wat is ut druk heej, ik parkeer wal veur de poort". Op het moment dat Joepietelli wil parkeren bedenkt hij zich dat die plaats alleen voor noodgevallen is. Nee Joepietelli ik ben veranderd. Hij besluit de auto bij de ouders van Martin Ververgaert te parkeren. 
 
Beide hoofdrolspelers op deze zondagmorgen komen voor een teleurstelling te staan als Bob Hornix de opstelling bekend maakt:
 
1 Bart Jacobs
2 Bas Theelen
3 Ward Stroucken
4 Denny van den Heuvel
5 Miguel Ferreira
6 Pim Custers
7 Michiel Hermans (35. Teun Gielen)
8 Kevin Daemen (35. Yves Peeters)
9 Stan Theelen
10 Maik Jacobs (70. Joepietelli)
11 Kay Verkoeyen (75. Robin Cornelissen)
 
Iets voor twaalven komt scheidsrechter Vullings het sportpark op. Godverdomme denkt Joepietelli dat is de man die mij de rode kaart toonde. Die moet ik niet meer. Nee Joepietelli ik ben veranderd gaat er door hem heen en hij biedt netjes zijn excuses aan voor zijn overtreding enkele weken geleden. 
 
Om een uur trappen we af voor het begin van de wedstrijd. 
 
FCV lijkt niet op het elftal dat de afgelopen weken zo'n goede prestaties wist neer te zetten. Hoewel de eerste kansen voor ons zijn is het SV Venray dat al snel op een voorsprong weet te komen. In de omschakeling komen we enkele stappen te kort en daar weten ze optimaal van te profiteren. Of ja, ze? Het is Bas Theelen die als een duveltje uit een doosje ietwat ongelukkig de bal voorbij Bart Jacobs schuift. 
 
Het spel van FCV zakt af naar een bedenkelijk niveau. Ondanks dat we aardig wat mogelijkheden krijgen ziet het er niet stabiel uit. Trainer Bob Hornix besluit nog voor de rust in te grijpen. Kevin Daemen en Michiel Hermans verlaten het veld. De van een blessure teruggekeerde Yves Peeters en onze Teuntje mogen hun opwachting maken. Zo denkt Teuntje, nu ga ik die Hornix eens laten zien waarom ik hoor te spelen. 
 
FCV krijgt wat meer rust in het spel. Een steekbal van Teuntje op Maik Jacobs is perfect. Het schot op doel van Maik Jacobs mist echter richting en gaat naast het doel. 
 
Net voor de rust weet FCV toch de gelijkmaker te maken. De goed spelende Stan Theelen houdt de bal knap bij zich en behoud het overzicht. Hij geeft een afgemeten voorzet op Kay Verkoeyen die de bal vervolgens beheerst binnen weet te schuiven. 
 
In de rust zijn er ongetwijfeld harde woorden gevallen. Joepietelli denkt er het zijne over en is van plan de jongens de wacht aan te zeggen. Op het moment dat hij zijn stem wil verheffen denkt hij: Nee Joepietelli, ik ben veranderd. 
 
Na de rust komt er een ander FCV op het veld. Venray heeft eigenlijk niets meer te vertellen. Een kolderiek moment volgt als de goed ingevallen Teuntje een schot op doel lost. De doelman van Venray lijkt deze makkelijk op te pakken. Op het moment dat hij de bal uit wil gooien belandt de bal echter in het doel. Een kolderiek moment dat in eerste instantie alleen gezien wordt door Bob Hornix en ondergetekende. 
 
We vervolgen de wedstrijd wederom prima. Het inbrengen van Teuntje en Yves heeft de ploeg duidelijk goed gedaan. Enkele minuten na de kolderieke 2-1 geeft Pim Custers een werkelijk waanzinnige bal op Stan Theelen. Onze kastanjebruine aanvalsleider controleert de bal op de borst, kapt een verdediger uit en schuift beheerst het leer tegen de touwen. Ondanks het zonnetje verschijnt er bij de ruim uitgelopen familie Theelen kippenvel op de armen. Van Ingrid tot aan Nina voert trots de boventoon. 
 
De veranderde Joepietelli mag zich vervolgens klaar gaan maken voor een invalbeurt. Vaderlijk wordt hij toegesproken door Bob Hornix. Op het moment van invallen waait er een frisse wind over het sportpark. Met enige angst en beven wordt de rentree van Joepietelli aanschouwt. 
 
Nog voor de rentree van Joepietelli is het aan de andere hoofdrolspeler van vandaag. Teuntje beloond zichzelf met een doelpunt. Een droge schuiver in de verre hoek beslist de wedstrijd. 4-1 is de stand. Een opsteker voor Teuntje in zijn leerjaar, die wekelijks steeds meer aan de deur begint de rammen. 
 
Na 70 minuten is het dan zover. Joepietelli mag zijn rentree op de Vense velden vieren. Direct na zijn rentree laat hij ons even genieten van zijn kwaliteiten. Een schitterende aanname, een nog mooiere pass op Stan Theelen bewijzen dit. Stan besluit de bal af te leggen op Robin Cornelissen. Een leuke actie en een aardig schot volgen. Een redding van de keeper is het eindresultaat. 
 
Na 90 minuten fluit scheidsrechter John Vullings voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd met twee gezichten. Eerst half uur  niet goed, vervolgens een uur langs zeer behoorlijk spel. Door de zeperd van Blerick weet FCV de marge aan kop te vergroten tot 7 punten. Volgende week wacht VCH, een onvoorspelbare ploeg waar we het mogelijk best lastig tegen kunnen krijgen. 
 
Een speciaal woordje nog voor Teuntje Benjamin Gielen. Lang verwacht, eindelijk gekregen. Complimenten namens iedereen voor je geduld. En geduld wordt altijd beloond. Zo ook vandaag met 1,5 doelpunt en een prima pot.
 
Bent u benieuwd naar de rentree van Joepietelli in een fotoserie? Dat zou onder het verslag zichtbaar moeten zijn.
 
Tot volgende week.
 
Gino Brueren
 
 
 
 

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR