1 November was een gedenkwaardige dag voor het Nederlands voetbal.

Tenminste in 1972, toen werd er voor de WK-kwalificatie gevoetbald tegen Noorwegen.

Uitslag 9-0 in stadion de Kuip. 3 X Neeskens. Nee !!, niet Peter Driessen ( De Nees ), de echte Neeskens.

Voor de veteranen zijn deze uitslagen op 1 November niet weggelegd.

Het wordt voor een paar spelers dan ook te duister, vooral in het laatste half uur.

Daar komt ook nog bij dat het kunslicht erg mouw was.

Er stonden vier lampen, maar jammer voor Perry, en zijn verdediging stonden die niet boven de goal.

U leest het al, deze wedstrijd klinkt niet in het voordeel van FCV.

De eerste 5 a 10 minuten waren wat stroef van onze kant uit, maar door een blunder van een verdediger van Meterik kon Vitalychenko de 0-1 in de lange hoek schuiven.

Als ik me niet vergis werd het toen al vrij snel 1-1, pin me hier niet op vast, want het is niet makkelijk om alles te onthouden, en ook nog te voetballen, en dan ook nog in deze volgorde.

Het kan net zo goed de 2-0 van Otje zijn geweest.

Hierna werd de verdediging van Meterik bestookt met dieptepasjes, waarvan er eindelijk een geen buitenspel was.

Alias kon zelf alleen op de keeper af, maar het werd me niet gegund.

De Meteriker kon me alleen nog stoppen met de noodrem, pingel.

Dit is een vaste klus voor Vitalychenko.

Op zich stelt het dan niet meer zoveel voor zo’n penalty, maar als je onder het schieten gaat liggen, en je krijgt hem dan nog in het netje.

1-3 stond het bij de rust, maar ja de duisternis werd alsmaar dikker.

Ikzelf heb + 10 als contactlenssterkte, voor mij geen probleem, maar in de verdediging lopen er een paar die snel een afspraak moeten maken met Frank Camps ( Stufkens ).

Ook bij Meterik waren er twee die zich niet meer zagen lopen op enkele meters, en de een rende met de voortanden tegen het achterhoofd van zijn medespeler.

Een tand stond harststikke scheef, maar gelukkig zei hij zelf, dit was al jaren zo.

Het achterhoofd van zijn medespeler had meer problemen, er stroomde wat bloed uit.

Hierdoor werd het maar later, maar ook steeds donkerder.

Het werd zo donker dat de ballen netjes werden ingeleverd bij Meterik, en zo kon het gebeuren dat we plots met nog een paar minuten op de klok gelijk stonden, 3-3.

Meterik rook zijn eigen bloed, en ja hoor in de laatste 2 minuten nog een aanval.

Kassa 4-3.

Wat een rare wedstrijd, en natuurlijk lag het niet aan de duisternis.

Als je gewoon in de spiegel kijkt, en je zelf goed recht aankijkt, kun je toch zeggen, het lag aan de lampen.

Stuetje.