Het was zondag in het zuiden, niets aan de hand, en wat jullie niet weten staat morgen weer in de krant. Het was weer zo’n dag. Jesse Vercoulen ligt nog lekker met de neus omhoog als zijn taxi richting de Boekend arriveert. Guus de Grood, Bo Vercoulen en Bas Theelen wachten met smacht op de Beer van FCV 2. Het is een kwestie van geduld totdat Jesse instapt weet neef Bo te vertellen.

Langzaam wordt ook Koen Verheijen wakker onder ut roeje klied. Op tijd dit keer. Verwonderlijk. Verwonderlijk ja aangezien hij de dag ervoor wederom op de lappen is geweest. Het slotconcert van Rowwen Heze was dit keer de bestemming. Wellicht met enige hulp van schoonmoeder Sjaan wist hij kaarten te bemachtigen.

Ondertussen komt Jesse naar buiten en vraagt: “Gaon we met de auto, ut vleegtuug, de trein of de boët?”. De auto is het antwoord. De jongens vervolgen hun weg. Spelen we tegen Kroenenberg is de volgende vraag. Uiteindelijk wordt hij er op gewezen dat we tegen VCH spelen. In licht beschonken toestand vervolgt Jesse zijn trip richting de Boekend.

Een lach verschijnt op ieder hoofd van de spelers van FCV 2. Koentje klinkt het, dit keer wel op tijd? En dan te bedenken dat het tijdstip van verzamelen dit keer een dikke 4 uur eerder was dan afgelopen week met het eerste. Het schaamrood verschijnt op zijn wangen. Hoe heb ik me toch kunnen verslapen vorige week. Een schorsing is het gevolg. Hij maakt zich zorgen. Kunnen ze wel zonder me?

Trainer Bob Hornix is inmiddels ook bij FCV. Gisteren vierde hij de verjaardag van det Roed en hemzelf. Ik heb eine kop wie de piel in brand weet hij ons te vertellen. Ik had nog zo naar de Heilige Anthonis gebeden om geen kater te hebben. De opstelling luidt als volgt:

1 Bart Jacobs

2 Bob de Bie

3 Ward Stroucken

4 Denny van den Heuvel

5 Miguel Ferreira

6 Pim Custers (46. Kevin Daemen)

7 Michiel Hermans

8 Teuntje Gielen

9 Stan Theelen

10 Maik Jacobs (70. Joep Kessels)

11 Kay Verkoeyen (60. Musti Tosun)

Klokslag half elf wordt er afgetrapt in de Boekend. FCV begint furieus aan het duel. VCH heeft geen antwoord op het goede spel van ons 2e. Binnen de minuut is het een kans voor Michiel Hermans, mis! Enkele seconden later weten we alsnog de score te openen. Stan Theelen is na een sterke actie in de zestien meter doeltreffend. D’n duvel is los!

Twee minuten later wordt het al 0-2. Wederom Stan Theelen aan de basis, ditmaal weet hij Pim Custers te vinden die de bal in een leeg doel mag schieten. Die goal maakte ik samen met ow, dankt Pim Custers Stan Theelen.

Het gaat snel aan de verkeerde van de Maas deze morgen. Nog binnen het kwartier komen we namelijk op 0-3. Wederom Stan. Roed roed roed, roed zien de roeze klinkt het naast de kant. Zou ons publiek niet weten dat het kastanjebruin is?

We gaan verder. Assisten koning Hay wordt de diepte in gestuurd. Een strakke voorzet belandt bij Michiel Hermans, appeltje eitje, dieke mik die twee samen!

Voor rust scoren we nog twee keer. Dekselse Maik is terug. Twee doelpunten van onze 10 bepalen de ruststand op 0-6. Ay yay yay klinkt het naast de kant. Dit is een teken, Maik die weer weet te scoren!

In de rust wordt Pim gewisseld door ome Bob. Het greune monster Kevin Daemen komt binnen de lijnen. Stijlvol zo omschrijven we Kevin graag. “Moeie voetballers loupe neet” ongetwijfeld een uitspraak die afkomstig kan zijn uit de familie Daemen. Het enige advies dat klinkt door de kleedkamer is dat Miguel meer kilomaeters moet maken. Good coach is zijn reactie.

VCH deelt wat speldenprikjes uit. Slager Denny bepaald echter dat dit vandaag niet gaat gebeuren. Onze aanvoerder zorgt er voor dat VCH niet meer in de buurt durft te komen.

Er waait een andere wind over het sportpark van VCH. Een frisse, kille wind. Maar hoe gaat het met Jesse? Volgens hem staat het 0-12. De biertjes van zaterdag spelen hem duidelijk parten. Auw klinkt het als een speler van ons het hoofd tegen het leer zet.

Stan Theelen en Maik Jacobs beslissen de wedstrijd, en maken ieder hun hattrick compleet. Dan is het weer tijd voor Joepietelli. Hij haalt zijn krokodillenlerenlaarzen tevoorschijn. Even mogen we weer genieten van zijn kunsten. Mooi dat dat jungske weer terug is.

Het was twaalf uur, in Venlo, het was tijd om naar huis te gaan. Inmiddels heeft ook IJzeren Thijs in Barcelona te horen gekregen van deze klinkende 0-8 overwinning. Tranen rollen hem over de wangen. Zijn neef een hattrick. Dit heb ik altijd al geweten verteld hij.

De brug richting ’t Ven kleurt inmiddels groen. Als helden worden we richting de goede kant van de Maas geloodst. Onder de greune brok klinkt applaus van een ruim uitgelopen zwerverspubliek. There’s only one Hansje Theelen klinkt het. Hans is enne lollige vent en ziet hier de humor wel van in.

Met de nodige pijn in ons lijf beginnen we weer, alweer, aan de eerste glazen bier. 27 uit 9, wederom puntverlies van een concurrent en een voorjaarszonnetje. Wat een fantastisch slotconcert van deze week!

Gino Brueren