Een koude dinsdagavond in November, November de maand die buiten dag nummer 11 eigenlijk betiteld kan worden als 'loze' maand. Een maand die veelal guur koud en glibberig is, die dag mochten wij van FCV 3 op de leukste dag van de maand voetballen. De 11e van de 11e werd voor 1 keer niet begroet met kanonsschoten op de markt met een joeksig pekse aan, de harde realiteit was EMS uit, in Roermond in de regen.

 

Rond 18.15 kwamen 14 sacherijnige spelers aan bij het voor ons bekende sportcomplex in Roermond, EMS 2 was vorig seizoen tevens een horde die genomen moest worden in een apotheose van de bekerwinst. Een uiteindelijke 0-3 overwinning leek voor de teletekstsupports ruim maar was zwaarbevochten op een zondagmiddag in 2013.

De volgende 11 spelers mochten EMS 2 - FCV 3 2.0 tot een goed einde brengen :

 

1.Ron Wilms

2.Walter Kempers

3.Richard van Treuren

4.Tijn Geurts 

5.Roel Spee (75.Gijs Roeven)

6.Roy Peters

7.Lorenzo ten Brink

8.Roel Hendrikx (46.Koen Verheijen

9.Ramses van den Boogaart

10.Paul Mestrum

11.Guus Gielen (35.Maik Jacobs)

 

Het is 19.30 op een winderig B veld als FCV de aftrap neemt, EMS lijkt ten opzichte van vorig jaar veranderd, onze tegenstander is een jaar jonger wij zijn een jaar ouder. Dit wijzen de eerste 20 minuten duidelijk uit, voetballend is de Roermondse ploeg die 2 maal per week traint vele malen sterker. Toch als na 20 minuten de storm gaat liggen is de eerste grote kans voor FCV, een schot van Ramses mist 1 op 1 het doel. Aan de andere kant van het veld weet Ron een bal 1 op 1 te keren. Na 35 minuten een wissel aan Vense kant, de moegestreden Guus wordt vervangen door kilometervreter Maik Jacobs in het Vense bekend als Dekselse Maik. Als een bullterrier weet hij de linkerkant van de gastheren onschadelijk te maken. EMS behoudt het veldoverwicht maar het sluwe doch harde veldspel van FCV is de Roermonders een doorn in het spreekwoordelijke oog.

 

Tijdens de rust waarschuwt jarige wissel Gijs voor de gevaren van de ploeg uit Roermond. We moeten stand houden en zorgen dat we een goaltje meepikken, in samenspraak met Loek wordt besloten te switchen naar een 4-3-3 systeem en Koen Verheijen in te brengen voor Roel Hendrikx.

 

Dit blijkt een gouden zet, de 20 minuten na rust zijn duidelijk voor FCV. Een prachtige vrijetrap van Ramses wordt met een 'Stekelenburgje' tot corner gemanoeuvreerd. Ron Wilms mag zijn naam in gouden letter schrijven vandaag, wederom weet hij een 1 op 1 situatie te keren. 

 

Het is minuut 65 als er verandering komt op het scorebord, Lorenzo trekt vanaf de linkflank naar binnen en bezorgt het leer bij Paul, deze op zijn beurt vindt de volledig vrijstaande Ramses op rand 16. Onze Brabantse krachtpater schiet! Vol op de paal, maar daar komt HIJ gelukkig aangemarcheerd, HIJ is Paul en doelpunten maken is hem met de paplepel ingegoten. 0-1!

EMS raakt gefrusteerder en drukt FCV met de kont terug de eigen 16 in, wederom is de ploeg voetballend beter maar door het harde werken van verdiging en middenveld weet onze tegenstander geen gaatje te vinden. 

 

Op het moment dat een 1-1 in de lucht hangt weet FCV een corner te forceren, een apart getrapte zorner doch secure stuiterbal van Koen beland bij de 1e paal.U weet dat daar maar 1 iemand kan staan, hij is deksels, hij is Maik. Dekselse Maik maakt bij zijn 1e uitverkiezing voor het sterrenensemble van FCV 3 zijn naam waar. 0-2. EMS valt terneergeslagen op de grond, niet weer!

 

De laatste 10 minuten is het wederom de beste man aan Vense zijde Ron die zijn doel verdedigd als Ed de Goey in zijn beste jaren. Een verdwaalde voorzet beland in minuut 88 in de kruising 1-2. Het is te laat, het is te laat. FCV pakt knokkend en strijdend de 3 punten! Wederom is FCV de horde, wederom weten de mannen deze te nemen. 

 

Zo gaan we vrolijk verder in het tot nu toe sprankelende seizoen 2014-2015. 13 gespeeld 39 punten, EMS is de beste tegenstander geweest tot nu toe maar blijkt de ploeg in vorm niet te kunnen stoppen. Ook in competieopzicht positief nieuws, directe concurrenten Kwiek en TSC hebben elkaar gister (zondag de 16e) ontmoet, een 4-5 overwinning van TSC op Kwiek zorgt voor 3 punten voorsprong voor de koploper : FCV 3 

 

We zijn er nog lang niet maar FCV 3 is on the roll......

 

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR