Je kent het wel. Het gevoel dat je hebt als je zondagmorgen wakker wordt. Het is namelijk zo’n standaard zondag in  huize Theelen. Waar oudste zoon Stan zich nog eens lekker tegen Rosanne aankruipt, zijn leider Hans en back Bas al vroeg uit de veren. Rustig als Hans is zet hij zich aan het ontbijt en overdenkt hij zijn zonden van de afgelopen week.Voor Bas is het weer even wennen. Hoe snel kan het gaan met een “jungske” van 21 jaar. Van linksback in 1 naar rechtsback in 2. Bas die even een mindere periode had heeft weer wat extra minuten kunnen maken en is weer klaar voor het grote werk.

Uitgebreid staat Bas te douchen als er van beneden een gil klinkt. Bas heeft nog 15 minuten om zijn haren te doen, te poepen, zich af te drogen en te ontbijten. De eerste drie dingen besluit hij te combineren. Al poepend doet hij zijn haren en droogt hij zich af. Ondanks dat we ons kunnen voorstellen dat dit aardig wat concentratie vergt overdenkt ook Bas zijn zonden. Gegokt en verloren zo kunnen we het omschrijven. In de meest letterlijke zin van het woord had hij natuurlijk nooit kunnen weten dat Spanje thuis zou verliezen van Duitsland. Daar ging zijn eerste lijstje. Gegokt, gegokt om afgelopen donderdag een biertje te proeven om vervolgens om 06.00u ’s morgens thuis tegen de schilderijen te praten.

Vloeibaar, vloeibaar was zijn week. Vloeibaar was ook hetgeen dat in de wc verdween. In het achterhoofd speelt al dat vandaag ook wel eens vloeibaar zou kunnen worden. Een overwinning van ons en puntverlies van VOS tegen IVO zou ons immers op een riante marge zetten aan kop in de 4eklasse.

Het is 10:45:22 als Koen Verheijen als laatste op het sportpark verschijnt. Nét op tijd of net te laat, hij krijgt het voordeel van de twijfel. We mogen naar binnen en de trainer weet te vertellen dat we vandaag in onze sterkste opstelling spelen:

1 Bart Jacobs

2 Bas Theelen

3 Koen Verheijen

4 Denny van den Heuvel

5 Bob de Bie (55. Miguel Ferreira)

6 Pim Custers

7 Robin Cornelissen

8 Ward Stroucken

9 Casimir Duijf

10 Maik Jacobs (60. Kevin Daemen)

11 Kay Verkoeyen (73. Gino Brueren)

Stiekem maakt Bas een vreugdedansje op deze vroege morgen. In zijn kielzog laat vader/leider Hans een traan. “Hae is waer truuk” gaat door hem heen. Als Bas terugkeert in “zijn” kleedkamer pakt hij als een hyena het shirt met nummer 2, hangt dit netjes op en staart er enkele minuten naar. Wat is het heerlijk om weer terug te zijn roept hij meerdere malen door het lokaal. Het inloopshirt gaat aan, de witte broek, de scheenbeschermers en de sokken. Dan is het tijd voor jut en jul. Even vraagt hij aan onze aanvoerder welke schoen nu zijn linkse of welke zijn rechtse is. Zoals het een aanvoerder betaamd geeft hij Bas een tip: Zet op de linkerschoen een L en op de rechterschoen een R, dan hoef je dit nooit meer te vergeten.

Wat een aanvoerder denkt Bas. Deze man denkt niet in problemen maar in oplossingen. Als ik later 33 ben bedenkt hij zich, dan wil ik zijn zoals Denny. Een slager. Maar ook de absolute leider van het tweede elftal. Wat zou het mooi zijn als… Bas wordt echter snel uit zijn droom getrokken door Boedha Giepie; “De mos wermloupe jungske”. In de warming up groeit het aanzien van Denny. Geheel synchroon probeert Bas met Denny mee te lopen. Dit gaat hem aardig af. Op het moment dat Denny het seintje geeft om een oefening te doen probeert Bas op hetzelfde moment in zichzelf ook ja te zeggen. Zijn timing, alom bekend, liet nog wat te wensen over.

Voor dat de wedstrijd begint kijkt Bas door het kleedlokaal. Iedereen is er klaar voor maar Denny heeft zijn shirt nog niet aan. Bas besluit zijn shirt dus uit te doen. Kennelijk doen aanvoerders dat denkt hij. Op het moment dat het shirt van Denny aan gaat besluit Bas ook het groen om de schouders te doen. This is the moment gaat er door hem heen.

Om 12 uur trappen we af. Wittenhorst dat nog niet veel punten heeft houdt er een behoudende tactiek op na. Voetballen wordt lastig in de kleine ruimtes. We spelen redelijk snel de lange bal die in veel gevallen lengte en kracht mist. De wedstrijd speelt zich veel op het middenveld af. Daar heersen in ons geval Ward en Pim waardoor we een licht veldoverwicht hebben. De linksbuiten van Wittenhorst is de allerbeste van het elftal zo is ons verteld geworden. Echter staat daar Bas die ‘m vakkundig in zijn broekzak steekt. Wat een speler die nummer 2 klinkt het langs de kant. Na 30 minuten krijgt Robin Cornelissen het op de heupen. Iets verzwaard doordat zijn vriendin enkele maanden op ontdekkingsreis is, start Robin een sprint en geeft een afgemeten voorzet op Kay. Koud kunstje voor onze killer en we gaan aan de leiding.

Enkele minuten later mag Robin wederom aanzetten voor een kans. Een op een met de doelman weet je dat het ‘m niet wordt, maar hoop doet leven. Helaas weet Robin geen doel te treffen. Bas ziet het allemaal met lede ogen aan. Man man man horen we hem hardop denken. Wat als ik daar gekomen was. Dan richt hij zijn blik op Denny en die staat netjes aangesloten op de middenlijn. Nee Bas denkt hij, daar moet ik helemaal niet willen komen. Kijk maar naar Denny.

Het is rust. We leiden met 1-0 en Bas loopt het kleedlokaal in. Hij vraagt op slinkse wijze aan Denny wat hij van Bas zijn spel vindt tot nu toe. Een zesje krijgt hij te horen. Pfff denkt Bas. Dat is hoger dan dat ik ooit van een lerares gekregen heb. Daar komt nog eens bij dat ik die niet serieus neem, Denny wel.

Vol vertrouwen start Bas de tweede helft. Het compliment heeft hem duidelijk goed gedaan. Hij ziet ook dat we zo’n 35 seconden na de aftrap al op 2-0 zijn gekomen. Wie het doelpunt heeft gemaakt durf ik niet meer te zeggen. Wat ik wel durf te zeggen is dat er een goede interceptie van Robin aan vooraf ging.

FCV gaat lekker door en krijgt hier en daar wat kansjes. Wittenhorst heeft het echter min of meer opgegeven. Logisch ook. Want stel je bent rechtsbuiten en wordt eerst helemaal veranueert door Bob de Bie. Dan wordt hij gewisseld en ben je even blij. Vervolgens komt Miguel erin en blijkt van de positie van rechtsbuiten niets meer over te zijn. Lopen lopen lopen. Kevin Daemen is inmiddels in de ploeg gekomen. Wat een talent heeft die jongen. De voetballende meester, de tovenaar van de Gerritenweg. Koud in het veld krijgt hij een gigantische kans op de 3-0. De keeper brengt redding maar de bal belandt in de voeten van Casimir. Tja, die moet je geen open doel en een bal geven, 3-0. Denny juicht, Bas juicht, samen juichen we. Het is minuut 73 als het angstaanjagend stil wordt op het sportpark. Je hebt wel eens zo’n wissels waarvan je denkt: Worden we hier nu echt sterker van. Gino Brueren komt na enkele weken blessureleed weer in het veld.

Bas kijkt naar Denny. Denny kijkt bedenkelijk richting Bob Hornix na deze wissel. Een eerste moment van vertwijfeling zie je in de blik van Bas. Zo slecht is onze 13 toch niet. Bas denkt er het zijne van en gaat door met de rechtsback uithangen. “un bietje kieke, un bietje loupe, un bietje trappen, det zien waer van zon daag”. In minuut 78 speelt Kevin de bal naar onze nummer 13. Die bereikt Casimir die een op een staat met de keeper. Nummer 13 vraagt de bal terug en krijgt hem warempel ook. Tot ergernis van Marc en Denny schuift hij de 4-0 binnen. Bas aarzelt. Denny blijft namelijk staan op de middenlijn en gaat niet juichen. Wat moet ik doen? Boeie denkt hij, ik ga ‘m gewoon feliciteren.

Diezelfde nummer 13 moet eigenlijk ook nog de 5-0 maken maar dat vond hij naar eigen zeggen teveel van het goede worden.

Na 90 minuten wordt er gefloten voor het einde van de wedstrijd. Bas rent naar Denny toe om samen de drie punten te vieren. Een omhelzing volgt. Intense vreugde voert de boventoon. In de kleedkamer beseft Bas zich dat vandaag een leerzame dag is geweest. Vloeibaar als eerder deze morgen zou het best wel eens kunnen worden.

Bas komt onder luid applaus de kantine binnenlopen. Stapt nog even in de auto om de hoeveelheid nicotine te verhogen en besluit tien euro bij te lappen. Wederom kijkt hij naar Denny. Chocomel? Drinkt mijn grote voorbeeld chocomel? Er knapt iets bij Bas. De overwinning vieren met zijn grote voorbeeld, en er dan achter komen dat hij chocomel drinkt. De intense vreugde wordt omgezet in enorme teleurstelling. Bas bedenkt zich dat hij helemaal niet wil zijn als Denny.

Het is inmiddels maandagmorgen en Bas stapt met aardige hoofdpijn de trein in richting Nijmegen. Was ik maar net zo verstandig als Denny gaat er door ‘m heen. Maik Jacobs scoorde overigens de 2-0 bedenk ik me net.

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR