Twee weken geleden werden we op zondagmorgen verrast door het feit dat SJVV uit Deurne had besloten dat onze wedstrijd werd afgelast. De zondag bleek niet een zondag als normaal. Hoewel ik erbij moet zeggen dat we uiteindelijk natuurlijk weer met de nodige biertjes in de buik in bed zijn beland.

Vandaag, dinsdag 25 november mogen we dus alsnog aantreden in Deurne. Een verre van ideale situatie doet zich voor. Veel spelers komen van het werk af en moeten zich haasten om op tijd te zijn voor het verzamelen. Iets na kwart over zes zijn we dan toch allemaal compleet en vervolgen we onze weg richting Deurne.

Eenmaal aangekomen in Deurne verteld trainer Bob Hornix de opstelling:

1 Bart Jacobs

2 Michiel Hermans

3 Koen Verheijen

4 Denny van den Heuvel

5 Bob de Bie

6 Pim Custers (60. Gino Brueren)

7 Casimir Duijf (46. Musti Tosun)

8 Teun Gielen

9 Stan Theelen

10 Joep Kessels (46. Maik Jacobs)

11 Kay Verkoeyen (60. Robin Cornelissen)

Na een ingekorte warming-up wordt er om half acht afgetrapt voor het begin van de wedstrijd.

In het begin is het aftasten voor beide ploegen. SJVV blijkt voetballend sterker, maar heeft het lastig tegen de vechtmachine van FCV 2. Andersom gezegd, FCV is voetballend minder en besluit de botte bijl er tegenaan te gooien.

Kansen zijn er niet in de eerste fase. De eerste mogen we na een minuut of 20 noteren. SJVV krijgt een vrije trap en deze wordt rakelings naast het doel van Bart Jacobs geschoten.

Kans nummer 2 noteren we in Vens voordeel. Kay Verkoeyen ontvangt de bal aan de linkerkant, komt naar binnen, en haalt warempel uit met rechts. De keeper krijgt de bal niet onder controle en Casimir Duijf komt millimeters te kort voor de 0-1.

Onder leiding de goed georganiseerde verdediging blijft FCV sober spelen. De vele duels die we uitvechten worden maar sporadisch in ons voordeel gefloten. Wat volgt is wederom een vrije trap voor SJVV na een vermeende handsbal van Pim Custers. De vrijetrappenmeneer uit Deurne legt wederom aan en prikt de bal richting de kruising. Pech voor hem dat de uitstekend keepende marechaussee Bart Jacobs weigert de grenzen te openen. Hij bokst de bal fabelachtig uit de kruising, hoewel een klembal ook tot de mogelijkheden behoorde.

Een minuut of 10 neemt FCV het initiatief over. Tot echte kansen weten we echter niet te komen, waardoor we gaan rusten met de brilstand.

In de rust grijpt Bob Hornix in met twee wissels. Joep en Casimir verlaten het veld, Maik en Musti betreden het veld. Ook tactisch wordt er het een en ander aangepast. Hierdoor zou SJVV minder makkelijk moeten kunnen opbouwen.

Na de rust kantelt het spelbeeld. FCV is, zonder echt gevaarlijk te worden, de bovenliggende partij.

Onze kracht ligt in het sober spelen. Toonbeeld daarvan vandaag zijn Koen Verheijen en Denny van den Heuvel. De bewegelijke spitsen van SJVV komen er steeds minder aan te pas.

Duidelijk wordt dat bij SJVV na enkele wissels het venijn een beetje uit de ploeg gehaald wordt. FCV daarentegen lijkt te profiteren van de wissels die stuk voor stuk goed invallen.

De eerste grote mogelijkheid van de tweede helft is voor Maik Jacobs. Zijn inzet wordt echter op miraculeuze wijze van de doellijn gegrabbeld.

De volgende mogelijkheid dient zich al snel aan als Gino Brueren na een goede hoekschop van Musti Tosun de 0-1 op zijn hoofd heeft liggen. Mond open en ogen dicht in plaats van andersom zullen we maar zeggen.

Bij een volgende mogelijkheid van FCV komt Stan Theelen een teenlengte tekort.

De laatste tien minuten hanteren wij veel de lange bal en voetbalt SJVV zich relatief eenvoudig richting het doel van Bart Jacobs. Eenmaal is de verdediging compleet uitgespeeld, ware het niet dat de spits van SJVV het hoofd van ondergetekende weet te raken, en dit voorkomt een doelpunt.

Na 90 minuten en een beetje fluit de scheidsrechter voor het einde van de reguliere speeltijd en gaan we over tot strafschoppen. Dit ging als volgt:

Ronde 1: Stan Theelen raak, SJVV raak

Ronde 2: Bob de Bie raak, SJVV raak

Ronde 3: Gino Brueren raak, SJVV raak

Ronde 4: Michiel Hermans raak, SJVV mist

Ronde 5: Denny van den Heuvel mist, SJVV raak

Ronde 6: Teuntje Gielen raak, SJVV mist

Een mooi resultaat van het tweede elftal tegen een sterk SJVV dat aangevuld werd met spelers van hun eerste elftal. Door naar de laatste 16 in de beker. Road to the final, op weg naar De Kuip. Een resultaat waar we met z’n allen trots op mogen zijn.

Wie onze tegenstander wordt in de beker is nog niet definitief, waarschijnlijk wordt dit het tweede elftal van Roggel. Veel belangrijker is de wedstrijd van komende zondag. Dan spelen we uit tegen directe concurrent SVB. Een volgende horde die genomen zal moeten worden op weg naar het einddoel en dat is natuurlijk het kampioenschap.

Tot zondag!

13 (hoewel er natuurlijk maar een échte 13 is binnen de vereniging)