Vandaag gaat door het leven als de laatste dag van november in 2014. De maand november die FCV 2 alleen maar overwinningen bracht. De maand november die zelfs bekersucces bracht. De maand november die op enkele details na goed nieuws over het wel of niet aanblijven van onze trainer bracht. De maand november die voor sommige ook wel de movember maand genoemd wordt. November is tevens de maand dat Sinterklaas weer in het  land is, en de maand voor het heerlijk avondje.

30, bij het getal 30 denken we aan de leeftijd van selectie-motivator Lorenzo. Bij 30 denk ik persoonlijk aan het aantal behaalde punten tot nu toe. Hoewel TSC zich heeft teruggetrokken uit de competitie tellen we dit gewoon als een volwaardige driepunter. Vandaag de kans op 33. De leeftijd van aanvoerder Denny. 33 ook zo’n mooi getal. Het aantal kampioenschappen van Ajax bijvoorbeeld. Hoewel me dit niet in dank zal worden afgenomen dat deze club een vermelding krijgt in het wedstrijd verslag is dit toch echt een feit.

Het zal je maar gebeuren. Wakker worden in een van de slaapkamers van hoofdsponsor Vullings. Ene Schoppiet  overkomt dit wekelijks. Zo ook vandaag. Koen heeft, samen met vrouwlief July, zijn schoen mogen zetten voor de open haard van onze hoofdsponsor. Vol verwachting sprint Schoppiet naar beneden om te kijken of de sint hem iets moois gegeven heeft. Eenmaal bij zijn schoen aangekomen ziet hij een schop. Wat moet ik hiermee gaat door ‘m heen.

Hij vervolgt zijn weg richting de keuken waar Junior en Senior al lekker aan een versgebakken broodje van Sjaan zitten. Of hij wat te drinken wil is de vraag van Senior. Schoppiet vraagt netjes voor een kop koffie terwijl Junior en Senior een lekker flesje bier pakken. Doorgaan met waar we gisteren gebleven zijn is het antwoord als Schoppiet hun ietwat verbaasd aankijkt. Dat voorkomt een kater.

Eenmaal bij FCV blijft Schoppiet aan het malen over die schop die hij gekregen heeft. Wie kan mij vertellen wat ik het beste met een schop kan vraagt hij zich af. Hij komt uit bij Telaatpiet. Maar het wordt negen uur en daarmee komt onze Telaatpiet te laat. Daardoor gaat de opstelling op de schop.

1 Weggeefpiet
2 Druktemakerpiet
3 Schoppiet
4 Alleslangpiet
5 Slaappiet (60. Diablopiet)
6 Alsjehaarmaargoedzitpiet (55. aanvoerderpiet)
7 Ikzoekmijntegenstandernietoppiet
8 Neuspiet
9 Vormcrisispiet (46. telaatpiet)
10 Dekselsepiet
11 Schouderpiet (70. vedettepiet)Schorrepiet heeft vandaag een lange wedstrijdbespreking. Hij geeft aan waar de mogelijkheden liggen en wat de sterke en zwakke punten van SVB zijn. Om half elf fluit scheidsrechterpiet voor het begin van de wedstrijd.

Het begin van FCV is nog redelijk te noemen. De pieten van Schorrepiet zakken echter al snel weg naar een bedenkelijk niveau. Schoppiet is een van de weinigen die een goed niveau weet te halen.

SVB ruikt zijn kans tegen dit Pietencorps. Ze zetten snel druk en FCV heeft het lastig. De eerste speldenprikjes zijn toch van FCV. Een hoekschop van ikzoekmijntegenstandernietoppiet belandt op het hoofd van alsjehaarmaargoedzitpiet, hij besluit echter over.

Even later krijgt ikzoekmijntegenstandernietoppiet nog een schotkans, deze gaat echter naast het doel.

Weggeefpiet is vandaag wat ongelukkig in zijn uittrappen. Iedere uittrapt belandt bij Schorrepiet op de stropdas, maar die doet niet mee vandaag.

Na tien minuten ontstaat er een vreemde situatie op het veld. Vormcrisispiet wordt onderuitgehaald door de nummer 5 van SVB en krijgt een klap in zijn gezicht. Scheidsrechterpiet besluit een gele kaart uit te delen waar een rode kaart volstaan had. Vormcrisispiet is zichzelf niet meer na dit akkefietje.

We schrijven minuut twintig als weggeefpiet bij een uittrap in de grond trapt. De bal belandt in de voeten van een speler van SVB en die scoort in een leeg doel.

FCV is de kluts kwijt. Tot aan de rust is het niet om aan te zien. Ik stop dan ook nu met schrijven over de eerste helft en we maken een sprongetje naar de tweede.

Het gaat beter bij FCV. Vormcrisispiet is vervangen door telaatpiet en alsjehaarmaargoedzitpiet wordt na tien minuten in de tweede helft gewisseld voor aanvoerderpiet. De rust lijkt terug te komen in de ploeg. Hoewel het voetballend nog steeds niet goed is is het allemaal al iets minder slecht.

Een van de eerste balcontacten van aanvoerderpiet komt met een stuit voor dekselsepiet terecht. Hij probeert de bal over de keeper heen te koppen maar de bal gaat naast het doel.

Na ongeveer 65 minuten voetballen is het zoveelste akkefietje een feit. Na een duel met schoppiet wordt schoppiet nagetrapt. De scheidsrechterpiet bedenkt zich geen moment en trekt de rode kaart. Het wordt tien tegen elf.

Enkele minuten later maken we de gelijkmaker als een hoekschop van ikzoekmijntegenstandernietoppiet uitkomt bij alleslangpiet. Op miraculeuze wijze maakt alleslangpiet zijn derde treffer van het seizoen en hebben we nog een minuut of twintig om de drie punten naar ons toe te trekken.

We zijn weer enkele minuten verder als er een speler van SVB natrapt. Nu durft de scheidsrechter geen rode kaart te trekken.

Uiteindelijk komt SVB zelfs nog met negen man te spelen omdat er een speler geblesseerd raakt en ze door hun wissels heen zijn. Hier hebben we maar een minuut van mogen genieten. De niet al te best leidende scheidsrechterpiet besluit namelijk zes minuten eerder af te fluiten voor het einde van de wedstrijd.

Vandaag was simpelweg niet goed genoeg. Het eerste puntverlies in de competitie is een feit, maar de marge met directe concurrent IVO is nog altijd zeven punten. Komende week de altijd beladen wedstrijd tegen VVV”03. Voor ons zaak om met een goed gevoel de eerste competitiehelft af te sluiten.

Tot volgende week!