We beginnen de week iets vroeger dan normaal. Maandagmorgen gaat de telefoon. Bob Tuinen Hornix is lekker aan het werk. Een nummer dat hij niet herkend. Ja hallo trainer, Musti hier. Hallo jungske klinkt het aan de andere kant van de lijn, wat is er? Ja wollah het ligt zo, je weet toch, weekendje Barcelona, weekendje Amsterdam. Ben een chickie tegengekomen uit Amerika, en komend weekend geeft ze hoofd in Rome, ik ben er niet. Oke jungske. Vergeet alleen niet dat we bezig zijn met iets moois. Dat afmelden hangt me de keel uit. Sorry trainer, je weet toch, wat is lekkerder dan een keer... Ja dat klopt, twee keer inderdaad.

Bob gaat lekker verder in zijn tuintje, zet de schoffel in de grond en warempel gaat weer de telefoon. Wederom een nummer dat hij niet herkend. Ha ha ha ha hallo trainer, met met Robin. Hallo jungske, wat is er? Ik ik ik gaon de de de kommende wae wae waeke nnnnaor mien gleuf in Pppapoea nieuw Guinea, kkkieke of ik ouk papa kin wwaere. Oke jungske, vergaet allein neet det we bezig zien met wat moeis, det aafmelden hingk mich de keel oet.

Zo denkt Bob en nu echt aan het werk. Fluitend gaat Bob zijn maandag verder. Het tuintje ziet er weer prima uit. Dinsdag verloopt ook voorspoedig. Het wordt dinsdagavond en Bob maakt zich klaar om naar FCV te gaan. Een gesprekje met een laatkomer staat er op het programma. Pffff, conclusie zondag niet spelen. Ik doe geen concessies zegt hij tegen zichzelf. Inmiddels wordt hem ook wel duidelijk dat er al drie spelers ontbreken zondag.

Het wordt zaterdag. Bob heeft een lekkere werkweek gehad, maar het gedoe rondom het afmelden zit hem dwars. Dan gaat de telefoon. Het is Kevin Daemen. Hallo trainer. Daag jungske wat is der? Jao uh ut zit zoe. Ik begriep det ik beej 1 zit, maar ik zit al waeke beej 2. Noow wuurt mien oma 85 en kin ik der 's middaags neet beej zien. Ik wil mich dus beej deze aafmelden veur de wedstrijd van 1, beej 2 voetballen kin wal. Oke jungske. Vergaet allein neet desse dit eigenlijk al twie waeke van te veure aan hads kinne gaeve. Ik gaef ut daor aan Leon.

Uiteindelijk komen Bob en Leon eruit. Kevin naar 2, en door een blessure van Tim Jacobs, Koen Verheijen en Denny van den Heuvel naar 1. Speelt er tenminste nog een slager bij het eerste zal Leon gedacht hebben.

Na veel puzzelwerk komt Bob uiteindelijk toch tot een opstelling en die is als volgt:

1 Bart Jacobs
2 Bas Theelen
3 Funs van Rensen
4 Gino Brueren
5 Bob de Bie
6 Teun Gielen (70. Frank Vullings)
7 Michiel Hermans (60. Pim Custers)
8 Ward Stroucken
9 Joep Kessels (65. Kevin Daemen)
10 Maik Jacobs
11 Kay Verkoeyen

De mannen staan op scherp. In de groep leeft iets. De wil om aan Bob te laten zien dat we willen winnen. Niet eens voor onszelf, maar voor de trainer, waaraan we een hele hoop te danken hebben tot nu toe.

Om tien uur trapt VVV'03 af op de berg. FCV maakt direct duidelijk wat hun intentie is. Opvreten die handel. En dat is zichtbaar. Binnen het kwartier krijgt Maik Jacobs drie opgelegde mogelijkheden voor het maken van een doelpunt. Driemaal mist zijn inzet het doel.

Het spelbeeld kantelt iets na dit goede eerste kwartier. FCV baalt zichtbaar van de gemiste kansen. Op het middenveld willen we daarom graag zelf regelen dat we de voorsprong pakken. Dit gaat ten koste van het verdedigende werk, waardoor we achterin af en toe in de problemen komen. Een schot van 03 is de grootste kans, dit gaat echter voorlangs.

Een kwartier voor de rust pakt FCV het initiatief weer over. Met name in de opbouw zijn we een stuk rustiger dan normaal. De sterk spelende A1 speler (16 jaar) Funs van Rensen maakt daarin een goede indruk.

Zo'n tien minuten voor de rust begint Bob de Bie aan een rush over de linkerkant. In de zestien meter weet hij Kay te vinden en die schiet ons verdient naar de voorsprong. Enkele minuten later moet Maik Jacobs een penalty krijgen, maar de uitstekend leidende scheidsrechter wil er niets van weten.

In de rust heet Bob Hornix Funs van Rensen hartelijk welkom in de grote mannenwereld. Hij is tevreden over het eerste bedrijf maar legt ons op door te gaan en niets meer weg te geven. We knikken overeenstemmend.

Na rust is het werkelijk niet om aan te zien. Mede door een blessure van onze doelman Bart is het lastig opbouwen. 03 zet hoger druk en daardoor worden we gedwongen tot de lange bal. Een te groot veld is het gevolg. Toch krijgen we wat kansjes. Teun Gielen schiet een keer richting de kruising maar deze bal wordt fantastisch gepakt. Frank Vullings schiet voorlangs, en Kay Verkoeyen raakt de lat na een fantastische uithaal.

Een kwartier voor tijd drukt 03 naar voren. De grootste kans krijgen ze enkele minuten voor tijd als ze de bal voor een leeg doel het sportpark af schieten.

Na 90 minuten en een beetje klinkt het verlossende fluitje. De eerste seizoenshelft in een notendop leert ons dat we zowel in de beker, als in de competitie als in vriendschappelijke wedstrijden slechts twee gelijke spelen hebben behaald en de rest louter overwinningen.

Het verschil met de nummer 2 is 7 punten en we hebben de eerste periode. Een kwalitatief goede groep waaraan nog zeker het een en ander bij te schaven is. Het begin van het verslag is dan ook niet bedoeld om iemand in de zeik te zetten, maar om vanuit de groep het begrip te tonen voor de ergernis van onze trainer.

Na de winterstop vervolgen we onze reeks met een nu al heerlijke wedstrijd thuis tegen nummer 2 IVO. Volgende week spelen we voor de beker, uit tegen Roggel 2. Die staan 4e in de 3e klasse. Precies ja, die klasse waar wij volgend jaar terecht willen komen.

Gino Brueren