Na een aantal weken zonder wedstrijdverslagen een kleine update van het 3e, het is tenslotte een prachtig seizoen voor het reservereserve 1e elftal van onze vereniging. 3 weken geleden versloegen de mannen van Loek van Elswijk de Boys uit Venlo met 4-0. 1 week later eindigde de topper in onze klasse tegen Kwiek Venlo in een puntendeling hierdoor bleef de marge van 3 punten voorsprong op de nummer 2 staan. Ook vorige week wist FCV 3 te winnen in het koude en winderige Steyl, TSC 04 liep zich ondanks de grotere kansen in de 1e helft stuk op de groenwitte machine. 0-3.

Afgelopen zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, een aantal geblesseerden zorgde voor flink wat geschuif in het hoofd van Loek en Gijs. Al handjeklappend wisten zij toch tot de volgende opstelling te komen :

1.Ron Wilms

2.Gijs Roeven

3.Arno Boss

4.Tijn Geurts

5.Roel Hendrikx

6.Richard van Treuren

7.Guus Gielen

8.John Verstappen

9.Ramses van den Boogaart (82.Jordy Daemen)

10.Paul Mestrum

11.Miloud Kojil

Koningslust 2 kwam afgelopen zondag rond 11.00 door de Vense poorten gewandeld, het enige selectie-efltal in onze klasse welke tevens 2 maal in de week traint. De mannen uit Kronenberg staan met 19 punten op plek 5, echter kijkend naar de uitslagen een tegenstander waar rekening mee moest worden gehouden.

Als om 12.00 John Vullings voor de 1e maal zijn snerpend fluitgeluid over ons sportpark laat klinken pakt FCV het balbezit. Het tikt wat nonchalant van voet naar voet kijkend wat de jonge honden uit Koningslust precies van plan zijn. Het oogt allemaal solide doch slordig. Teveel balverlies op ons zware hoofdveld zorgt voor kansjes aan beide zijden. Ramses draait naar binnen, schiet en mist. John kapt wat om zich heen maar weet de eindpass richting doel niet te vinden.

Koningslust probeert te voetballen maar komt niet door de solide middenlinie van FCV, Richard verovert 80% van alle ballen die zijn kant opkomen. In minuut 30 is de 1e grote FCV kans direct raak, een prachtige aanval, dat dan weer wel. John kaatst met Paul, deze kaatst met Ramses, Paul krijgt het leer terug en schiet fraai in de lange hoek de 1-0 binnen.

Ondertussen begint het te trillen op de bank, diverse telefoons worden uit de broekzakken getoverd. Een pushbericht van voetbal.nl : Einduitslag FCV 3 - Koningslust 2 1-5  Of er belchinezen actief zijn op ons sportpark is nog steeds de vraag er is in ieder geval wat fout gegaan in ons clubhuis, terwijl Loek naar de kantine snelt en Bert Vercoulen ongerust opbelt wat er met het 3e aan de hand is wordt Paul 1 op 1 gezet richting doelman.

Een vrije kans op de zekere 2-0 wordt jammerlijk voorlangs geschoten. FCV 3 houdt controle over de wedstrijd maar creeert te weinig, een spaarzame aanval in minuut 38 beland bij Guus Gielen, met uiterste preciezie weet hij

met een David Beckham achtige curve Paul in stelling te brengen. Waar hij eerder faalde tekent de goaltjesdief nu wel voor de 2-0.

FCV leunt achterover denkend aan volgende week zondag, dan staan de mannen als titelhouder van de beker tegen MBC 13 in Maasbracht te voetballen voor het bereiken van de laatste 8. Op het moment dat de kopjes even in de wolken zitten weet een Koningslustige man zich door onze laatste linie te wurmen. Waar eerdere kansen van de bezoekers steevast in de handen van Ron kwamen is de 2-1 via een prachtig schot een feit.

Tijdens de rust serene stilte, Loek verteld over de 1-5 nederlaag die we eigenlijk hebben geleden en meld dat het kampioenschap is weggegooid. Het is aan dovemansoren gericht, FCV 3 is gefocust op een goed resultaat.

De 2e helft begint, Loek is met Piet in overleg hoe we de KNVB nu moeten bereiken. Koningslust dringt aan en wordt met de minuut sterker. 4 schotkansen missen doel, onze anders zo solide verdediging oogt kwetsbaar. Het zou toch niet?

Het is minuut 69 als Ramses een oerkreet binnen de 16 slaakt, scheidsssssss. Ramses wordt vastgehouden, gehaakt en in de worstelgreep naar de grond geworpen. John twijfelt geen moment : Strafschop! Aangezien vaste nemer Scaan op de bank zit eist onze Brabantse gigant de kogel zelf op. Ron sprint vanuit zijn doel naar de zijlijn : nooit zelf laten nemen, nooit zelf laten nemen, Loek! , nooit zelf laten n.....doelpunt!  ''Klasse Ramses'' ,klinkt het vanuit de mond van onze sluitpost. 1-3.

Op de bank zijn 6 man in discussie over de wissels, Walter, Jordy en Scaan zitten klaar om in te vallen. Loek blijft angstvallig stil, volgens mijn excel lijst kan ik Gijs niet wisselen als het 13 graden is bij een 3-1 voorsprong op een zondag, daarnaast komt Miloud 5 minuten tekort om aanspraak te maken op een wisselbeurt.

Uiteindelijk wordt er voor gekozen Ramses te wisselen in minuut 82, de stand is tijdens de discussies namelijk weer versprongen. 3-2 voor groen, de jongemannen uit Koningslust weten in minuut 80 met een curieuze effect misser hun frontman te bereiken. Al billenknijpend worstelt FCV zich naar de blessuretijd, op een haar na maakt Jordy in minuut 88 zijn reputatie als pinchhitter waar, het was gelukkig niet nodig.

De einduitslag 3-2 blijft op het scorebord staan, Piet is ondertussen met de juiste uitslag richting brievenbus gefietst. Alles komt toch nog goed!

Einde seizoenshelft 1 FCV staat in verliespunten 3 punten voor op nummer 2 Kwiek, aanstaande zondag de laatste wedstrijd voor de beker tegen MBC. Wint FCV 3 deze wedstrijd kan het seizoen alleen nog maar mooier worden.

FCV 3 seizoenshelft 1 competitie + beker :

18 gespeeld

17 winst

1 maal gelijk

Puik! Vanaf mijn bureaustoel wensen wij iedereen fijne feestdagen en een sportief 2015!

LTB