Man man man, vanaf begin januari weer aan het trainen en op de 1e van maart mogen we pas weer aantreden voor een competitiewedstrijd. Eerdere wedstrijden werden wegens slechte weersomstandigheden afgelast tegen respectievelijk IVO en DEV-Arcen. Vandaag de aftrap van de tweede seizoenshelft. We spelen thuis tegen Sporting ST.

Omstreeks 09:00u gaat er weer ergens de wekker. Ditmaal in Blerick. Opgetogen springt Teuntje uit zijn bed. Vandaag de hervatting van de competitie. Bijna geen training gemist, iets gedaan in Groningen wat geen ander deed en als klap op de vuurpijl zelfs op aswoensdaag nog eens de trip naar Groningen gemaakt. De trainer moet trots op hem zijn en hem belonen met een basisplaats denkt hij bij zichzelf.

Mama Anette heeft weer lekkere boterhammen gesmeerd. Met pindakaas welteverstaan. Ja denkt Teuntje, want daar word ik groot en sterk van. Als de boterhammen op zijn haast hij zich richting ’t Ven. Onder het fietsen bedenkt hij zich dat Bob niet om hem heen kan. Wat is lekkerder dan 1x… Je weet wel. Teun deed het minimaal 2x en zal daarmee toch het hart van de trainer gestolen hebben?

Het is 10:49 als Kevin Daemen het sportpark opkomt. Ha, denkt Teuntje een middenvelder te laat. Mijn kansen groeien en groeien. Het verlossende en teleurstellende hoge woord valt net voor elven. Teuntje zit op de bank, heeft nummer 13 en moet tot overmaat van ramp concluderen dat hij toch iets fout gedaan heeft. Het is ongrijpbaar. Wat heb ik fout gedaan denkt hij bij zichzelf. Gedesillusioneerd betreed hij het kleedlokaal en zwijgend kleed hij zich om.

Wie verschijnt er wel aan de aftrap?

1 Bart Jacobs (46. Jamie Douben)
2 Bas Theelen (60. Kevin Daemen
3 Denny van den Heuvel
4 Gino Brueren
5 Miguel Ferreira
6 Ward Stroucken (60. Joep Kessels)
7 Joris van Veghel (46. Pim Custers)
8 Bob de Bie
9 Casimir Duijf
10 Maik Jacobs (46. Teuntje Gielen)
11 Kazim Verkoeyen

Ook voor John Vullings zit de winterstop erop. Gehuld in het oranje denken we even dat hij oud papier komt ophalen. Echter is Denny wel oud, maar van beton en niet van papier, hij komt dus echt om te fluiten.

Na de pasjescontrole zijn de eerste stapjes van Teuntje in deze wedstrijd een feit. Hij mag de pasjes overnemen van zijn leermeester Denny.

FCV is beter in het begin van de wedstrijd. Van goed voetbal is geen sprake. Wel van degelijkheid. Hoewel we voetballend weinig laten zien krijgen we wel de eerste mogelijkheden. Via hoekschoppen van Maik Jacobs en Kazim Verkoeyen zijn we dichtbij de openingstreffer, de scherpte ontbreekt. Ondertussen vreet Teuntje zich op. Wat als ik daar had gestaan.

Na 20 minuten spelen staat FCV plots op een comfortabele 2-0 voorsprong. 2x is Casimir de gevierde man. Eenmaal kopt hij een hoekschop van Maik Jacobs binnen en een keer straft hij een keepersfout genadeloos af.Het restant van de eerste helft blijft verder onrustig. FCV geeft geen kansen weg en mist er zelf een aantal. Een van de hoogtepunten is een vlammend schot van Casimir uit de draai, de keeper redt fraai in de korte hoek.

Nog voor de rust vergroot FCV de marge tot 3. Wederom is het raak uit een hoekschop van Maik Jacobs. Ditmaal mag Gino Brueren zich de gevierde man noemen.

In de rust wisselt Bob 3x en geeft hij aan dat hij na vandaag op 40+ doelpunten wil komen en er geen wil incasseren. Teuntje mag invallen. He he denkt hij, zal ik die trainer eens laten zien waarom ik moet spelen.

Na de rust voetballen we iets beter. Met name het inbrengen van Kevin Daemen en Joep Kessels zorgen voor de nodige creativiteit. Ook Teuntje dartelt zo nu en dan lekker door de verdediging van Sporting heen.

In zijn leerjaar laat hij zien best behoorlijk te kunnen ballen. Iets wat ze in Groningen overigens inmiddels ook weten. Na 10 minuten lijkt het noodlot bijna toe te slaan voor onze Benjamin. Een bal recht op zijn gezicht met een bloedneus tot gevolg. Met zijn zo goed als herstelde stem geeft Bob hem mee dat het een leerjaar is en hij moet bikkelen. Ook weet hij te vertellen dat we van geluk mogen spreken dat niet Ward maar Teuntje de bal op zijn neus gekregen heeft. Anders was de bal lek geweest.

Terug naar de wedstrijd, direct na dit ongeval is er een vlotte combinatie over rechts die de bal links bij Teuntje brengt. Uiterst beheerst schiet hij de bal in het netje. Zijn 2e competitietreffer als ik het goed heb. Al snel trekt hij een lange neus richting de dug out.

Ook Joep Kessels verschijnt nog op het scorebord. DEH klinkt het over het veld, hebben jullie allemaal wat.

Na dit doelpunt begint de Kazim Verkoeyen show. Liefst 12 opgelegde kansen weet hij om zeep te helpen op de meest onverklaarbare wijze. Kazim, woonachtig in Breda, heeft duidelijk last van het té weinig trainen. Geruststellend werkt in dit geval dat Kazim in wedstrijden die op het scherpst van de snede gaan altijd de beslissende zal maken. Van een vormcrisis is dan ook geen sprake.

Na 90 minuten is het genoeg geweest. Een degelijke 5-0 overwinning en weer 3 punten dichter bij het einddoel. Volgende week teamuitje in Genk vanwege een vrij weekend. De week erna thuis tegen IVO, de topper in de 4e klasse. We trappen af om 12:00u en de scheidsrechter zal ongetwijfeld John Vullings zijn.

Gino Brueren