Het is zondag 1 Maart, FCV 3 mag voor het eerst sinds 21 December 2014 weer aan de bak. Het seizoen van het reservereserve 1e in vogelvlucht : FCV 3 staat met 34 punten uit 12 wedstrijden aan kop in de Reserve 5e klasse 12. Slechts achtervolger Kwiek Venlo 3 weet met 3 verliespunten de groene veulens bij te houden. Ook in de beker draait het team van Leider Loek en aanvoerder Gijs voortreffelijk, ook al ging het niet iedere wedstrijd even gemakkelijk. Wederom zijn de laatste 8 (!) alweer bereikt! Op 15 maart speelt FCV 3 om 12.00 tegen Sparta 18 3 voor een plekje bij de laatste vier. Daarover later meer. Gisteren verzamelde rond 8.45 de eerste namen bij de FCV kantine.

Aangezien we alweer 2 weken in training zijn moest ook vandaag het excel bestand erbij worden gehaald om te bepalen wie er op de bank plaats mag nemen. Na wat wikken wegen en het tegen Tijn vertellen dat hij er nog veel te ziek uit ziet om te spelen kwamen Loek en Gijs tot de volgende opstelling :

1.Ron Wilms

2.Walter Kempers

3.Gijs Roeven

4.Richard van Treuren (55.Paul Mestrum)

5.Roel Hendrikx (80.Tijn Geurts)

6.Roy Peters

7.Lorenzo ten Brink

8.Miloud Kojil

9.Ramses van den Boogaart (60.Rudy Jansen)

10.John Verstappen

11.Guus Gielen

Na een uitstekende warming up aan Vense zijde en het bewonderen van de nieuwe handschoenen van Ron rolt om 10.05 na het controleren van de pasjes de bal voor het eerst. Kessel 3 is een ervaren elftal, die wij ondanks de 5-0 uitslag tijdens het heenduel niet onderschatten. Volgens de KNVB statistieken zijn de mannen uit Kessel sinds eind oktober ongeslagen. Kessel heeft dan ook het initiatief in de eerste minuten van de wedstrijd, FCV kijkt het rustig aan. In de beginfase blijkt al snel dat de schuin over het veld staande wind een extra tegenstander is vandaag.

Na 10 minuten wisselt het spelbeeld, onder aanvoering van Richard en John kantelt het spelbeeld. Na 15 minuten ziet Ramses Lorenzo vertrekken, op snelheid koerst hij 1 op 1 op de doelman af. 0-1 FCV. High fives vliegen door de lucht, een snelle voorsprong was nodig vandaag. We gaan verder in minuut 16, Kessel trapt af maar levert binnen 30 seconden de bal in bij John. Onze avonturier op voetbalschoenen rent richting vijandelijk doel met de overtuiging van Zinedine Zidane in zijn beste jaren. Kappen draaien, 20 meter schieten, feilloos laag over de grond in de linkerhoek. 0-2

De Kesselse kopjes gaan hangen, hadden we die verjaardag van onze teamgenoot Abraham dan toch een week moeten verplaatsen. Het zij zo. Binnen een kwartier leek het duel gespeeld, FCV zakt in en speelt vanaf dat moment puur op de counter. Ramses schiet naast.Miloud over en John over de zijlijn. Een zekere 0-3 van Lorenzo beland op de lat.

Aan de andere kant van het veld heeft Ron weinig te doen, de ballen die hij ziet vliegen over of naast het doel. In de 40e minuut een corner van John, Scaan torent boven zijn tegenstanders uit om vervolgens keihard de keeper te raken. Door deze woeste kopstoot laat de beste man het leer los, pardoes voor de voeten van Richard, deze schiet hem met links (!) binnen 0-3.

We rusten met de volgende woorden : mannen we zijn er nog niet, blijf geconcentreerd en probeer sneller naar voren te voetballen. Dat hebben we niet gedaan, de 2e helft was niet om aan te zien. Niveau Azerbeidjan-Syrie zou Bob Hornix zeggen. Beide ploegen maakte in de laatste 3 kwartier van de wedstrijd geen reclame voor het amateurvoetbal. De 0-3 bleef op het scorebord staan.

Maar ho! Het is 15.15 als de whatsapp box van FCV 3 ontploft, onze enige concurrent Kwiek Venlo laat 2 punten liggen tegen Belfeldia (4-4) hierdoor staan we nu 5 punten voor. Een mooi seizoen lonkt voor de mannen van Loek al is de weg nog lang en worden de prijzen pas aan het eind van de rit verdeeld! Tot volgende week....