Bah bah moet De Grote Vriendelijke Neus gedacht hebben vanmorgen. Wat een weer. Herfst. Herfst ja, en dat aan het einde van de maand maart. Maar roerde z’n staart bedenkt hij zich. Vorige week maakte een man in het zwart rare sprongen. Een wedstrijdverslag bleef uit, geloof me, puur uit zelfbescherming.
De Grote Vriendelijke Neus. Zoals zijn naam weet te vertellen een vriendelijk persoon. Zaterdagnacht belde hij nog even met Bob de Bie. Heb je de klok een uur vooruit gezet? Ja was het antwoord en de GVN vervolgde zijn kroegentocht.
Eenmaal op de fiets bedenkt hij zich dat dit wel eens een belangrijke zondag kon worden. Bij een overwinning zouden we namelijk recht met onze neus in de boter vallen. In zijn vuistje start de GVN met lachen. VCHahahaha.
Bij FCV hoort hij de opstelling. Duidelijk zegt hij tegen zichzelf. Na het horen van de opstelling besluit hij nog even naar buiten te gaan. “Ga even een frisse neus halen”.

1 Bart Jacobs
2 Bas Theelen (60. Thijs van Rijn)
3 Denny van den Heuvel
4 Gino Brueren
5 Bob de Bie
6 Pim Custers (75. Frank Vullings)
7 Robin Cornelissen (30. Maik Jacobs)
8 GVN
9 Casimir Duijf (65. Teun Gielen)
10 Kevin Daemen
11 Kay Verkoeyen

Na een redelijke warming up beginnen we slap aan de wedstrijd. Een geslepen voorzet gaat aan de neus van iedere verdediger voorbij. Binnen de minuut leidt VCH met 0-1.
Wat laten wij ons bij de neus nemen denkt de GVN bij zichzelf. De neuzen gaan echter al snel allemaal dezelfde kant op. FCV neemt het initiatief over en krijgt enkele kansen. Casimir is het dichtste bij een doelpunt. Een niet te missen kans wordt om zeep geholpen door onze nummer 9.
FCV klopt rammelt aardig aan de poorten van VCH. Uit dode spelsituaties weet FCV de stand naar zich toe te trekken. De 1-1 is een hoekschop van Kay Verkoeyen die in een keer erin waait. De 2-1 is van Pim Custers die zijn kopbal nog gekeerd ziet worden, maar de rebound tegen de touwen schiet.
Er zijn dan nog enkele minuten tot aan de rust als we de marge tot 2 weten te brengen. Het is de GVN die weigert met zijn neus in de wind te gaan lopen. Hij weet het leer onberispelijk achter de verbouwereerde doelman te schieten. Al snel trekt hij een lange neus naar de sceptische mensen langs de kant.
In de rust haalt trainer Bob Hornix zijn neus op. VCH is kapot. In de 2e helft geven we niks meer weg, dat is het devies.
Zoals het goede leerlingen betaamd slaagt FCV 2 de 2e helft met verve. Binnen tien minuten is het namelijk Dekselse Maik die zijn reputatie eindelijk weer eens waar weet te maken. Maar wat te denken van de geniale pass van Kevinho dae Mosa dae Souza Faria. Man wat heeft die man kwaliteiten denkt de GVN. Het neusje van de zalm weet de GVN.
Wat volgt is een spectaculair modderballet op de Vense velden. Hoewel we met deze voorsprong met onze neus in de boter vallen blijkt de modder vanmorgen de vervanger van de boter. VCH haalt z’n neus op voor dit soort taferelen. Lekker belangrijk, de wedstrijd is gespeeld.
De GVN heeft een neusje voor dit soort ballet. Als een ware ballerina dartelt hij over het moeras van het rijk der Kwaakers. Onze ballerina weet middels enkele zeer begaafde trucks de verdediging en het middenveld van VCH aan gort te spelen. Rand zestien meter weet hij middels een bekeken buitenkantje rechts op doel te schieten. Helaas voor de GVN mist het schot kracht, snelheid en overtuiging. Buiten dit een werkelijk waanzinnige poging die zeker een beter lot verdient had.
Het modderballet onder leiding van de GVN komt omstreeks 13.45 uur tot een einde. Een staande ovatie volgt. Middels een diepe buiging neemt de GVN afscheid van zijn publiek. Een zugabe wordt gevraagd maar hier geeft onze ster geen gehoor aan. Hij slaat zijn neus in de wind.
De GVN, een leuk persoontje om erbij te hebben. Hebben jullie op een zondag niets te doen, kom dan eens kijken hoe hij dartelt over de velden. Geniet ervan, nu het nog kan. De GVN vervolgt zijn afscheidstournee aanstaande zaterdag in Arcen. Komt dat zien!
4!