Je hebt van zo’n zondagen. Zo’n zondagen die net iets te vroeg beginnen. Zo’n zondag was het zondag. De zon was op tijd aanwezig deze dan. Eigenlijk net zoals iedere speler van FCV 2. Een tripje naar Horst staat er op de planning. Klokslag 08.00 uur verzamelen we bij onze kantine. Lilian heeft zich inmiddels weten te onderscheiden als zijnde chef-kok van FCV 2. Met flair weet ze de ene na de andere tosti te presenteren.

Ook weer aanwezig is Siem. Na een week afwezigheid wegens communieverplichtingen bedacht hij zichzelf waarschijnlijk dat hij dit niet nog een keer kon maken. Voor de trouwe volgers, FCV 2 speelde vorige week gelijk tegen Arcen 2 en dit had mede te maken met de afwezigheid van onze meest trouwe supporter. Vandaag zouden we echter gaan winnen wist Siem ons te vertellen. De sterkste opstelling moest de trainer uit de hoed toveren volgens hem. Die luidde als volgt:

1 Bart Jacobs
2 Bas Theelen
3 Denny van den Heuvel
4 Gino Brueren
5 Bob de Bie (75. Thijs van Rijn)
6 Pim Custers
7 Michiel Hermans (80. Frank Vullings)
8 Ward Stroucken
9 Teun Gielen
10 Maik Jacobs (70. Kevin Daemen)
11 Kay Verkoeyen (60. Robin Cornelissen)

Het begint warm te worden in Horst net voor de aftrap. Siem tast eens diep in de buidel. De spelers van FCV 2 hebben weer wat geld bij elkaar verzameld voor onze kleine vriend. Hij snelt naar de bar om nog net voor aanvang van de wedstrijd een AA te kunnen scoren. Snel haast hij zich terug richting veld 2 om de aftrap te zien.

Slap, dat is wat hij ziet. Zou het spanning zijn? Geen idee. Na tien minuten spelen krijgt FCV meer grip op de wedstrijd en wordt er rustig van achteruit opgebouwd. Het probleem zit ‘m zich ook niet in de rust in de ploeg, maar meer in de ruimtes die we dichtlopen voor elkaar. Speldenprikjes weten we uit te delen, Wittenhorst weigert echter te schrikken.

Siem gaat in gesprek met Joep, waar gaat het fout? Joep weet Siem vakkundig te vertellen dat wij allemaal geen bijzondere voetballers zijn. Organisatie, dat is waar het om draait in het voetbal. Met een bedenkelijke blik draait Siem zijn hoofd weg van Joep. “Wat eine rare” denkt hij bij zichzelf. Jongens als Bob de Bie en Bas Theelen zouden bij ons in de F1 toch makkelijk meekomen???

Nog net voor de rust weet FCV een goede kans te creëren, een schot van de mee opgekomen Gino Brueren wordt door de keeper tot hoekschop verwerkt. Snel genoeg daarna fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor de rust.

Even maken we ons zorgen als Siem nergens te bekennen is. Eenmaal in de kleedkamer staat hij al klaar. Not amused zo kunnen we zijn blik het beste omschrijven. Iedereen is doodstil. Siem legt uit hoe we het gaan doen de tweede helft. Op deze manier en niet anders weet hij ons te vertellen. Als we nog een keer verkeerd druk zetten zorg ik er persoonlijk voor dat Bob Hornix jullie allebei eruit haalt krijgen Kay en Michiel te horen.

De donderspeech van Siem heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Het eerste kwartier na de rust is namelijk zeer goed. Agressief en hongerig gaan we op zoek naar de openingstreffer. Die valt na ongeveer tien minuten spelen. Goed verlengen van Teun Gielen zet Michiel Hermans vrij voor het doel. Zonder na te denken schiet hij onberispelijk de 0-1 tegen de touwen.

FCV is vervolgens slordig in balbezit en Wittenhorst stuurt liefst 7 mensen voorwaarts. Een doelpunt wordt nog afgekeurd wegens buitenspel en de spanning is te snijden. Ineens klinkt over het sportpark de stem van Siem. “Kom op jungskes, heej hebben we ut ganse seizoen veur geknokt, weej gaeve niks mier weg”.

Wederom weet Siem de manschappen van Bob Hornix te inspireren. De 0-1 wordt uit het vuur gesleept.

Aanstaande zondag, 12:00, sportpark D’n Arenborg: FCV-Venlo 2 – SV Blerick 3. De strijd om de titel kan al bij een gelijkspel in ons voordeel beslist worden. Een ongelofelijk seizoen met bijna alleen maar hoogtepunten. Nog enkele dagen tot het moment waar we met z’n allen gigantisch hard voor geknokt hebben. Beloon onszelf, beloon FCV, maak Sjraar gelukkig en zorg voor een ongelofelijk moment in de historie van FCV.

Tot zondag!