Wat wij kampioen zijn. Zo stond ik vanmorgen op. In mijn vorige week ontvangen kampioenspolo ontwaak ik uit een diepe slaap. Het is inmiddels half tien in de morgen. Nog wat duf vervolg ik mijn weg vanuit de zolder richting de keuken. Ik zet een kop koffie, en verplaats me naar buiten. Onder het genot van een kop koffie en een Malboro bedenk ik me dat vandaag de wedstrijd tegen VOS eigenlijk om des keizers baard gaat.
VOS is natuurlijk de oude club van Bob Hornix. Hij wil dit seizoen graag ongeslagen afsluiten en het totaal aantal tegendoelpunten beperkt houden tot 9. Goh denk ik bij mezelf, dat lijkt me nogal logisch. Denny schakelt al het hele seizoen iedere spits uit, en ik zorg voor de organisatie; appeltje eitje!
Eenmaal aangekomen bij FCV begint mijn vaste ritueel. Ik pin € 70,- bestel 2 tosti’s met curry en neem plaats aan de bar. Bob heeft een grijns op zijn gezicht. Een akelige grijns. Zo’n grijns van, er gaat iets gebeuren waar je niet blij mee bent maar ik kan er zelf wel mee lachen. Vol vertrouwen stap ik omstreeks half elf de bestuurskamer in waar de opstelling bekend gemaakt wordt:

1 Jamie Douben
2 Pim Custers
3 Denny van den Heuvel
4 Bob de Bie
5 Miguel Ferreira
6 Ward Stroucken
7 Robin Cornelissen (61. Musti Tosun)
8 Kevin Daemen
9 Teun Gielen (75. Casimir Duijf)
10 Maik Jacobs (46. Kay Verkoeyen)
11 Frank Vullings

Ik ben verslagen. Verslagen als ik hoor dat ik reserve sta. Ach jungske, maar de schriefs toch ouk altied de verslagen weet Bob Hornix me te vertellen. Absoluut zeg ik. Maar we zijn al kampioen, eigenlijk maakt het me niks uit dat ik niet speel. Maar Bob de Bie op mijn positie, waarom?
Even valt het stil. Bob Hornix zet weer die smerige grijns op. Ik wil der eine met eine gooie vreeje trap in hebben staon. De hes der pas eine gemak dit seizoen. Verbouwereerd loop ik weg. Wat een onzin denk ik bij mezelf. Die Bob weet niet eens of die links of rechts is. Uit ergernis steek ik me wederom een Malboro op.
Bij kampioenenmaker Hans in de auto is het stil. Een geblesseerde Bas en een gepasseerde Gino. Waar normaal gesproken de nodige onzin uitgekraamd wordt voert stilte vanmorgen de boventoon. Tijdens het omkleden voor de wedstrijd stap ik als laatste het kleedlokaal in. Er is nog een plaatsje vrij, naast Bob de Bie. Met enige twijfel ga ik toch maar naast hem zitten. Bij het uittrekken van mijn schoenen gaat Bob “per ongeluk” om mijn teen staan, een zware kneuzing is het gevolg.
De ergernis wordt erger en erger. Eerst mijn shirt, vervolgens mijn teen, wat wordt het volgende?
We trappen om 12:00 af voor het begin van de wedstrijd. VOS heeft niet echt zin in een wedstrijd tegen FCV. Het eerste kwartier zijn we heer en meester zonder een echte kans te krijgen. Net na het verstrijken van de 15 minuten wordt Robin Cornelissen smerig onderuit gehaald op de rand van de 16-meter. Bob de Bie is inmiddels de aangewezen man.
Op de bank verbijt ik me inmiddels. Dit zullen we meemaken. Eerst mijn shirt, dan mijn teen en dan ook nog eens mijn vrije trappen. Wat is hier vanmorgen aan de hand?

Bob waagt een dappere poging. Zijn vrije trap valt tot ieders verbazing binnen. Nee, niet bij de doelman van VOS 2, maar in het lege doel van De Koel honderd meter verder. Voor beelden zie onderstaande link:

De wedstrijd krijgt vervolgens een aparte wending. Robin Cornelissen wordt diep gestuurd. Koel als hij is, nee niet de plaats waar de bal van Bob ligt, schuift hij de bal onder de keeper door tegen de touwen aan. Het hele Ven juicht. Ik niet. Ik lach nog steeds om de vrije trap van Bob.

Tot aan de rust is er weinig te beleven. Wij blijven een veldoverwicht houden maar tot echte kansen weet het nog niet te komen. In de rust is Bob mild. Miguel heeft geen milt.Hopelijk blijft het een saaie wedstrijd denk ik bij mezelf, dan heeft die trainer wat. Mij eerst passeren en dan ook niet eens laten invallen in de rust. Dit is de Bob Hornix helemaal niet hoe ik hem ken. Het seizoen lijkt voor mij te eindigen in een nachtmerrie.
Het is minuut 56 als we een weergaloze actie van Kevin Daemen mogen noteren. Met speels gemak is het twee verdedigers te slim af. Eenmaal aangekomen op de rand van de 16-meter ziet hij de doelman te ver voor zijn doel staan. Een Bergkamp-achtige stift is het gevolg. Wat een fantastisch doelpunt. Voor beelden zie onderstaande link:

De wedstrijd lijkt vervolgens als een nachtkaars uit te gaan. VOS heeft geen zin meer en FCV hoeft niet meer zo nodig. Nog steeds verbijt ik me op de bank. Er is nog een kwartier te spelen als ik mag gaan warmlopen. Met een verbeten gezicht weliswaar want wat heb ik een last van mijn teen. In minuut 78 krijgen we wederom een vrije trap. Ditmaal aan de zijlijn links van het veld.
Ik neem jullie mee naar 2002. Feyenoord speelt in de knock-out fase van de toenmalige UEFA Cup uit tegen Freiburg. Een lange bruine man, beter bekend als Pi-air meldt zich na een overtreding bij de bal om hem te nemen. Zo ook Bob vandaag. Na zijn eerste vrije trap begin ik al hard te lachen. Ha denk ik hopelijk heeft Hai Berden een goede verzekering, want die Bob kan er niks van.
Ik wil het doelpunt eigenlijk ook niet verder beschrijven, kijk maar naar onderstaande link dat zegt genoeg. https://www.youtube.com/watch?v=lVgwoCbTQLU Tot overmaat van ramp komt Bob met zijn blije gezicht ook nog naar mij toe om het doelpunt te vieren. Bij zijn opspringen maak ik me al zorgen, bij zijn neerkomen schreeuw ik het uit van de pijn. Wederom dezelfde teen.
Mijn seizoen gaat dus echt uit als een nachtkaars. Was dit maar een enge droom denk ik bij mezelf. Hoe kan iemand als Bob me uit het elftal spelen. Zal ik volgend jaar maar lager gaan voetballen? Er schieten diverse oplossingen door mijn hoofd, als ik maar niet nog een seizoen met die Bob moet samenspelen.
Plotseling hoor ik Slam FM en langzaam gaan mijn ogen open. Mijn wens komt uit. Het was een droom. We winnen ‘m wel met 0-3. 2x Robin Cornelissen en 1x Frank Vullings.
Wel jammer voor Bob toch?!