Op een doodgewone zaterdagavond zitten ze bij elkaar. Maik, Robin, Ward, Miguel en Bart. Lekker aan een glas bier evalueren ze de laatste paar maanden van hun carrière binnen de selectie van FCV. Wisselende resultaten weten ze elkaar te vertellen. Seizoenen van wel een tweede, geen tweede en toch maar weer wel een tweede. Seizoenen waar trainer kwamen en waar trainers gingen. Miguel snapt er maar weinig van.
De laatste twee seizoenen onder Bob Hornix waren twee mooie seizoenen. Anders dan anders. Veel “jeugd” kwam er over. Met 25-26 jaar waren ze plots de ervaren spelers van FCV 2. Spelers als Maik en Ward trokken de kar vertellen ze. Bart droeg bij aan een fantastisch kampioenschap, Miguel bleek geen milt te hebben en Robin speelde, in tegenstelling tot vorig seizoen, een wat anoniemere rol.
Het was even wennen die praatjesmakers in het elftal. Van de rust van een Jordy Daemen en een Roel Spee, naar de drukte van Bas Theelen en nog veel meer Bas Theelen. Toch pakte het zich erg goed. Als ploeg zijnde bleken we een onklopbare vechtmachine te zijn geworden. Voetballend gezien zo verteld Ward, kon het allemaal wel beter en rustiger, maar ja we hebben ‘m.
Robin komt met een vraag. Wie heeft er volgens jullie de meeste indruk gemaakt? Pffff zucht Maik. Dan ga ik toch voor Denny. Wat bracht die een power in de ploeg. Maar wat sleept die zich ook knap door een moeilijke periode heen. Vorig jaar rond deze tijd zag de wereld er een stuk minder rooskleurig uit. Miguel, Ward en Robin knikken overeenstemmend. Robin refereert aan de nacompetitie vorig seizoen. Wat gaven we de Matador nog een prachtig eerbetoon in de kleedkamer, zoals het hoort, zoals hij verdiende.
Al snel schakelen ze door naar de realiteit van de dag. De persoonlijke hoogtepunten van elkaar in al die jaren. Voor Maik simpel, hij maakte er vorig seizoen 4 tegen Sporting 2 beter zou het niet meer worden. Voor Ward een stuk lastiger. Hij refereert aan die ene bal buitenkant rechts, je weet wel toen een keer uit tegen VCH ofzo. Voor Miguel is het zijn debuut tegen IVO vorig seizoen.
Maar wat is het hoogtepunt van Robin. Het wordt ineens erg stil en ze horen het kraken. Dan weet hij het. Je weet wel, die discussie toen op de training met Joepie, dat is mijn hoogtepunt. Een kinderhand is snel gevuld dat blijkt wel.
En dit seizoen dan? Wat vonden we daar van vraagt Miguel in perfect Spaans. Ward vond het wel leuk. Bietje lachen, bietje voetballen, bietje winnen bietje dollen. Ja dat vond hij wel leuk. Maik vond het aardig. Ik werd wat veel gewisseld maar ja daar zal Bob wel zijn reden voor gehad hebben. Miguel zoekt naar de juiste woorden en Robin gaat in discussie met Maik dat hij meer reserve heeft gestaan dan Robin zelf.
Bart is stil vanavond. Hij baalt. Hij baalt zoals alleen een Bart kan balen. Niet in woorden alleen in gebaren. Ja, weet je wat het is jongens begint hij te spreken. Ik had gewoon veel meer ballen klem moeten hebben. Die Gon heeft me er zo vaak op gewezen maar ik had het gewoon niet dit seizoen. Toch kreeg hij slechts negen doelpunten tegen.
Wat zal het morgen voor een afscheid worden vragen ze zich hardop af. Ward verwacht een feestneus, Bart verwacht handschoenenlijm, Miguel verwacht stiervechten, Robin een discussie en Maik een deksel. Maar zo stelt Maik, eerst pakken we de drie punten tegen HBSV. Zeker 60 doelpunten voor en nog steeds maar 9 tegen.
Even komen er wat traantjes bij Robin. Ik zal Joepie toch wel gaan missen weet hij te vertellen. Die gekke Joep. Iedere week een andere auto, meer reserve gezeten dan gespeeld maar toch wel een leuk spelertje. Misschien wel de natuurlijke opvolger van Maik aankomend seizoen.
Het is bijna tijd om naar huis te gaan. Morgen nog even een keer vlammen. Vlammen om te laten zien dat de Big 5 er nog iedere week volle bak voor is gegaan. Vlammen om iedereen te bedanken voor de seizoen in de selectie van FCV. Vervolgens trekken we de Kwante Hippe aan en luisteren we naar broertje Luuk zegt Ward. Gelijkstemmend zoals ze altijd zijn knikken ze ja.
Het wordt zondag. En natuurlijk winnen we van HBSV.
Maik, Ward, Robin, Miguel en Bart. Omdat het kan een speciaal woord van dank voor wat jullie al die jaren hebben betekend voor de selectie. Miguel en Bart hebben zich in korte tijd opgewerkt tot belangrijke spelers van ons tweede elftal. Maik, Ward en Robin waren meer het onkruid waarvan we dachten nooit meer af te komen.
Afsluiten met een titel en nog aardig wat feestjes voor de boeg. Succes volgend jaar in FCV 4 en jungskes, “Neet doon wat geej neet kint”

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR