De competitiestart van FCV 2 vorige week mag gerust verrassend betiteld worden. Uit tegen kampioenskandidaat Wittenhorst wisten de mannen van Bob Hornix een dik verdiende 3-punter te pakken. Vandaag zag het er echter minder rooskleurig uit voor de schorre trainer van FCV 2. Veel blessures zowel bij 1, maar zeker ook bij 2. Daar tegenover staat de terugkeer van aanvoerder Denny van den Heuvel, mooiboy Pim Custers en doelman Jamie Douben. De volgende 11 namen verschenen aan de aftrap:

1 Jamie Douben

2 Bas Theelen

3 Michiel Hermans

4 Denny van den Heuvel (65. Pim Custers)

5 Bob de Bie

6 Frens Bierstekers (60. Hekma)

7 Kay Verkoeyen

8 Gijs Wienhoven

9 Stan Theelen (46. Joep Kessels)

10 Teun Gielen

11 Musti Tosun

Om 12 uur wordt er, ja u leest het goed, voor het eerst gefloten door de vrouwelijke scheidsrechter van dienst.

FCV laat zich wat inzakken en kijkt de kat uit de boom. Zonder dat Helden gevaarlijk weet te worden komen we de eerste paar minuten door, en nemen we later het initiatief over. Mogelijkheden is in het eerste kwartier het maximale dat we kunnen noteren. De scherpte in de eindpass ontbreekt en daardoor weten we niet tot grote kansen te komen.

Na ongeveer 20 minuten weet Helden voor het eerst gevaarlijk te worden. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt gevaarlijk op doel geschoten. Daar staat doelman Jamie Douben zijn mannetje in de lange hoek. Vakkundig weet hij het leer over de lat te tikken, een doeltrap volgt. Ja, een doeltrap ja.

FCV pakt al snel het initiatief weer terug. Een goede actie van Kay geeft Stan Theelen de uitgelezen mogelijkheid op de 1-0. Helaas mist onze kastanjebruine aanvalsleider oog in oog met de doelman.

We vervolgen het spel enkele minuten voor de rust. De thee staat al op ons te wachten. Dan wordt er een overtreding gemaakt op een soortgelijke plaats als eerder in de eerste helft. Exact hetzelfde recept bedenkt de speler van Helden zich. Jamie verkijkt zich op de bal en we gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Niets aan de hand zal Bob Hornix zijn manschappen ongetwijfeld duidelijk gemaakt hebben. We hebben het betere van het spel maar moeten oppassen met de overtredingen rondom de zestien meter.

Na de rust verandert het spelbeeld nauwelijks. FCV blijft meer in balbezit maar weet tot weinig gevaar te komen. Met diverse wissels proberen we het wel maar het gewenste resultaat blijft vooralsnog uit.

Het is minuut 65 als het noodlot wederom toeslaat voor onze aanvoerder. Hij druipt na 65 minuten goed verdedigingswerk wederom af met een hamstringblessure. Pim Custers komt hem te vervangen en moet met zijn kopkracht voor het nodige gevaar gaan zorgen.

Inmiddels staan er nog 10 minuten op de klok. Een balletje binnendoor is de ideale inleiding voor het tweede doelpunt in de wedstrijd voor Helden. Vakkundig schuift de buitenspeler de bal langs onze doelman en zo is de wedstrijd beslist.

In het vervolg van de wedstrijd lukt het FCV 2 niet meer om een vuist te maken en zich terug te knokken in de wedstrijd. En misschien is dat ook wel logisch. Veel wisselingen, veel blessures en zeker vandaag misschien wel te weinig ervaring.

Van de andere kant hebben we wel het betere van het spel gehad. Iets om ons aan vast te houden. Volgende week wacht Reuver. Een nieuwe kans op drie punten, en zeg eens eerlijk. 16 maanden geen wedstrijd meer verloren in competitieverband, wie kan dat zeggen??!!

®©