Oppe Ruiver, Oppe Ruiver woent unnen alde grieze man, dea heet 2 doeven, en un ketje en un gele kofie kan. Dit zal wel over onze trainer gaan bedenk ik me onderweg. Hoewel ik hem nog nooit met een gele koffiekan heb gezien kan ik me dit maar al te goed voorstellen. Bob, hangend op zijn schoffel, koffie drinkend uit een gele koffiekan. Alles kan, ook bij de selectie van FCV-Venlo. De selectie die zo geteisterd wordt door blessures en schorsingen. Toch weten Leon en Bob weer tot twee mooie elftallen te komen. De volgende 11 spelers mogen het vandaag gaan doen:

1 Jamie Douben

2 Bas Theelen

3 Frens Bierstekers (46. Pim Custers)

4 Funs van Rensen

5 Bob de Bie

6 Mike Jessen

7 Kay Verkoeyen

8 Sjoerd van Wylick

9 Stan Theelen

10 Joep Kessels (60. Teun Gielen)

11 Musti Tosun (75. Hekma)

FCV is in de beginfase heer en meester. De sterk spelende Joep Kessels drukt met name voetballend gezien zijn stempel op de wedstrijd. Tot aan de zestien meter is het allemaal leuk, de rest strand in schoonheid.

Na ongeveer tien minuten weet FCV de leiding te nemen in de wedstrijd. Joep Kessels haalt warempel de achterlijn waarna hij een prima voorzet geeft op Stan Theelen. Die haalt zijn sportieve gram door de 0-1 binnen te schieten.

Er lijkt weinig aan de hand. FCV blijft heer en meester. In de eerste aanval van Reuver is het echter direct kassa. Met name in verdedigend opzicht zien we er hier niet goed uit. 1-1 is het gevolg.

Vervolgens pakken we de draad goed op. We nemen het initiatief weer terug en dat leidt al snel tot een wonderschoon doelpunt van onze nummer 9. Op de rand van de 16-meter ontvangt Stan Theelen namelijk de bal en weet op fabelachtige wijze het leer tegen de touwen aan te krullen. Een doelpunt dat zijn vader/leider Hans tot tranen van geluk weet te brengen. Trots op zijn eigen zaad dat is een feit dat zeker is.

Snel na dit wonderschone doelpunt weet FCV de marge zelfs te vergroten tot 2. Ditmaal Stan Theelen in de dienende rol van aangever en onze Turkse vleugelflitser Musti Tosun als eindstation. Met het hoofd nota bene zouden ze bij FIFA roepen.

Enkele minuten na deze treffer weet Reuver de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd. Weer zien we er verdedigend niet goed uit. Eigenlijk een zelfde soort doelpunt als de eerste, pats, boem 2-3.

Goed het is rust. Niets aan het handje, maar verdedigend moet het degelijker. Daar zijn we ons van bewust. Gelegenheidsaanvoerder Frens Bierstekers verlaat het veld voor een nieuweling in de selectie, Pim Custers.

Direct na rust gaat direct alles fout. Een hoekschop is het gevolg. Het gevolg van de hoekschop is de 3-3, man man man dit is toch niet te geloven klinkt het langs de lijn.

De 40 minuten die volgen worden er niet beter op. Reuver heeft zelfs het betere van het spel. Terwijl we normaal gesproken zouden zeggen; iets met Bob Hornix, een papegaai en 3 punten. De grootste mogelijkheid noteren we zo’n tien minuten voor tijd als FCV via Sjoerd van Wylick snoeihard het aluminium weet te raken, het zit ook niet mee vandaag.

Na 90 minuten van wisselend voetbal wordt er dan eigenlijk afgefloten. Ai, ai, ai wat hebben we onszelf vandaag tekort gedaan. Normaliter zouden we na vandaag staan op minstens 7 uit 3, 4 uit 3 is de realiteit. Komend weekeinde komt ZSV uit Deurne op bezoek. Tijd voor drie punten, kom op mannen, we kunnen veel beter dan dat we laten zien!!

Gino Brueren