FCV 2 beleefd een wisselvallige seizoenstart. Waar we vorig jaar zo stabiel waren als het maar zijn kon, mogen we de seizoenstart beschrijven als een met pieken en dalen. Er is echter licht aan het einde van de tunnel. Routiniers Denny van den Heuvel en John Verstappen zijn er weer bij, en ondanks een blessure van Toon Kraus bij FCV 1 blijft Stan Theelen onze aanvalsleider.

De avond ervoor is het feest geweest in huize Ten Brink. Dat valt menig persoon aan te zien. John Verstappen is de laatste die de kantine binnenwandelt hoewel ik me afvraag of hij dat zelf nog weet.

Tot zijn grote genoegen begint hij op de bank, de volgende 11 namen moeten gaan zorgen voor een broodnodige driepunter:

1 Jamie Douben

2 Bas Theelen

3 Denny van den Heuvel (46. John Verstappen)

4 Michiel Hermans

5 Bob de Bie

6 Pim Custers

7 Kay Verkoeyen (55. Hekma)

8 Gijs Wienhoven (75. Sjoerd van Wylick)

9 Stan Theelen

10 Joep Kessels (46. Teun Gielen)

11 Musti Tosun

Leuk man, liefst 7 van de 14 spelers hebben een leerjaar. Voor Pim, John, Gijs, Sjoerd, Musti en Hekma hun eerste leerjaar, voor Teun zijn tweede.

Om 12 uur trappen we af. FCV domineert vanaf het begin. Toch geven we relatief makkelijk een hoekschop weg aan ZSV. ZSV ja, daar speelden we tegen. Relatief weinig gevaar lijkt het, echter vergeet Gijsje zijn voet tegen de bal te zetten en de bal verdwijnt in het net.

FCV laat zich niet gek maken en gaat gewoon door met domineren. Uit een van de eerste aanvallen wordt Musti namelijk op de brommer de diepte ingestuurd. Een afgemeten voorzet op Stan Theelen volgt. Die weet vervolgens uiterst rustig te blijven en ons op gelijke hoogte te brengen. Papa Hans loopt rood aan van geluk.

De minuten die volgen blijven voor ons. Scherpte voor het doel ontbreekt, of beter gezegd, de eindpass is vaak te slordig. ZSV blijft daardoor in de wedstrijd. Na ongeveer een half uur spelen staat Stan Theelen plots oog in oog met de doelman van ZSV. Hij besluit ‘m uit te kappen en schuift de bal bekwaam met zijn mindere linkervoet in het lege doel.

Wat volgt is discussie langs de kant. Ondergetekende wijst Hans erop dat het zijn zaad is, moeder Ingrid geeft aan toch wel degelijk ook een aandeel te hebben gehad in de geboorte van onze aanvalsleider, de uitkomst laten we in het midden.

Voor de derde keer dit seizoen gaan we rusten met een voorsprong. ZSV is kapot. Enkele dingen die beter kunnen worden door Bob Hornix aangegeven en hier moeten we het mee doen.

FCV schiet dan ook geweldig uit de startblokken de tweede helft. Het spel is goed en we krijgen enorm veel kansen. Hoewel eerlijkheid gebied te zeggen dat Maik Jacobs deze zou afdoen als mogelijkheden. Ach, lekker belangrijk dat is verleden tijd.

We mogen inmiddels alleen onszelf verwijten dat het nog geen 4/5-1 staat. Musti Tosun heeft oog in oog met de doelman te veel tijd nodig en in de rebound vindt ook Kay Verkoeyen de doelman op zijn pad.

Vervolgens kakt het spel wat in. FCV is, met name door de vele wissels, niet meer in staat om de geboden ruimte voorin optimaal te benutten. ZSV neemt daardoor iets meer initiatief. Eenmaal is het Jamie Douben die katachtig een doelpunt voorkomt.

We vervolgen het spel omstreeks de 80e minuut. FCV geeft op eenvoudige wijze een vrije trap weg op circa 22 meter van het doel. De vrije trap wordt door de muur van richting veranderd en laat Jamie Douben kansloos. Totaal onterecht, en langs de kant vraagt men zich hardop af wordt het dan echt zo’n seizoen??!

FCV laat zich echter niet kisten en geeft vol gas voor de overwinning. De assistent scheidsrechter van ZSV ontpopt zich zowaar tot man van de wedstrijd door diverse dubieuze beslissingen te nemen. De Rutger Castricum uit Deurne was zich echter van geen kwaad bewust.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal mag Sjoerd van Wylick nog eens aanleggen voor een vrije trap. Natuurlijk valt deze bal bij Stan Theelen op het hoofd, natuurlijk ploft deze in de korte hoek binnen en natuurlijk gooit bovenstaande meneer de vlag in de lucht. De scheidsrechter van dienst heeft echter goed in de gaten dat dit never buitenspel kon zijn en hij keurt het doelpunt goed.

Na 94 minuten spelen wordt er voor het laatst gefloten op Sportpark Arenborg. Man man man, wat maken we het onszelf weer moeilijk vandaag. Van de andere kant, 3 dik verdiende punten die ons weer omhoog laten kijken.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Baarlo 2, mochten we daar wederom 3 punten pakken nestelen we ons toch maar gewoon even in de top van de 3e klasse.

Gino Brueren