Voor de verandering heeft er de avond voor de wedstrijd weer eens een feestje plaatsgevonden. Michiel Hermans vierde het einde van zijn vrije leven met een heuse housewarming. Laat ik het zo zeggen, erg warm was het niet op zaterdagavond tegen een uur of twaalf. Gelukkig hebben we niet de hele avond gestaan en heeft er dus ook niemand verzuurde benen vanmorgen. We beginnen met de volgende 11 namen:

1 Jamie Douben

2 Bas Theelen (55. Ward Stroucken)

3 Michiel Hermans (60. Teun Gielen)

4 Denny van den Heuvel

5 Bob de Bie

6 Pim Custers

7 Gijs Wienhoven

8 John Verstappen

9 Stan Theelen

10 Sjoerd van Wylick

11 Kay Verkoeyen

Een vertrouwd gezicht zo op de zondagmorgen. John Vullings is weer terug van weggeweest en mag onze wedstrijd leiden vandaag.

FCV schiet uitstekend uit de startblokken. We ogen fitter, gretiger en agressiever dan Baarlo. Binnen 10 minuten hebben we al 2 niet te missen kansen gehad. Eenmaal schiet Gijs Wienhoven de bal over het vangnet, vervolgens is het Kay Verkoeyen de de bal over het vangnet weet te plaatsen. Even voor jullie beeldvorming, steeds ging er een voorzet vanaf de zijkant aan vooraf en werd er van zo’n 5 meter voor het doel over besloten.

Baarlo dat aantrad in een 3-4-3 formatie heeft overigens ook een leuke ploeg. Ze voetballen makkelijk alleen hebben het lastig tegen de goed georganiseerde ploeg van FCV 2.

Het manco vandaag zit zich echt in de afronding. Bij het verstrijken van de 20e minuut komt Gijs Wienhoven wederom door vanaf de rechterkant, maar wederom is hij niet trefzeker. Hij schiet het leer recht in de handen van de doelman van Baarlo.

Die doelman van Baarlo, haha, had wel wat weg van Manuel Neuer. Leuk meevoetballend, anticiperend op een bal die achter de verdediging valt. Net voor rust worden zijn meevoetballende kwaliteiten zijn ploeg echter fataal.

Goed nazetten van Sjoerd van Wylick levert ons balbezit op halverwege onze eigen helft. Een meer dan perfecte steekpass op Stan Theelen volgt. Gevalletje van totaal verkeerd ingeschat door de doelman. Stan Theelen passeert hem vakkundig en tekent alweer voor zijn 6e doelpunt in drie wedstrijden, klasbak!

Na de rust gaat FCV vrolijk verder met het missen van kansen. Hierdoor krijgt Baarlo, niet geheel onterecht, hoop op toch nog een punt of misschien wel meer.

In de 55e minuut slaat voor Bas Theelen het noodlot toe. Wederom een hamstringblessure, man man man. Sterkte Basje!

Tja en wie had dat twee jaar geleden gedacht. Bas Theelen valt uit en het wordt allemaal een beetje onwennig in de ploeg. Een duidelijker voorbeeld van ontwikkeling kunnen we niet geven. Sterker nog, het schijnt dat hij afgelopen vrijdag met trainen zelfs een bal achter het standbeen gespeeld heeft, en twee keer gescoord heeft. Dit is meer dan in 16 eerdere seizoenen. Toch moet ik me hier even corrigeren, Bas is namelijk tussendoor nog eens gestopt. Het schijnt vanwege het verzamelen van steentjes en sneakers. Dit zijn slechts geruchten.

We gaan door met de wedstrijd. FCV krijgt het steeds moeilijker tegen het leuke ploegje dat Baarlo 2 heet. Echte kansen geven we echter niet weg. Met nog zo’n tien minuten spelen op de klok komt er een voorzet vanaf de rechterkant die doorschiet naar de tweede paal. Gijsje Wienhoven heeft ‘m voor het wegschieten maar besluit dit te vergeten, 1-1 is het logische gevolg.

Vervolgens kakt het even helemaal in. Een voorzet van Baarlo vanaf de linkerkant komt op de rand van de zestien meter terecht, het resultaat is een wolkbreuk en bijna moet John Vullings de wedstrijd staken wegens extreme weersomstandigheden. Hij krijgt echter een goedkeurende duim van Piet Timmermans als hij door wil spelen, geen enkel probleem!

Het is dan bijna het einde van de blessuretijd. Langs de kant leggen we ons neer bij een punt. Zeker gezien de tweede helft is dat een uitslag waarmee we verder kunnen. Wel jammer van het missen van de vele kansen.

Als er in de 92e minuut op ongelukkige wijze hands wordt gemaakt in de vijandige zestien meter wordt er resoluut naar de stip gewezen. Aanvoerder en meesterslager Denny van den Heuvel meldt zich voor dit buitenkansje. Zijn penalty verdwijnt via de handen van de doelman in het doel, en zo pakken we in de laatste minuten van de wedstrijd alsnog de volle buit.

Wat een lekkere overwinning! Net als vorige week beslissen we de wedstrijd in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Gezien de tweede helft ietwat onverdiend, van de andere kant “ meug Baolder zich op eur kont klatse “ dat het met rust al geen 4-0 stond.

Volgende week op naar Serum, eens kijken of het onze voorzitter lukt de boel daar om te kopen!

Gino Brueren

Blowjob