Ik stond vanmorgen op met een beetje een naar gevoel. Voor het eerst in weken tijd geen hoofdpijn op zaterdag. Een beetje buikpijn had ik wel overigens. Voor mijn gevoel vanwege mijn nare herinneringen aan een uitwedstrijd eerder tegen Sparta. Ik denk dat we spreken over inmiddels een jaar of vier geleden. FCV 2, toen nog zonder vaste keeper speelde met Jordy Daemen in het doel. Zelf stond ik in de spits maar wist geen potten te breken. In de rust mocht ik het weer centraal achterin gaan proberen. Dat was, al zeg ik het zelf, geen pretje. Mijn directe tegenstander was ene Mart Minten. Geen idee wie die man was. Zag er oud uit maar Jezus wat kon die voetballen. We verloren en samen met toenmalig grensrechter Ruud van Rijn en voormalig aanvoerder Walter Kempers eindigden we laveloos aan onze eigen bar.

Goed, vandaag zou alles anders zijn. Ietwat opgelucht was ik dat ik niet hoefde te spelen. Geen mogelijkheid tot Mart Minten vandaag. Eenmaal aangekomen in het Aezelsriék is de beste man nergens meer te vinden. Waarschijnlijk genietend van een welverdiend voetbalpensioen. Ineens komt er hoop. Zeker omdat wij tegenwoordig ook twee jongens hebben die behoorlijk op leeftijd zijn, en er een enkeling is die er al behoorlijk oud uitziet voor zijn leeftijd.

1 Jamie Douben

2 Gijs Wienhoven

3 Mikey Jessen

4 Denny van den Heuvel

5 Bob de Bie

6 Pim Custers

7 Kay Verkoeyen

8 John Verstappen

9 Joep Kessels (60. Hekma)

10 Sjoerd van Wylick

11 Musti Tosun (55. Teun Gielen)

Het is koud in Serum. Middels twee koppen koffie warm ik me op aan de bar. Vervolgens voel je steeds meer dat het goed komt. De voorzitter komt binnen. Op de vraag welke pet hij vandaag op heeft reageert hij in Vens voordeel. Vanzelfsprekend. Er begint iets te groeien in Serum. Het vertrouwen groeit.

Om 12 uur trappen we af voor het begin van de wedstrijd. Het is een gelijk opgaande beginfase. FCV staat goed in de organisatie en Sparta heeft de zaakjes ook prima op orde. Aan beide kanten wordt er weinig weggegeven. Als je qua dreiging in de beginfase een betere ploeg moet aanwijzen kom je al snel bij FCV uit. De mannen in het groen zijn echter onzorgvuldig in de eindpass.

Na ongeveer een twintig minuten spelen is het wel duidelijk dat we weer tegen een leuk ploegje spelen. Sparta dat veel positiewisselingen doet op het middenveld krijgt meer grip op de wedstrijd en noteert de eerste grote kans voor het doel van FCV. Jamie Douben pakt de bal echter knap uit de korte hoek en ook de rebound wordt op miraculeuze wijze door Denny van den Heuvel van de lijn gehaald.

Tot aan de rust blijft het een gelijk opgaande strijd. Qua voetbal een duidelijk overwicht voor de Spartanen, qua organisatie een dikke 10 voor FCV. Zaak voor de mannen van Bob Hornix is en blijft om dit vast te houden. Gezien de vele blessures waarmee we de laatste weken geplaagd worden doen we het gewoon prima.

Na de rust schiet FCV uitstekend uit de startblokken. Beter gezegd, FCV moet op voorsprong komen. Een prima steekbal van Opa Verstappen bereikt Kay Verkoeyen in de vrije ruimte. Die ziet in zijn ooghoek Musti Tosun in een kansrijke positie staan. Musti, duidelijk nog in de vreugde van zaterdagavond na de overwinning van Turkije, besluit een op een met de doelman te missen, en in de rebound raakt hij geblesseerd; Einde wedstrijd.

Net op het moment dat je denkt dat we écht controle hebben over de wedstrijd gebeurd dan het onmogelijke. De uitstekend keepende Jamie Douben laat in zijn zestien meter een houdbare bal tegen zijn borst aan stuiteren waarna de spits van Sparta er als de kippen bij is om de 1-0 op het scorebord te noteren.

Even gaan de kopjes omlaag bij FCV. Dit duurt echter niet erg lang. FCV blijft volle bak op power spelen. Maar na het wegvallen van Musti Tosun voorin ontbreekt het ons daar juist aan de gewenste power.

Toch laat FCV zich niet kisten. Een overtreding op zo’n 20 meter van het doel wordt door de uitstekend leidende scheidsrechter bestraft met een vrije trap. Sjoerd van Wylick is de aangewezen persoon. Bij zijn eerdere twee pogingen zijn we twee ballen kwijtgeraakt. Poging drie is echter een betere maar de doelman verwerkt de bal tot hoekschop.

Ook voor de hoekschop meldt Sjoerd van Wylick zich weer. Deze valt voor de voeten van Pim Custers die het leer onberispelijk in de kruising jaagt.

Echter slaat het noodlot weer toe in het Vense kamp. Ditmaal valt Teun Gielen uit met een liesblessure. Het resultaat is dat we met 10 man verder moeten aangezien we alle wissels al gebruikt hebben.

Wat dan volgt is een fase van overleven. Voetballend komen we er niet meer uit. De opportunistische lange bal wordt veelvuldig gehanteerd en Jamie Douben is met enkele goede reflexen baas in de 16 meter.

Even lijken we alsnog tegen een nederlaag aan te lopen als na een schot van Sparta de rebound binnen wordt geschoten. Echter bevindt de doelpuntenmaker zich in buitenspelpositie op het moment van schieten. Het doelpunt wordt dan ook terecht afgekeurd.

Het motto vrouwen en kinderen eerst helpt ons uiteindelijk door deze spannende eindfase heen. Zeker de laatste twintig minuten met 10 man waren bijzonder lastig. Wellicht had Sparta meer verdiend op basis van deze laatste minuten. Van de andere kant hebben wij in de eerste helft en begin tweede helft ook enkele goede mogelijkheden gehad.

Volgende week wacht Ysselsteyn 2 thuis. Hopelijk keren er weer wat jongens terug van blessures, want gezien de aantallen is dit geen overbodige luxe.

Gon!

Blowjob