Een doodgewone zondagochtend in huize Theelen vanmorgen. Eens een keer niet bij Hans thuis, maar bij assistent scheidsrechter Marc. Rond de klok van acht uur ontwaakt hij uit een diepe slaap. Al snel vervolgt hij zijn weg naar de douche en zorgt hij dat zijn haren weer netjes gewassen zijn en in model zitten.

Eenmaal beneden aangekomen pakt hij zijn autosleutel om broodjes te gaan halen in Duitsland. Vorig seizoen nam hij deze nog wel eens mee voor spelers uit zijn team, dit zit er tegenwoordig helaas niet meer in.

Omstreeks negen uur heeft Mona de tafel gedekt en beginnen ze aan het ontbijt. Al snel volgt er een discussie aan tafel. Marc heeft een slecht onderbuikgevoel. Vandaag wordt een lastige weet hij zijn beeldschone vrouw te vertellen. Mona, een geboren optimist, weet Marc te vertellen dat vandaag een kippetje wordt. Tegen wie spelen we eigenlijk?

Als de broodjes op zijn schrikt Marc zich een hoedje. “Mona man” klinkt het, wat is der lekkerder dan eine kier? Ik heb nog maar een kwartier.. Mona maakt zich echter geen zorgen; “Bee dich deurt ut toch maar vief minuten”. Iets voor kwart voor 11 komt Marc aan op het sportpark. Geheel in stijl, op zijn HELA fiets. Hij hoort de opstelling met gespitste oortjes aan:

1 Jamie Douben
2 Bob de Bie
3 Frens Bierstekers ( 75. Hekma )
4 Michiel Hermans
5 Miguel Ferreira
6 Pim Custers
8 John Verstappen ( 46. Gino Brueren )
9 Joep Kessels ( 60. Gijs Wienhoven )
10 Sjoerd van Wijlick
11 Kay Verkoeyen
14 Lorenzo ten Brink

Bedenkelijk kijkt Marc zijn zoon Jovey aan. Lorenzo ten Brink in de basis?! Jovey haalt zijn schouders op; “ik weit ut auk neet pap”.

Als we aan de warming up beginnen strompelt Marc wat over het veld heen. Godverdomme man, die knie is nog steeds niet goed zie je hem denken. De warming up van de spelers ziet er overigens wel goed uit. Zijn vertrouwen groeit.

10 minuten voor aanvang van de wedstrijd moet hij zich melden bij de scheidsrechter. Hij wordt aangesproken met meneer Theelen. Logisch. Marc is een grote, een hele grote assistent scheidsrechter in het amateurvoetbal. De scheidsrechter reikt hem met trillende handen de vlag aan. Overigens is het trillen van de scheidsrechter nooit opgehouden.

Het is twaalf uur als de scheidsrechter akkoord vraagt van de keepers, de grensrechter van Ysseslsteyn en onze assistent scheidsrechter. Ja assistent scheidsrechter, want een grensrechter dat is Marc niet. Hij verdiend een grotere titel. Vol verve gooit hij zijn vlag in de lucht voor akkoord. De scheidsrechter geniet.

In een warrige beginfase heeft FCV helemaal niets te vertellen. We krijgen maar moeilijk grip op de bewegelijke spelers van Ysselsteyn die bovendien in een tweespitsensysteem spelen. Normaliter geen probleem maar met de verdediging die nu is samengesteld een wat lastiger karwei. Het is dan ook niet onlogisch dat Ysselsteyn de leiding neemt. In de korte hoek wordt doelman Jamie Douben gepasseerd.

Direct na de 0-1 zet Bob Hornix het om. Of ja, Marc Theelen zet het om. “ Hornix man, dit kin zoe toch neet “. Bob ziet in dat onze assistent scheidsrechter gelijk heeft. Zonder blikken of blozen roept hij over het veld heen wat we moeten doen. “ Det bedoel ik “ roept Marc nog na.

Vervolgens krijgt FCV meer grip op de wedstrijd. Voetballend gezien is het erg onrustig maar er staat weer een degelijke organisatie. En ja, dat is een woord dat Marc erin gebracht heeft, en waar hij altijd op zal blijven hameren. Tevreden kijkt hij naar het schouwspel.

Als we na een minuut of 25 een hoekschop krijgen wrijft Marc eens in zijn handen. Die Pimmetje kon het tij wel eens keren vandaag. Alsof hij het wist belandt de hoekschop van Sjoerd van Wijlick bij Pim voor de voeten en haalt hij genadeloos hard uit. Op de lijn wordt de bal gekeerd door een speler van Ysselsteyn, met de handen!! Normaal gesproken een strafschop en een rode kaart. De scheidsrechter zag echter dat de speler van Ysselsteyn ‘m niet klem had en besluit verder te laten spelen.

Overigens krijgt Pim Custers vervolgens een waarschuwing voor te hard schieten.

Net voor de rust prikken we alsnog de gelijkmaker erin. Met het hoofd nota bene, Kay Verkoeyen! We gaan dan ook met een goed gevoel de rust in. Marc geeft in de rust aan wat er beter moet en kan. Iedereen knoopt zich dit goed in de oren. We gaan ervoor.

Na de rust zien we een degelijker FCV. We geven geen enkele kans meer weg, die drie punten gaan mee de kantine in stralen we uit.

Zo’n kwartier na de rust pakken we dan ook brutaal de leiding. Joep Kessels draait knap weg van zijn directe tegenstander en geeft een weergaloze bal op Kay Verkoeyen. Die blijft oog in oog met de doelman uiterst koelbloedig en schiet zijn tweede van de middag binnen. Complimenten voor Joep van Marc, “kin best voetballen det jungske”.

Vervolgens krijgen we meer mogelijkheden op een treffer. Michiel Hermans kopt een hoekschop net naast en Lorenzo ten Brink komt net te kort als hij oog in oog met de doelman verschijnt.

De derde treffer komt alsnog. Wederom is Kay Verkoeyen betrokken bij de treffer. Hij rommelt zich in de 16 meter tussen een paar verdedigers door en wordt aangetikt. Niet heel veel aan de hand maar de scheidsrechter heeft duidelijk nog iets goed te maken. Resoluut wijst hij naar de stip. Voor Gino Brueren is het vervolgens een koud kunstje en zo is de wedstrijd in de tas.

In het vervolg van de wedstrijd krijgen we via Kay nog enkele grote kansen. Zijn “kruyt” is echter al verschoten en zo eindigen we de wedstrijd met een 3-1 overwinning.

Na de wedstrijd is Marc uitzinnig van vreugde. Direct grijpt hij naar de telefoon om zijn Mona te bellen. “Mona man, de hads geliek man, we hebben gewonnen man”. Hij vervolgt zijn weg richting kleedlokaal en gaat iedereen af om een hand te geven. “ Man wat bin ik trots man”.

Een goede overwinning vandaag tegen wederom een leuk ploegje. Volgende week spelen we tegen Sportclub Leeuwen voor de beker, Europees voetbal ligt binnen handbereik. Komt dat zien!!

Gon!

Blowjob