Wat was het lekker weer afgelopen week, het bestuur van FCV had weer een geweldig weekend gepland voor de seizoensaafsloeting.

Vooruitziende blik kan hen niet ontzegd worden, maar ja vooruit kijken hoort een beetje bij hun vak.

Voordat dit gepland stond, krijg je van Ron Vercoulen zo rond kerstmis al de uitnodiging voor het jaarljkse Ald Fcv 4 toeptournooi.

Voor Ron bij deze een tip, doe maar rustig een maand van tevoren, want iedere keer moeten we verhuizen, omdat het kroegje van het vorige tournooi alweer failliet is gegaan.

Waardoor dit komt weet ik niet, misschien doordat de viltjes nat worden, en de streepjes in elkaar overgaan.

In ieder geval was het niet meer In de Erme, en ook niet Hertog van Gelder, maar in de Blauw trap.

In zo’n tournooi heb je gradatie’s van zin.

De een of andere komt voor de gezelligheid, en nog een stel voor de winst.

Uiteindelijk werd dit gewonnen door Marc Theelen. Marc proficiat nog.

Zaterdags moest er ook nog gevoetbald worden met de veteranen thuis tegen IVO.

Aangezien we ook nog waren vertegenwoordigd bij het Hullemaol niks tournooi een dag later, waren we niet helemaal compleet. Het is ook wel erg veel gevraagd, om drie keer te moeten aantreden in een week.

Daarvoor werden de contacten van de zondagamateurs weer aangesproken.

Deze zaterdag was het lekker druk op het sportpark, dit door wat feestelijkheden bij de jeugd.

DJ’s frietwagen, en de al eerder genoemde zon waren aanwezig om dit mogelijk te maken.

IVO altijd een goed van achteruit voetballend team is moeilijk te verslaan, maar zij waren ook niet helemaal compleet. Het van achteruit voetballen ging hen niet zo makkelijk af door de afwezigen in hun ploeg.

Zo hadden we toch redelijk de controle over de wedstrijd. Dit allemaal onder leiding van een scheids uit Sevenum die ook nog heel veel andere dingen doet voor FCV.

De eerste gaol was van Otje, die met een mooie passeerbeweging zich open kon draaien, en uit kon halen op doel 1-0.

Hierna was het Vital die op 22.2658 meter een vrije trap mocht nemen.

Hij krulde de bal netjes in de kruising, en dat was ook wel nodig bij deze keeper, die ik zo later hoorde nog bij VVV had gekeept 2-0.

Deze uitslag bleef niet lang staan, de Veldenaren konden al vrij snel tegen scoren.

Hierna werd er nog een keer gescoord door Vital, na een goede loopactie, en voorzet van Max over de rechterkant.

Nu weet ik even niet meer of we nou 3-1 hebben gemaakt of zelfs 4-1, maar de wedstrijd was in de pocket.

Op naar de zondag voor het helemaal niksmix tournooi.

Zoals altijd werd dit een moeilijk tournooi, er stonden een paar gerenomeerde ploegen aan de start.

Ald FCV 2, en de Jecke ecke zijn bekende voor ons, maar Ald FCV 2 die zijn nog altijd jonger als de veteranen, en de Jecke ecke zijn niet te peilen.

Wat me opviel bij die Jecke, was dat die zich nog erg hard, en strak de bal aanspeelden.

Dit was voor ons veteranen niet te dichten, en daardoor kregen we van hun een flinke tik uitgedeeld.

Ook twee teams van het A.Z.C. deden mee, en daar zaten een paar goede inviduele spelers bij.

Een beetje teveel invidueel, zo konden we van een van die teams winnen met 1-0. In de laatste minuten kon gastspeler good old Leon Piket met zijn begenadigd linkerbeen de bal hard tussen de palen knallen.                                                                                                                                                         De uitdrukking op de gezichten stond bij sommige op onweer, natuurlijk kan ik me dit wel voorstellen als je verliest als middentwintiger van zo’n bunch oude knarren, maar gezichtsverlies heeft in sommige landen een hogere waarde dan wat we hier gewend zijn. Op dit gebied is er nog een hoop werk te verzetten door de instanties die hiermee bezig zijn.

Omdat deze aafsloeting zo vroeg in Mei stond gepland waren de velden niet beschikbaar, en moesten we op het trainingsveld akkeren. Het was Knaokehard.

Het tournooi slingerde zich een weg naar het einde, en na de prijsuitreiking kon er eindelijk een pilsje gedronken worden. Wel eerst een frietje met frik.

Het werd nog gezellig laat, en zo kwam er een einde aan deze week vol van FCV activiteiten.

Maandags had ik ook nog vrij, net zoals de hele week ervoor, dit kwam me goed uit want de tas, en de Feluw stonden er nog.

Eenmaal aangekomen om mijn atributen op te halen, waren ze alweer met man, en macht aan het poetsen.

Voor deze mensen ook niks als lof, die dit allemaal mogelijk maken, ook omdat je hier niet zoveel van meekrijgt.

Aafsloeting !!!, maar de veteranen moeten nog drie keer ballen.

Kunnen ze dit nog opbrengen ?, ook voor AJAX duurde het seizoen net een wedstrijd te lang.

Ik persoonlijk smul dan van het gezicht van Frank de Boer, dat sowieso altijd al op onweer staat.

Daar kan hij niks aan doen, zo is hij geboren, maar je ziet dan dat het echt een winnaar is.

Ik ben blij dat we het niet meer voor de punten doen, maar gewoon om je te amuseren.

Stuetje.