Afgelopen zaterdag bracht het geplaar ( Voetbal ), ons naar het Horster kerkdorp America.

Vanuit Blerick rij je dan naar Sevenum, dan rechtsaf, en na een paar kilometer linksaf naast het spoor van Venlo Eindhoven richting America.

Aangezien er geen turf meer wordt gestoken in America is er ook geen treinstation meer.

Eenmaal aangekomen stonden er al drie autos die gekocht waren in Venlo.

Voor aanvang van het umtrekke werd de plaatselijk kantine mevrouw in het zonnetje gezet.

Er werd een bloemetje uitgedeeld door de plaatselijke A1.

De A1 is ook de vaste supportersgroep van de veteranen, dit gaat gepaard met muziek, en vuurwerk, en af en toe komen er rare berichten uit de veldinstallatie.

Mooi dat als wij scoorden het nummer gedraaid werd van Bram en Ruud, enwel Ut optochtleed.

Het nummer werd echter niet Gries gedreid.

Onze verdediging, en aanval waren niet echt op dreef.

Normaal als je drie gaols maakt, moet dit genoeg zijn, maar helaas kwamen we er een tekort.

Vooral de voorzetten van de linksbuiten, en linkermiddenvelder van America werden er niet uit gehaald.

Zodoende stonden we al gauw met 2-0 achter, de linksbackpositie die mij was toebedeeld door Leo werd gretig door mij aangenomen, want ik zei nog Mak mich niks oet, anders mak de brandwaer ut wal oet.

Met zo’n instelling, en gemakzucht, en doe daar nog een slim lopende rechtbuiten bij dan is het langzaam de bal uit het netje halen.

Als back moet je dan Kniepe als de voorzet van de andere kant komt, maar det kniepe was vooral in de eigen wang.

Een keer aan de verkeerde kant gedekt, omdat ik dacht dat ik toch sneller was.

Tweede keer had ik hem bijna, maar met een vliegende kopbal kon er een inlopende middenvelder nog net voor vliegen.

De derde keer dacht ik nog, nu moet ik eerder vertrekken, en ik liep meer naar de eerste paal.

U raad het al, de bal kwam bij de tweede paal.

Op dat moment kwam er een oproep door de veldinstallatie “’ De intercity trein van America naor ut Ven vertrekt euver ein kwarteer ”’.

Zouden ze zelf weten dat er geen treinstation meer was ?.

Ik begon mezelf te betrappen dat ik me aan Ut ergere waas. Dat was al lang geleden.

Je gaat op een voetbalveld staan om je te vermaken.

De aanval werd ingezet in de laatste 15 min om er toch nog een gelijkspel uit te wurgen.

Spelverloop 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, maar helaas was de tijd op, die van America hadden wel de Piep leeg.

De aanval leet auk wal wat te winse euver, kans op kans werd gemist.

Het enigste wat redelijk functioneerde was het middenveld.

De gaols waren volgens mij van de Fam Wolter.

Twee van Dave, en een van Vital.

Helaas verloren maar wel terecht, blijkt uit de volgende analyse.

Verdediging 4
Middenveld 6.5