Afgelopen weekend was het weekend dat in de voetbalvolksmond een zespuntenwedstrijd wordt genoemd. Dat was een van de weinige dingen waar begrip voor was. Het begon, zoals vaak bij ons, over de app. Onze grote, gekrulde leider was vol onbegrip dat er pas op donderdag melding werd gemaakt van een eventuele absentie. Dat leidde weer tot onbegrip bij de rest van het elftal, hoewel een enkeling moedig genoeg was om dat ook te vertalen naar de app. Ooit zijn er afspraken gemaakt en deze zijn doorgemaild. ja, jullie horen het goed...doorgemaild. Mailen deden ze vroeger toen er ook nog gewoon brieven werden verstuurd. Brieven zijn papieren blaadjes waar men op schreef. Schrijven deed je met een pen en je gebruikte je hand om...laat maar. wat jullie moeten weten is dat we dat niet meer gebruiken. Is net zo verouderd als het gebruik van Excell. Wat? Precies.

 

Na twee afmeldingen riepen er een aantal om de wedstrijd maar meteen te verzetten en dat werd ontvangen met onbegrip door anderen, maar uiteindelijk, ook omdat er geen mogelijkheid was om een baaldag op te nemen, besloten we maar om de wedstrijd te spelen.

 

De dagen sleepten zich moeizaam door tot de zondag aanbrak, zoals de zon de wolken voor de verandering doorbrak. Onze keeper van de dag was ook nog brak van de nacht ervoor. Met maar drie uur slaap en een vermorzelde teen was de beslissing snel gemaakt om onder de lat te staan. Dat er nog alcohol door zijn aderen vloeide werd zonder al teveel begrip ontvangen door onze politieman in burger. Na een gedegen preek vond ook deze man het welletjes en tijd om ons om te gaan kleden en ons klaar te maken voor de wedstrijd.

 

Met de verkiezingen in aantocht was er in de kleedkamer veel onbegrip heen en weer. Het woordje Geert en PVV viel veelvuldig en werd vaak ontvangen met een knikje of bewondering, maar toen iemand zo moedig was, dezelfde persoon van de app, om tegen de stroom in te gaan, werd dat met onbegrip ontvangen. Vooral omdat die persoon “Denk” dacht te gaan stemmen. Mensen reageerden vol ongeloof om op zo’n populistische te willen gaan stemmen. Gelukkig kwam Robin op dat moment naar binnen lopen om nog uitgebreid over zijn weekend te vertellen en iedereen had ook even de behoefte om een ander onderwerp aan te snijden.

 

Wat ik ervan begrepen heb is dat Robin naar een poezenshow is gegaan aan daaraan heeft deelgenomen. Ik wist niet dat Robin een bewonderaar van poesjes was en dit soort evenementen afging.  Maar ik vond het bewonderenswaardig om daarvoor uit te komen, terwijl je in deze mannenwereld al snel gezien wordt als “pussy”. Iemand die het wel al snel veroordeelde was Tijn. Maar goed, Tijn en Robin schuiven elkaar wel vaker de Zwarte Piet toe. Het werd tijd om het veld op de gaan om verder te kletsen, naar de warming-up van de tegenstander te kijken, nog even snel een sigaretje te paffen of een plasje te doen.

 

Belfeldia was al een uurtje bezig met oefeningen waar tientallen pionnen voor nodig waren, felle partijtjes te spelen en om nog meer te rennen. Ernaar kijken was genoeg voor ons om het er warmer van te krijgen en dus weer terug te gaan naar de catacomben voor de opstelling. En de opstelling was erop gericht om...om...ik denk om elf namen op een blaadje te hebben. Richard, Gijs, Tijn. Bobbie en Roel H. vormden de verdediging. De middenlinie bestond uit Marc, Paul en Kevin, terwijl de aanval uit Ramses, Miloud en Guus bestond.

 

En toen begon het grote ongeloof pas echt. Belfeldia had in de eerste twintig minuten 5 levensgrote kansen, waarvan er geen een in het doel belande. Ongelovig keken wij hoe onze tegenstander de ene na de andere kans verprutste door onkunde en vooral gebrek aan kwaliteit. Maar ook dat onze keeper nog net genoeg leven in zich had om een geweldige redding te maken. De tegenstander was juist vol ongeloof hoe wij de wedstrijd begonnen. De rechterflank wist hun posities niet te organiseren, de achterhoede was vooral bezig om de put te dempen, de voorhoede en het middenveld keek ernaar. Toen eenmaal de storm was gaan liggen kwam FCV beter in hun spel.

 

Tot directe kansen leidde het nog niet, maar er kwam meer rust in het spel en de organisatie werd, na wat tactische wijzigingen, wat stabieler. Toch bleef her en der onbegrip over. Miloud maakte steeds ruimte vrij voor de linksback Roel H., maar deze maakte er, tot onbegrip van Miloud en de bank, weinig gebruik van. Roel op zijn beurt begreep niet dat niemand begreep dat hij buiten adem was. Paul begreep niet dat Miloud niet terugliep naar zijn eigen positie als Roel dat niet invulde. Miloud begreep de opmerking van Paul niet, vooral omdat pas zijn tweede wedstrijd achter elkaar was. Het hele veld begreep niet dat Miloud al twee keer achter elkaar was dat hij aan een wedstrijd meedeed. Miloud begreep niet dat al die gasten geen begrip konden opbrengen voor zijn status als gescheiden man met drie kinderen. Paul coachte veel, vooral op het sturen om kort te dekken en gaf zelf het goede voorbeeld om te dekken op vijf meter afstand. Al met al kwamen we dus weer in ons spel.

 

Via een aanval vanaf links werd FCV ineens gevaarlijk. Roel was het gezeik vanaf de kant zat en dook in de ruimte en speelde Miloud via de lucht aan, deze had al gezien dat Paul een spaarzame loopactie maakte en tikte in een beweging de bal naar Paul. deze besloot maar een tweetal Belfeldia spelers te passeren, aangezien hij toch al aan het rennen was, tot Belfeldia hem een halt toeriep door een overtreding te maken. Paul ging achter de bal staan om hem te nemen en schoot de bal met een verradelijke stuit  op de goal. de keeper kon de bal niet klemmen en in de rebound tikte Kevin de bal tegen de touwen. De technische staffen van de clubs, de toeschouwers, de spelers, de kinderen van de spelers keken met ongeloof naar wat er net gebeurde: FCV stond tegen alle verwachtingen voor.

 

Belfeldia was nog niet van de schrik bekomen toen FCV weer scoorde. Ditmaal door een corner, genomen door de uitblinkende Kevin, en die handig werd vertaald tot een goal door Paul, die overigens ook sterk speelde. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

 

In de rust ging het vooral over alles behalve voetbal en dat zorgde voor een gelaten sfeer waarin iedereen gedijde. Richard kon zijn bloed aanlengen door wat thee te drinken, Robin kon weer vertellen over zijn poezenshow, Tijn kon een sigaretje opsteken en zo had iedereen zijn invulling van de rust tot de scheids een sein gaf om weer te beginnen.

 

De tweede helft was letterlijk een verlengde van het einde van de eerste helft. Belfeldia probeerde het wel, maar FCV verdedigde stug. De verdediging met Bobby, Gijs, Tijn en Roel S. vocht verhitte duels met hun tegenstanders en kwamen vaak als winnaar uit de bus. Soms werden we gevaarlijk met snelle counters. Jullie geloven het niet waarschijnlijk, maar we hebben nog best spelers die een sprintje kunnen trekken. Helaas leidde stom balverlies vanuit het middenveld tot een tegendoelpunt, waardoor Belfeldia er ineens weer in ging geloven. Na ook nog eens een schandalige overtreding op Miloud, die een baken van rust aan de bal was, leek een doemscenario werkelijkheid te worden. Jordy trok zijn shirt met veel trots aan om in te vallen en er bleek een periode aan te komen waar we vooral moesten tegenhouden. In de praktijk viel het mee. Belfeldia was moe door hun warming-up en FCV had nog puf over door hun warming-up. In plaats van dat Belfeldia nog scoorde deed FCV dat en de wedstrijd was beslist. De zes punten wedstrijd was gewonnen en na het laatste fluitsignaal staarde iedereen elkaar met ongeloof.


VVV’-03 is de volgende tegenstander en bij ons heerst het geloof dat we daar ook van kunnen winnen, want nu zitten we in de flow.  

venloverbroedert

webshop

Instagram

Facebook

Hoofdsponsor

Shirtsponsor FCV-Venlo 1

voetbalshop fcv venlo

VVV Partnerclub


Login

.

BRILJANT SPONSOR

 

BRILJANT SPONSOR

venlogistics

BRILJANT SPONSOR

 

 

 


BRILJANT SPONSOR 


FCT logo mail 

BRILJANT SPONSOR PLUS


Logo Targos
BRILJANT SPONSOR

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

 

 

 

BRILJANT SPONSOR PLUS

Subsponsor

BRILJANT SPONSOR

BRILJANT SPONSOR PLUS

BRILJANT SPONSOR 

BRILJANT SPONSOR 
Subsponsor

BRILJANT SPONSOR PLUS


 

BRILJANT SPONSOR