FCV-Venlo… sportpark Arenborg vs. Herungerberg

(Last Updated On: 30 maart 2020)

Hoewel we door de actualiteit gedwongen zijn het voetbal even te laten voor wat het is, speelt er ‘op de achtergrond’ nog wel een dossier, namelijk de toekomst van ons sportpark. Graag willen we jullie kort bijpraten over de status.

In opdracht van de ledenvergadering is het bestuur, ondersteund door een afvaardiging uit de club, in gesprek gegaan met de gemeente Venlo over hun voornemen FCV te laten verhuizen naar sportpark Herungerberg. Uitgangspunt was dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden op ons huidige sportpark om de broodnodige uitbreiding van capaciteit te realiseren en in het verlengde daarvan te bezien wat een verhuizing naar sportpark Herungerberg voor de club zou gaan betekenen.

Voor beide scenario’s is inmiddels een wensenlijst geformuleerd vanuit FCV. Dat gaat met name om capaciteits- en kwaliteitswensen met betrekking tot wedstrijd- en trainingsvelden, verlichting, kleedaccommodatie, en clubhuis. Voor het scenario Herungerberg is dan voorzien dat FCV het bestaande clubhuis van hockeyclub VHC in gebruik gaat nemen en dat daaromheen nieuwe sportvelden worden gerealiseerd.

Op dit moment is de gemeente doende aan de hand van die wensen inzicht te verschaffen voor zichzelf en voor onze club waar het gaat om investerings- en gebruikslasten voor de toekomst. Uiteraard zullen we de leden straks uitgebreid meenemen in de overwegingen die gemaakt gaan worden. De wens van de club is om uiterlijk komende zomer in ieder geval de keuze voor de locatie van de toekomst te maken.

Namens bestuur en sportparkcommissie,
René Stoter

Terug

X