Meeloop dag VVV-Venlo jeugdopleiding!

(Last Updated On: 26 mei 2024)
Op woensdag 17 april 2024 hebben een 3-tal FCV trainers/coördinator (Dennis Klij JO15-1, Ralph Boom JO10-1 en Jordy Daemen TC onderbouw) een dag mee mogen lopen bij de jeugdopleiding van VVV-Venlo.
VVV-Venlo is de laatste maanden mooie initiatieven aan het organiseren om de voetbalkennis die zij hebben met de partnerclubs te delen. De insteek hierbij is om trainers beter te maken zodat zij de spelers weer beter kunnen maken. Het doel hierbij is het jeugdvoetbal in de regio naar een hoger niveau te tillen.
Zo ook de meeloop dag voor trainers bij de jeugdopleiding van VVV-Venlo. Emiel Kramer trainer van de JO16 van VVV-Venlo en verantwoordelijk voor het aanhalen van de banden met de partnerclubs heeft in de ochtend de visie en missie van de VVV-Venlo jeugdopleiding gedeeld. Waarna we met de aanwezige trainers inhoudelijke op de visie en missie zijn ingegaan.
Na de lunch hebben Emiel Kramer en Coen Aerdts (trainer JO12) de werkwijze van de jeugdopleiding van VVV-Venlo gedeeld, hoe ziet een trainingsweek eruit, welke spel principes en intenties zijn belangrijk, en hoe wordt er omgegaan met de ontwikkeling van de spelers.
Rond de klok van 15:00 uur zijn we naar het trainingscomplex van de VVV-Venlo jeugdopleiding gegaan en hebben we training van het talentenplan geobserveerd, waar momenteel ook 1 speler van FCV-Venlo rondloopt (Lev Bertjens, speler van de JO11-1).
Als afsluiting hebben we met de aanwezige trainers in het jeugdhonk van VVV-Venlo de geobserveerde trainingen besproken, waar belangrijke punten als: voetbal eigenbedoelingen, veel herhalingen, rekening houden met niveau van de groep en leeftijd typische kenmerken besproken zijn.
De VVV-Venlo jeugdopleiding staat open voor alle voetbal gerelateerde vraagstukken. Dus mocht je een keer een training van de VVV-Venlo jeugdopleiding bijwonen, of heb je ambities als voetbaltrainer en wil je meehelpen of zoek je een stageplek. Laat het me weten, en dan check ik de mogelijkheden met VVV-Venlo.
Jordy Daemen
TC onderbouw FCV-Venlo

Terug

X