Oud trainer Piet Wilkes overleden

(Last Updated On: 9 mei 2022)
Afgelopen week ontvingen wij het droevige bericht dat onze oud hoofd- en jeugdtrainer Piet Wilkes op 88 jarige leeftijd is overleden. Piet stond eind jaren 70 aan het roer van ons eerste elftal en was daarnaast ook enkele jaren trainer van onze A1. Als hoofdtrainer was onbetwist de beslissingswedstrijd voor degradatie uit de 4de klasse in Maasbree tegen Eiker Boys de meest memorabele.
We gaan dan maar liefst 45 jaar terug in de tijd en schrijven mei 1977.
Bij rust keken de mannen van Piet Wilkes tegen een 0-2 achterstand aan en degradatie leek een feit. In de 2de helft volgde echter een wederopstanding van de groen-witten en wisten achtereenvolgens Toon Smeets, Hans Billekens, Herm Klaassens en Jan van Mierlo (penalty) het net te vinden. 4-2 winst dus en FCV bleef behouden voor de 4de klasse. Dit was ook het startsein voor een opmars van FCV 1 in de jaren die volgden met uiteindelijk begin jaren 80 promotie naar de 2de klasse.
Onder de hoede van Piet wisten de latere FC VVV spelers Bert Riether en Hans Billekens op piepjonge leeftijd door te breken in FCV 1.
Na zijn periode bij FCV was Piet ook nog trainer in de regio waaronder langere tijd bij GFC in Grubbenvorst.
Daarna vervulde Piet nog meerdere functies binnen de KNVB o.a. als scheidrechters rapporteur en in die hoedanigheid mochten we hem nog regelmatig op ons sportpark begroeten.
Tijdens ons 75 jarig jubileum feest in 2007 werd Piet bereid gevonden als trainer te fungeren van ons jubileumteam (op de foto staande geheel links). Een teken welke mooie herinneringen we als vereniging aan de periode met Piet Wilkes hebben overgehouden.
Onze gedachten gaan uit naar zijn kinderen en kleinkinderen en we wensen hen heel veel sterkte voor de komende tijd.
Bestuur en leden FCV-Venlo

Terug

X