Wie de jeugd heeft….

(Last Updated On: 20 juni 2019)

In het (bijna) afgelopen schooljaar zijn weer een aantal leerlingen van het Valuas uit het derde en vierde leerjaar (VMBO, Havo en VWO) geslaagd voor de opleiding LO-Voetbal. LO-Voetbal wordt aangeboden in leerjaar 3 en 4 Valuasbreed. De leerlingen maken kennis met de eerste aspecten uit het trainersvak en leggen de PVB (proeven van bekwaamheid) af. Zo zullen ze moeten leren in de huid te kruipen van een F,E of D-jeugd speler.

Afgelopen jaar waren ze al met regelmaat te vinden op de velden van sportpark Arenborg: onze eigen FCV jeugdleden die deze mooie LO-voetbal opleiding wilden volgen en hebben deze af kunnen ronden.

Omdat binnen LO-Voetbal de samenwerking is gezocht met de KNVB betekent dit voor de leerlingen dat zij binnen twee schooljaren verschillende KNVB diploma’s gaan behalen. Voorbeelden hiervan zijn Pupillentrainer en Juniorentrainer. De verenigingen in de omgeving zijn zeer verheugd met dit initiatief aangezien de deelnemers aan LO-Voetbal potentiele vrijwilligers en/of kaderleden voor de toekomst van hun vereniging zijn.

Op de foto van links naar rechts: Daan Boitelle, Anouk Burhenne, Nando Verheijen, Siem Peeters, Pim Pollux, Funs Buskens, Daan Cuijpers en geheel rechts Bart Titulaer, die namens FCV betrokken in bij dit mooie project. Op de foto ontbreekt Ian de Vries. Bij Valuas is FCV ook al koploper met 9 nieuwe aanmeldingen voor volgend seizoen!

Gefeliciteerd allemaal!

Terug

X